REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Nicolae Bucovală: „Școala ar trebui să înceapă după 20 septembrie, chiar 1 octombrie”. Iată motivul pentru care a declarat asta

Nicolae Bucovală: „Școala ar trebui să înceapă după 20 septembrie, chiar 1 octombrie”. Iată motivul pentru care a declarat asta

Replica API 22 august 2017 | 00:00 442

Se apropie finalul sezonului!

Se apropie finalul sezonului!

Mai este puțin și se termină sezonul estival, dar turiștii nu se grăbesc să plece. Vremea bună este de partea hotelierilor care se pregătesc și de extrasezon. Totuși, prețurile scad abia la finele lunii, după care va urma programul mult așteptat de turiștii care preferă să se distreze în luna septembrie la malul mării – „Litoralul pentru toți”, care, după declarațiile lui Nicolae Bucovală, va avea alt nume. Un alt lucru care îi deranjează pe hotelieri ar fi începutul anului școlar, care este mult prea devreme, iar hotelierii se simt „forțați” să închidă destul de devreme.

Prețurile pe litoral vor scădea începând de săptămâna aceasta, turiștii bucurându-se de tarife și cu 30-40% mai mici față de sezon. Spre bucuria ambelor părți – hotelieri și turiși – vremea se anunță bună, cu câteva zile ploiase, dar călduroasă. „Nu scad în totalitate prețurile. Sunt unele hoteluri mai pretențioase, și-au făcut programul la contractori ca până pe data de 25-26 august să meargă cu tarifele de sezon.

Începând cu 28, alte hoteluri cu 26, altele cu 25 în sudul litoralului, încep să scadă tarifele pe extrasezon. Practic, sunt aproape egale cu cele cu care am început sezonul în luna mai”, a menționat Nicolae Bucovală. Desigur, există un lucru care îi supără și acesta este începutul anului școlar, care, în opinia lui Nicolae Bucovală, ar trebui să fie după 20 septembrie, chiar 1 octombrie. „Sigur că trecerea de la tarifele de vârf la tarifele de extrasezon, se creează un „gol” de o zi, două, trei. Turiștii sunt obișnuiți și cu „litoralul pentru toți” – dar acum o să fie denumit altfel.

Începând cu data de 3 septembrie, cei care nu închid, chiar au hotelurile pline până pe 10 septembrie. Prețurile sunt accesibile absolut pentru toată lumea, vremea o să fie bună. S-au creat premise ca românii să vină la mare pe tarife mici.

