REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Nicolae Anghel, scrisoare de revoltă împotriva lui Gigi Chiru

Nicolae Anghel, scrisoare de revoltă împotriva lui Gigi Chiru

Replica API 19 decembrie 2012 | 00:00 179

Comunicat de presă al primarului din Castelu, Nicolae Anghel:

"Nu mă pot împăca cu ideea că dreapta constănţeană este reprezentată în Parlamentul României, de o singură persoană, şi aceea aparţine Forţei Civice, un om deosebit, Dănuţ Culeţu, fost prefect în mandatul 2004 - 2008. Nu poţi reforma dreapta constănţeană având în prezent în Parlament doi oameni care atunci când s-au hotărât să facă politică pentru prima dată, s-au înscris într-un partid de stânga (PSD), ceea ce înseamnă că la acel timp aveau orientări de stânga, între timp s-au înscris în PDL când aceasta era la putere. Am şi o explicaţie:

Domnul Florin Gheorghe, fost Preşedinte al Organizaţiei de Tineret PSD a municipiului Constanţa este una şi aceeaşi persoană cu domnul Gheorghe Florin, actualmente membru PDL, parlamentar ARD de Constanţa. În ceea ce-l priveşte pe domnul senator Christian Gigi Chiru este una şi aceeaşi persoană cu domnul Chiru Gigi, consilier al oraşului Eforie din partea Organizaţiei PSD, în mandatul 2004.

Pentru a nu mă abate de la principiile şi convingerile mele politice încă din momentul când m-am hotărât să fac politică, anul 1996, înscriindu-mă la acea vreme în PNŢCD, un partid de dreapta, în care am activat până în toamna anului 2006, moment în care PD a intrat în familia popularilor europeni, ce mi-a dat prilejul să particip la constituirea dreptei actuale.

În calitate de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene PDL Constanţa, am datoria morală să apăr cele 684 voturi dintr-un total de 714, voturi ce mi-au fost atribuite de delegaţiile organizaţiilor din întreg judeţul în cadrul ConferinţeiJudeţene, în primăvara anului 2011.

Domnul Gigi Chiru după ce şi-a adjudecat funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PDL Constanţa, într-un mod ştiut de toţi, nu a ţinut cont la constituirea primului birou permanent judeţean de reprezentarea organizaţiilor mari din teritoriu, rămânând în afara biroului organizaţii precum: municipiul Medgidia, Oraşul Cernavodă, oraşul Negru Vodă, oraşul Băneasa, comuna Cobadin, comuna Lumina, comuna Topraisar, etc. Deşi statutul îi permitea acest lucru, în cadrul celor opt comisii cu care trebuia completat biroul permanent judeţean, puteau să se regăsească cei menţionaţi mai sus. Pot spune că din primul moment când a ajuns preşedinte nu s-a gândit la binele partidului, ci dimpotrivă la interesul personal, asigurându-şi o majoritate confortabilă în BPJ pentru a lua decizii după bunul plac. Precizez că în calitatea de prim-vicepreşedinte am solicitat în cadrul BPJ din luna august 2011 să începem să facem sondaje şi să căutăm posibili candidaţi pentru funcţia de primar la alegerile din 2012. Domnul Chiru nu a fost de acord, afirmând că este timp până în toamna anului 2012, iar eu i-am replicat că dacă alegerile se vor ţine la timp şi nu vor fi decalate, va fi prea târziu, lucru ce s-a şi întâmplat.

Pe plan local m-am implicat, am făcut mai multe sondaje în comuna Cuza Vodă, ce mi-a dat posibilitatea să stabilesc candidatul pentru postul de primar, candidat ce a câştigat alegerile în iunie 2012.

În momentul când a devenit preşedintele organizaţiei judeţene PDL Constanţa, partidul avea în componenţă 13 primari, 3 primari de oraşe şi 10 primari de comune. Datorită lipsei de comunicare, politicii defectuoase duse de domnul preşedinte, 7 colegi primari au părăsit partidul înscriindu-se 2 în PSD şi 5 în PNL, toţi 7 recâştigând alegerile locale din iunie 2012. În campania de la locale a avut o atitudine îndoielnică, deşi avea 6 primari în funcţie care nu părăsiseră partidul, nu a participat la lansarea candidaturii niciunui primar pentru un nou mandat, în condiţiile în care el însuşi a ajuns preşedinte cu voturile delegaţiilor din oraşele Ovidiu şi Murfatlar.

Un preşedinte de partid trebuie să pună interesul partidului înaintea interesului personal, un asemenea exemplu l-a dat fostul preşedinte Stelian Duţu care era un adevărat liant în cadrul organizaţiei judeţene. Un adevărat lider ar fi trebuit să fie în campanie în teritoriu, nu să-şi aleagă un colegiu sigur (Colegiul nr. 4 Senat) şi să-şi pună şi un prieten pe Colegiul nr. 10 Deputaţi. Pe aceste colegii ar fi putut candida oameni precum Paul Brânză la Senat, un om cu o ţinută morală şi membru cu o vechime de 12 ani în partid, iar la Deputaţi ar fi putut candida Manole Adrian, fost europarlamentar, un om cu o vechime de peste 20 ani în partid, oameni care cu siguranţă ar fi ajuns parlamentari şi ar fi avut multe lucruri de spus.

Faţă de cele prezentate mai sus, "picătura care a umplut paharul" şi m-a făcut să iau atitudine, gândindu-mă serios la viitorul meu politic şi la viitorul partidului din care fac parte, a fost rezultatul alegerilor din 9 decembrie 2012, rezultat care a clasificat ARD pe locul III după PP-DD. Am decis să-mi dau demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte la nivel judeţean. În speranţa că vor mai fi colegi care se gândesc la binele partidului, şi sunt convins că suntem mulţi, vom găsi o soluţie ca în baza unui proces democratic, să fie organizate alegeri corecte bazate pe raţiune.

Oare ce-i de făcut?"

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218