REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Nicolae Bucovală îşi cumpără hotel în Grecia

Nicolae Bucovală îşi cumpără hotel în Grecia

Replica API 16 august 2011 | 00:00 900

Preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia,

Preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia,

Controalele excesive din partea unor instituţii ale statului, taxele exagerate, nesiguranţa zilei de mâine -sunt doar câteva motive care-i determină pe agenţii economici constănţeni să-şi mute afacerile la vecinii bulgari sau la greci. În această situaţie se află şi Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţie Patronale Mamaia şi deţinătorul Hotelului Tomis din Mamaia. Sătul de birocraţia românească, Nicolae Bucovală spune că se gândeşte din ce în ce mai serios să renunţe la afacerile pe care le are în Constanţa şi în sudul litoralului pentru a pleca în Grecia.

"Aici nu mă mai reţine decât soţia. Pe 26-27 august a.c. plec în Grecia. Vreau să cumpăr un hotel acolo. Deja am demarat toate procedurile şi în maxim 10 minute îmi fac firmă acolo cu toate avizele necesare. În România domneşte birocraţia, nu mai vorbim de taxe. M-am săturat să stau pe la diverse uşi ale instituţiilor statului doar pentru a fi gonit. Nu pot să mai lucrez în România pe sistemul acesta. Aici suntem buni să plătim doar taxe şi impozite şi ne-am săturat. Dacă vrei să investeşti 2 milioane de euro, în orice ţară din Europa, Guvernul ţării respective te pupă şi-n fund, iar în România agenţii economici sunt goniţi, nu sunt respectaţi", a spus Bucovală. Acesta susţine că nu mai este dispus să ţină banii blocaţi în România şi să trăiască cu incertitudinea că poate mâine îi pierde. "Am înţeles că la capitolul fiscalitate deştepţii de la Guvern urmează să ne pregătească o nouă surpriză, cu siguranţă că sistemul va fi unul extrem de drastic", a spus Nicolae Bucovală, care a mai adăugat şi faptul că niciodată nu ar fi interesat să investească în turismul bulgăresc pentru că nu are încredere în politica bulgarilor. "Niciodată nu aş fi interesat să investesc în Bulgaria. Nu am încredere în politica lor. Ca ţară, Bulgaria nu e sigură. De altfel, marea majoritate a hotelurilor din Bulgaria, ridicate pe nişte rezervaţii, nu sunt construite legal, în baza unor autorizaţii. Deja Bulgaria trebuie să respecte o hotărâre de Guvern conform căreia 750 de pensiuni, vile, hoteluri trebuiesc dărâmate. Un alt aspect pentru care nu aş fi tentat să-mi îndrept atenţia către bulgari îl reprezintă infrastructura. Nu se compară infrastructura Bulgariei cu infrastructura Greciei", a spus Bucovală. Preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia nu a vrut să dezvăluie cât este dispus să investească în turismul grecesc, dar a dat asigurări că "în mod cert se va întâmpla ceva".

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614