1.7° Constanța Sâm., 28 Ian. 2023
Anul XX Nr. 6257
1.7° Constanța Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 Anul XX Nr. 6257

Nicolae Ciucă a cerut schimbări urgente în orașele care se încălzesc pe păcură

Cristina BĂRBUCEANU 20 octombrie 2022 | 10:43 558

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, joi, în videoconferinţa cu prefecţii, ca în localităţile unde termia este pe bază de păcură să fie alocaţi bani din Fondul de Modernizare, pentru a se renunţa la folosirea acesteia. Şeful Executivului a cerut prefecţilor de la Suceava, Hunedoara şi Mehedinţi să prezinte o situaţie clară legată de demersurile care s-au făcut în acest sens.

”Aici este o chestiune pe care aş vrea să o clarificăm, sunt localităţi precum Vatra Dornei, Brad, dacă nu mă înşel, care au în continuare asigurată termia pe bază de păcură. S-au făcut eforturi să ajungem cu reţeaua de gaze în proximitatea localităţilor. Din Fondul de Modernizare, putem face în aşa fel încât şi acolo să renunţe la folosirea păcurei ca element de încălzire?”, a întrebat Ciucă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a răspuns că din Fondul de Modernizare pot fi finanţate reţelele de transport şi cele de distribuţie.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

”Pe păcură mai este şi municipiul meu, Drobeta Turnu-Serverin, care are o reţea în dezvoltare de gaze naturale”, a spus Popescu, precizând că ”pentru distribuitorii de enegie electrică şi gaze naturale s-a deschis deja call-ul de proiecte şi acolo este deja aprobat 1,1 miliarde de euro, un program multi anual prin care pot accesa banii”.

Ministrul Energiei a mai precizat că în marile oraşe, unde există bani din Fondul de Modernizare, pot aloca bani suplimentari.

”Cred că ar fi important ca domnii prefecţi de la Suceava, Hunedoara şi Mehedinţi să prezinte o situaţie clară legată de demersurile care s-au făcut şi să spună care sunt planurile de viitor, în acest sens, pentru că cel puţin din 2021 discutăm de aceste situaţii şi ele nu au demarat încă”, a răspuns premierul, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
494234281137
5/49
288635422
joker
44191422011