REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Nicolae Ciucă: Parteneriatul Strategic cu SUA - pilon esenţial al securităţii României

Nicolae Ciucă: Parteneriatul Strategic cu SUA - pilon esenţial al securităţii României

Replica API 26 mai 2020 | 00:00 1077

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat că Parteneriatul Strategic cu SUA este un "pilon esenţial al apărării României" şi a afirmat că provocările la adresa securităţii naţionale au crescut constant.

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a afirmat, luni, la un eveniment organizat de Ambasada SUA la Bucureşti pentru a marca Memorial Day (Ziua Comemorării Eroilor), că "eroii sunt terenul solid" pe care orice naţiune şi-a construit istoria.

El a afirmat că în teatrele de operaţii din deceniile recente americanii şi românii au luptat de multe ori umăr la umăr pentru ideile şi valorile lor comune.

Ministrul Apărării Naţionale a declarat că prezervarea şi apărarea democraţiei, libertăţii, statului de drept şi respectului pentru oameni au presupus nu numai un imens efort, ci şi sacrificiul suprem a sute de mii de femei şi bărbaţi şi că acestora nu ar trebui să li se aducă omagiu doar în cadrul unor evenimente specifice.

"Este datoria noastră să-i onorăm în fiecare zi din viaţa noastră. Suntem azi aici să (...) aducem tribut celor care au ales să-şi sacrifice vieţile pentru un viitor mai bun. Acesta este motivul pentru care sacrificiul lor individual face ca libertatea noastră comună să fie atât de mult preţuită (...). Suntem mândri să fim aliaţii voştri de încredere", a spus Nicolae Ciucă, scrie Agerpres.

Ministrul Apărării Naţionale i-a mulţumit ambasadorului SUA în România, Adrian Zuckerman, Consulatului General şi personalului care a asigurat vize pentru personalul medical şi specialiştii CBRN români care au plecat luni spre statul american Alabama pentru a oferi sprijin autorităţilor locale în lupta contra COVID-19.

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a declarat că Memorial Day este una dintre cele mai importante zile. "În această zi îi onorăm pe cei care au făcut sacrificiul suprem în slujba ţării noastre", a spus Adrian Zuckerman.

El i-a mulţumit ministrului Nicolae Ciucă şi şefului Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, pentru participarea la eveniment, menţionând că prezenţa lor este grăitoare pentru puterea Parteneriatului Strategic bilateral.

Adrian Zuckerman a spus că Memorial Day era în mod normal o zi pentru mari adunări, în vederea aducerii unui omagiu militarilor care au murit în apărarea SUA, însă anul acesta este diferit, din cauza pandemiei de COVID-19.

El a afirmat că SUA continuă să fie pregătită, chiar în mijlocul unei pandemii, să lupte alături de aliaţii şi partenerii săi pentru a garanta că libertăţile pentru care au luptat militarii americani vor dăinui.

"America continuă să sprijine o Europă puternică şi liberă, legată de valorile noastre comune ale democraţiei şi suveranităţii naţionale", a spus Adrian Zuckerman.

El a declarat că Parteneriatul Strategic bilateral cu România nu a fost niciodată mai puternic şi că România nu are un prieten mai bun decât poporul american.

Adrian Zuckerman a afirmat că soldaţi americani şi români au luptat şi au murit unul lângă altul în locuri îndepărtate pentru a păstra obiectivele comune - libertatea, statul de drept şi drepturile fundamentale ale omului.

"Împreună vom înfrânge flagelul COVID. Împreună ne vom reclădi economiile. Împreună ne vom menţine drepturile noastre civile. Împreună nu vom permite influenţe străine maligne pentru a priva oamenii noştri de libertate", a adăugat ambasadorul SUA în România.

Ambasadorul SUA şi ministrul Nicolae Ciucă au depus o coroană de flori în memoria militarilor căzuţi la datorie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de parteneriatul asta stim doar noi...pe americani nu i-a anuntat nimeni ca exista hahahahaha
0
1
Despre exproprierile fortate la un pret de nimic de la Mihail K ogalniceanu .....pauza Bine ca cumparati materiale de constructii la supra pret d. Ministru
1
0
dl ciuca cand te ocupi si de pensiile militare
0
0
Eu am fost cu tanti de la videle.
0
2
Dupa fazele care le-ati facut populatiei pe timpul corona-ului deja ma intreb daca nu cumva sunteti pro rusi? L-ati citit banuiesc pe Sun-tzu. Daca n-ai autoritatea morala adica sutinerea populara poti sa te pisi pe toata multimea soldatilor si pe toata tehnica si tehnologia de lupta! Pentru ca omul NU VREA cu tine! Adica barem rusul stiu ca-i tampit si vrea comunism ba da voi sunteti nesimtiti pozati in corecti si grijulii dar de fapt sunteti mai tembeli decat comunistii - aia nu sechestrau toata populatia in cotete!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102