REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nicolae Anghel de la Castelu, menţinut pe funcţie de secretarul comunei!

Nicolae Anghel de la Castelu, menţinut pe funcţie de secretarul comunei!

Replica API 2 octombrie 2015 | 00:00 266

Instituţia Prefectului a depus plângere penală

Instituţia Prefectului a depus plângere penală

Nicolae Anghel

Prefectul Constanţei i-a făcut plângere penală secretarului comunei Castelu! La jumătatea lunii trecute, prefectul Constantin Ion a semnat ordinele de eliberare din funcţie a trei primari din judeţul Constanţa, după ce aceştia din urmă au „bifat“ o condamnare definitivă. Este vorba despre Dumitru Dedu, de la Mircea Vodă, Gheorghe Chirciu, de la Oltina, şi Constantin Florian Micu, de Tuzla. Evident, acţiunea s-a soldat şi cu procese în instanţă, cu toţii contestând actul administrativ emis de reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Tot de la jumătatea lunii septembrie, prefectul aşteaptă documentele de la secretarul comunei Castelu pentru a putea elibera, şi în cazul alesului local Nicolae Anghel, ordinul de eliberare din funcţie, din aceleaşi motive. Reamintim că pe 15 noiembrie 2013, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat pe primarul de la Castelu la şase luni de închisoare cu suspendare pentru neglijenţă în serviciu. Raportul mult aşteptat al secretarului întârzie să apară. Convenabil pentru edil, funcţionarul s-ar afla în concediu şi se aşteaptă revenirea acestuia la primărie.

Deşi delegase un coleg să-i preia atribuţiile, implicit şi dreptul de semnătură, raportul aşteptat de prefect tot nu a apărut. Prefectul Constantin Ion declara, la un moment dat, că ar putea intra în posesia raportului după data de 26 septembrie, când revine secretarul la primărie. Numai că, situaţia este un pic alambicată. De ce spunem asta? Potrivit surselor noastre, secretarul Corneliu Mihon a intrat în concediu pe... 28 septembrie (?!) pentru 25 de zile, urmând să revină la primărie după 30 octombrie.

„Cererea dumnealui de concediu a fost depusă pentru perioada 28 septembrie - 30 octombrie, inclusiv“, au precizat reprezentanţii Primăriei Castelu. Întrebarea este: de ce n-a semnat referatul necesar pentru semnarea ordinului de eliberare din funcţie, până pe data de 28 septembrie? Cu siguranţă va răspunde la această întrebare şi la multe altele în faţa procurorilor, căci Instituţia Prefectului a formulat plângere penală pe numele acestuia, pentru abuz în serviciu.

„Referatul nu a sosit, fapt pentru care Instituţia Prefectului a depus o plângere penală pe numele secretarului comunei“, ne-au declarat reprezentanţii Prefecturii. Viceprimarul comunei, Antoaneta Prodan, a declarat, pentru „Replica”, că secretarul avea tot dreptul legal să-şi ia concediul de odihnă. „Domnul secretar este în concediu de odihnă, pentru 25 de zile. Este dreptul dumnealui, i s-a aprobat. Ştiu că este până la sfârşitul lunii în concediu. Când va reveni îşi va face treaba de secretar, conform fişei postului“, a declarat viceprimarul Antoaneta Prodan. Corneliu Mihon a fost şi secretarul comunei Poarta Albă.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367