REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Nicolae Anghel s-a dezbrăcat de caracter în faţa lui Vasile Blaga

Nicolae Anghel s-a dezbrăcat de caracter în faţa lui Vasile Blaga

Replica API 13 martie 2013 | 00:00 171

Primarul din Castelu a mutat ţigănia la Casa de Cultură

Primarul din Castelu a mutat ţigănia la Casa de Cultură

Vasile Blaga şi-a reconfirmat ieri seară porecla de "Buldogul", după felul în care a reuşit să înăbuşească răzmeriţa iscată de Nicolae Anghel, primarul comunei Castelu şi susţinător declarat al Elenei Udrea pentru şefia PDL. Nicky Anghel s-a bătut, la propriu, pentru a urca pe scenă, în momentul în care s-a dat verde la sesiunea de întrebări. A confiscat un microfon şi a descins pe scenă, în timp ce mai mulţi tineri, probabil bodyguarzi, îl trăgeau de sacou, de mânecă, unul chiar de cravată, pentru a-l opri, sala huiduindu-l copios, în tot acest timp. Anghel a reuşit să se smulgă din strânsoare şi să urce spre echipa lui Blaga, în fluierăturile celor prezenţi, fiind nevoia de intervenţia liderului PDL pentru ca sala să-i accepte discursul. Anghel a spus că o susţine pe Elena Udrea, a reluat vechea placă a fidelităţii sale şi a luptelor duse cu PSD de-a lungul timpului, cerând respect pentru acest lucru. Primarul din Castelu a declarat că ar fi alături de Blaga, ca om, dar, din moment ce preşedintele Traian Băsescu o susţine pe Udrea, el va urma această indicaţie, vorbind despre banii aduşi de Băsescu, Boc şi Udrea în Constanţa şi primarilor PDL, dar şi despre căderea partidului la 17%, în alegeri, din cauza lui Blaga. A părăsit scena tot în huiduieli, neavând nici cea mai vagă idee despre ce urma să păţească.

"Banii aduşi în Constanţa nu au fost banii lui Băsescu, au fost banii statului"

Blaga, care l-a ascultat tăcut în tot acest timp, l-a jucat, pur şi simplu, în picioare pe Nicky Anghel. Fixându-l cu privirea, Blaga a demontat, pe rând, toate argumentele lui Anghel. "Banii aduşi în Constanţa nu au fost banii lui Băsescu, au fost banii statului. Nu încercaţi să băgaţi apucăturile ţărăniste în partidul ăsta, că nu va ţine. PDL nu va avea soarta PNŢCD-ului şi vă asigur că va avea mai mult de 17%. Dacă erai aşa de valoros, de ce nu ai candidat pentru şefia PDL Constanţa?", a spus Blaga, stârnind răspunsul lui Anghel, din sală: "Pentru că mi-am dat demisia". "Numai laşii îşi dau demisia", l-a muşcat în acel moment "Buldogul" pe Nicky Anghel şi nu i-a mai dat drumul până la sfârşit. "Poate îţi aduci aminte de ce a ajuns Constanţa să nu aibă candidat la primărie cu trei zile înainte de alegeri? De ce îl aveam pe Palaz, candidatul nostru, sub coordonarea cui se întâmplau astea?", a continuat Blaga, cu trimitere la Elena Udrea, cea care avea în grijă pe atunci organizaţia PDL Constanţa. Anghel tot încerca, din sală, să mai comenteze ceva, oferindu-i "Buldogului" ocazia loviturii de graţie: "Tu peste mine nu vorbeşti! Poate peste Elena Udrea îţi permiţi, dar peste mine nu vorbeşti!". În tot zbuciumul său intern, primarul din Castelu a înţeles că a pierdut confruntarea şi a rămas liniştit până la final. Chiar şi liderul PDL Constanţa şi susţinătorul său declarat, senatorul Chiru, a adus în discuţia alura de dur a lui Blaga, în favoarea acestuia. "Când l-am cunoscut pe Blaga, acum câţiva ani, era în spatele unui birou, cu o figură dură, ferm şi a ţipat puţin la mine. De atunci, şi acum îmi este frică de el. Omul ăsta ştie să iubească PDL şi la 3%, şi la 35% şi o să plec din echipa lui, numai când o să iasă la pensie", a declarat Chiru.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614