Ne încurcă școala. Ca de obicei, ministerul învățământului parcă lucrează împotriva noastră. Luna mai a fost destul de scurtă, iar școala începe pe 11 septembrie, ceea ce în mod normal că atrage plecarea multor părinți ca să își pregătească copii pentru școala. Noi am solicitat să se facă o analiză pentru că și anotimpul s-a schimbat – septembrie e o lună călduroasă - și ar trebui să se înceapă școala după 20 septembrie, chiar 1 octombrie. Vrem, nu vrem, se schimbă clima și luna septembrie e extrem de călduroasă”, a declarat Nicolae Bucovală, președintele Federației Patronatelor din Mamaia.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai bucovala de cand dracu te pricepi si la educatia scolara...pe care n o ai?
3
0
Ce treaba are scoala cu turismul prost facut,in Turcia ,Grecia , Bulgaria si alte tari au turism extern, la noi e nevoie de turism autohton nu extern, sa plimbam banii de la Brasov la Mamaia , pai ma nene daca nu faceati privatizatea cu machidoni eram si noi bine, asa Tui Neckerman duc turistii unde au ei hoteluri si conditii .
2
0
Nu ar fi mai bine sa nu mai inceapa deloc?Ce ne mai trebuie scoala? Hahaha
3
0
Care nadusiti pupand in cur maimutul asta, ia bagati la cap, ca e simplu. Cand asta si-a facut gogoseria si bojdeuca pe care o numeste pompos hotel, stia si cat dureaza cara, si cate zile are luna mai si si cand incepe si se termina vacanta. Si-a facut socotelile si a zis ca iese profit. Acum el vrea ca toata lumea asta sa se schimbe ca sa faca el punga mai groasa. Peste 5 ani o sa urle ca vrea vara si iarna si noi, societatea, nu facem 31 de grade afara in ianuarie. Hai, la cacat
4
1
Sugi pula,ce legatura are programa scolara prea stufoasa cu durata anului scolar?La tine cum a fost luna mai ,tot scurta?
3
2
Romani putori , bucovala e Al vostru ,
3
1
Sa inceapa atunci cand nu mai e vreme buna pentru plaja.
1
2
Bine, daca scoala incepe pe 1 octombrie, vacanta de vara va fi din 5 august. E OK asa?
4
1
Mache asta , semianalfabet, care grohaie aici prostii mai mari decat burdihanul lui .... ar trebui sa-si vada de angajatii lui care lasa de dorit !...
8
1
Omul si-a spus parerea, este agent economic si investitor privat, il intereseaza profitul, asa e in capitalism...si plateste impozite si taxe, va plateste voua pensiile si ajutoarele sociale putorilor.
4
7
Curricula e intr-adevar monstruoasa, iar copiii se rezuma sa invete la materiile la care dau examene nationale. La restul primesc 9 sau 10 din oficiu. Scoala romaneasca tinteste sus, dar numai 2-3% din elevi capata cunostiintele din programa la toate materiile. Diferenta dintre ce se face pe hartie - programa si cu ce raman elevii e si ea la fel de monstruoasa.
6
1
Are dreptate Noe. Vorbesc in cunostinta de cauza: am facut scoala inainte de revolutie si am copii elevi la liceu si gimnaziu. Programa scolara e supraincarcata, materii inutile, saptamana scoala altfel pierdere de timp si bani. La turismul estival nu ne putem compara cu alte tari din cauza climei: la noi vara e f scurta si trebuie sa profitam la maxim de ea. La fel de adevarat este ca si patronatul din turism trebuie sa evolueze astfel incat sa ofere conditii direct proportionale cu preturile. Dl. Bucovala este unul din aromanii care au facut scoala "pe bune".
7
6
Aveti dreptate ! Ce atita scoala , mai bine ne distram in cocinele pe care le oferiti turistior ! Nu va ma saturati de furat si inselat turistii ! Ca oricum voi makidonii cu bani rezolvati totul , dati din coate si ocupati posturi cheie ! Vedeti- va de borsul din bucataria dvs si numai pozati in formator de opinie !
15
1
Copitacu asta cu 4 clase se vrea formator de opinie Cine plm te intreaba pe tine? Sa ti vezi de ciorbele tale De speluncile numite hotel si alea ciordite . Normal copitacu are nevoie doar de cameriste si ospatari in rest sa stea toti in vacanta aua la el la hotel. Stai draq jos in banca . Ai nota 4
19
3
Chiar are dreptate! Aici se pune in discutie si programa scolara supradimensionata, unde copii care o gramada de carti pana isi rup spatele, dar si faptul ca in Romania se pune accentul pe cantitate si nu pe calitate. Ma intreb, voi cei de mai jos, cu comment-urile astea stupide, cat de mult v-au folosit unele materii de care nu ati mai auzit de ele, decat atunci cand copii vostri au intrat la scoala?
9
8
La ce ne mai trebuie scoala, bre? Daca merge atat de bine jefuirea turistilor...isi numara puricii pe burta tot restul anului de pe urma jecmanirii turistilor care vin in aglomeratia asta de betoane care e Mamaia. Noroc ca sunt multi prosti si snobi deopotriva care vin cu turma pe acest litoral care arata a cartier de blocuri...in curand nici lacul nu se va mai vedea de randurile de blocuri construite de-an boulea dupa regulile arhitectonice pur romanesti.
17
2
"luna mai a fost destul de scurta"? Mai scurta decat luna mai de acum doi ani? Cea mai scurta luna mai din ultimul secol? Si cu cate zile a fost mai scurta decat cele 31 de zile normale ale lunii mai? Daramati, bai, scolile. Si faceti hosteluri si chiosc de porumb fiert in locul lor!
16
4
Sa se desfiinteze scoala de tot,sa stea elevii numai in cluburi pe legale...
17
1
Pe Bucovala il incurca scoala,iar de cand matracuca de la Insp Sc a fost data afara, il incurca si Min Invatamantului. Bai makidoni analfabeti, mai sunt si oameni care vor ca copii lor sa invete, nu sa va faca voua curu'mare, ordinarilor. F vine ca incepe pe 15 sept, programul este gandit cu reprizele de scoala si vacante de pe tot parcursul unui an. Bucovala si alti nesimtiti ca el, e disperat sa faca bani, multi bani. Bai makidoni de cacat ce sunteti, nu mai fiti atat de lacomi si nu va mai dati mari patroni ca sunteti niste parveniti de buticari care ati furat de-ati rupt, javrelor.
23
6
Vrem nu vrem facem programul scolilor ca suntem smecheri in turism!Cine mortii lui e bucaovala asta sa modifice el anul scolar ptr bani in turism? Tot astia din turism au zbierat ca vor vacanta de iarna mai lunga sa castige bani hotelierii de la munte.Statul mai da zile libere in cursul anului scolar! Ba dobitocilor cand vreti sa mai mearga copiii la scoala daca voi ii vreti sa fie acasa si sa-i tarasca parintii in hotelurile voastre?Si asa nu invata nimic si daca ii mai tineti si acasa se prostesc ptr toata viata doar cu educatia de la parinti unii dintre ei curvari,betivi,infractori,etc..!
17
5
In majoritatea tarilor scoala incepe pe 1 sept.si se termina in iulie.Machedonul vrea sa faca bani,dand mancare stricata oamenilor mai multe luni la rand,ce dracu le tb copiilor atata scoala,el tb sa isi faca banii si 3 luni nu-i ajung.Cati cretini in tara asta!apropo,doar in Romania exista 3 sapt vacanta de iarna,in alte tari nu s-a auzit de asa ceva.In Romania oamenii inu mai lucreaza cu 2 sapt inainte de apropierea Craciuniului,toate institutiile statului nu mai lucreaza,totul ingheata,de aia si tara asta mai are putin si se dezintegreaza,cu astfel de specimene
24
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218