2.4° Constanța Sâm., 3 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6201
2.4° Constanța Sâmbătă, 3 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6201

Nicolae Ciucă i-a transmis soţiei fostului premier nipon Shinzo Abe solidaritatea poporului român

Redacție 28 septembrie 2022 251

Premierul Nicolae Ciucă i-a transmis marţi doamnei Akie Abe, soţia fostului premier nipon Shinzo Abe, solidaritatea şi compasiunea poporului român.


Sursa foto: Guvernul României

Prim-ministrul şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, au participat marţi la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului şef al Guvernului japonez, care a fost ucis pe 8 iulie de un fost ofiţer cu o armă artizanală în timpul unui discurs de campanie în oraşul Nara.

"România s-a alăturat societăţilor democratice din întreaga lume reunite la Tokyo, în aceste zile, pentru a-l omagia pe fostul premier nipon Shinzo Abe. Am fost onorat să o întâlnesc pe doamna Akie Abe. I-am transmis solidaritatea şi compasiunea poporului român pentru tragica dispariţie a marelui om de stat, o pierdere grea pentru poporul japonez şi pentru toţi susţinătorii democraţiei", a precizat Ciucă, potrivit unui comunicat transmis de Guvern, scrie Agerpres.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

El şi-a reiterat susţinerea pentru ridicarea nivelului relaţiilor dintre cele două state la dimensiunea de parteneriat strategic.

"Vom duce mai departe moştenirea valoroasă lăsată de fostul premier Shinzo Abe în sfera politicii externe. Ridicarea relaţiilor bilaterale între România şi Japonia la nivelul Parteneriatului Strategic reprezintă materializarea viziunii sale remarcabile şi a relaţiilor noastre speciale", a adăugat prim-ministrul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

nu ma reprezinta. Fac si eu parte din poporul roman, iar ciuca nu isi poate aroga dreptul de a vorbi in numele tuturor.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
193339183026
5/49
1136376284
joker
20243019359