REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

NICOLAE MATEI a PRINS TRENUL SPRE PRIMĂRIA Năvodari pe ULTIMA SUTĂ...

NICOLAE MATEI a PRINS TRENUL SPRE PRIMĂRIA Năvodari pe ULTIMA SUTĂ...

Replica API 21 august 2020 | 12:54 4230

Nicolae Matei a reușit pe ultima sută de metri să se înscrie în cursa pentru scaunul de primar al orașului Năvodari. Astfel, așa cum a spus pentru Replica, Matei a reușit să se înscrie pe listele pentru postul de primar. ”Am o scrisoare de răspuns de la Autoritatea Electorală permanentă, care indică și secția unde pot să votez și că aceste drepturi nu mi-au fost niciodată interzise. Nu am interdicția de a vota sau de a fi ales. Duminică mi-am depus candidatura și mi-a fost acceptată”, a spus, pentru Replica, Nicolae Matei.

Fostul primar al orașului Năvodari consideră că nu și-a terminat treaba începută, așa că vrea un nou mandat, de data aceasta din partea partidului Neamul Românesc.

Cererea de reabilitare a fost depusă în data de 4 martie

Cu toate că cererea de reabilitare a fost depusă încă din data de 4 martie, din cauza pandemiei, decizia de în privinţa acesteia a fost dată abia în data de 10 iunie. Din păcate pentru Nicolae Matei, aceasta a fost una nefavorabilă, judecătorii respingând cererea ca fiind nefondată. Ulterior, Matei a formulat contestație, Curtea de Apel stabilind: ”Admite contestaţiile formulate de petentul MATEI NICOLAE ?i DNA — Serviciul Teritorial Constanta împotriva sentinţei penale nr.227 din 10.06.2020 pronunţată de Tribunalul Constan?a în dosarul penal nr. 697/118/2020. Desfiinţează sentinţa penală contestată şi soluţionând cauza, În baza art.533 alin.2 Cod procedură penală, Dispune suspendarea cererii de reabilitare a petentului MATEI NICOLAE cu privire la pedeapsa de 1 an si 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.262/08.04.2014 in dosar nr. 14600/118/2012 al Tribunalului Constanta, definitiva prin decizia penala nr.201/P/19.02.2016 pronunţata in dosar nr. 14600/118/2012 al Curţii de Apel Constanta până la solu?ionarea definitivă a dosarului penal nr. 697/118/2020 al Tribunalului Constan?a (ds 214/P/2014 al DNA - Serviciul Teritorial Constanta). În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă nepublică, azi 18.08.2020”, potrivit minutei judecătorești.

Cu toate că i-a fost suspendată cererea de reabilitare, potrivit lui Nicole Matei, el poate candida, precizând: ”Am dreptul de a vota și de a fi votat. Da, mi-a fost acceptată cererea de a candida”

Nicolae Matei a fost condamnat pentru dare de mită

Reamintim faptul că Nicolae Matei a fost condamnat, în 2016, la 1 an şi 6 luni de închisoare, cu executare. La 10 decembrie 2012, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Nicolae Matei, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită şi, în stare de libertate, a lui Nicolae Vâlcu, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii. Nicolae Vâlcu este condamnat la 1 an de închisoare cu executare.

Potrivit procurorilor, Matei Nicolae i-a solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care inculpatul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inainte dadeau gaini si ulei. Acum s-au Jmekerit dau plicuri cu bani in cutiile postale. Tugulanii din Navodari pun botul. La Navodari pe muis tul de primar il doare-n c ur ca nu avem strazi asfaltate si trotuare. El asfalteaza doar langa blocuri ca de acolo vin voturile. Pentru cei de la case nu are ochi, dar pentru strazile pe care stau basinosii si fostii violatori au asfaltat de acum 2 ani. Vine cu cersetoria pentru votare. Votati mu ie Pesede si Politiei romane care nu mai dau amenzi nici macar pentru stationare in mijlocul intersectiei. Muie lor si mamei lor
0
0
Locul lui Matei e la puscarie. N-a terminat de furat? Mai are cateva ha??? Doar ceva idioti il mai pot vota. Natie de imbecili...
1
0
candidez cu sloganul-iubesc terenurile din navodari si fetele din oras pe care le platesc cu cite un lot din terenurile furate de la voi
3
1
Dar trebuie acum, ca sa votez impotriva lui Matei ! Dar nici cu Chelaru care si a facut ucenicia cu Matei. Mai tineti minte cand zicea Matei in interviu ca l a invatat pe Chelaru sa ia la el niste sticle de whisky cand merge la Romsilva sa ia brazi ca sa ii dea mai multi decat in factura?
4
2
" cel din urma va fi cel dantai ". Ce parere aveti ?
3
5
La cat de prost e Romanul nu ne miram ca o sa castige HOTUL de matei.
9
1
In tara asta este posibil orice! Nu as fi crezut ca un puscarias , condamnat pentru coruptie si altele, poate candida la postul de primar. As vrea sa vad daca este votat! Si daca este votat de un singur navodarean, demonstreaza ca suntem terminati! Coruptia ne este inoculata genetic!
14
1
Pai nu ne mai surprinde absolut nimic. Daca Mazare ar candida, ar castiga detasat. Natie de idioti!
10
3
Cum acest puscarias MATEI NICOLAE are tupeu sa candideze la alegerile locale din orasul Navodari atat timp cat a furat 61 de hectare din tabara de copii Navodari si a distrus tot ce s-a putut, un animal de om.NU VOTAM CU INFRACTORUL MATEI.
10
3
Daca nu era Matei acum va mureau copii de cancer din cauza gropii de gunoi.Cei care comentati sunteti niste mizerii de oameni care nu ati facut nimic in viata personala
5
12
din cauza acestor derbedi de judecatori in curind toti infractorii vor fi primari
14
3
Doar Matei a facut treaba adevarata in Navodari si chiar a ajutat lumea si din cate aud 2 din 3 persoane il voteaza . Chelaru e hotul sa inhaitat interlopii si cu imobiliarii cu tiganii si are zeci de apartamente si sute de mii de euro spaga
5
13
Omul a zis bine ca nu si-a terminat treaba inceputa dar prostii nu stiu sa citeasca sau nu vor sa inteleaga ce treaba mai are de terminat domnul acesta, uitati-va putin in urma si va veti da seama ce urmareste. Si o spune curat, nu se mai ascunde
13
1
merge sa comentezi. La labarul ala trist de Murat, nu! Murat declara ca a investit 15 milioane, dar din hartiile si proclamatiile din presa centrala zice de 40 de milioane. Nu mai bine il verificati putin? Si zice iar ca la COnstanta ar fi incurcat PNL, dar se duce sa candideze la Mangalia impotriva penelizdului de Radu. Logica, pula.
6
0
noroc cu Matei ca a ridicat orasul Navodari altfel si astazi mergeau cu caprele pe pasune. Dar cele bune se uita...
4
19
Magarul asta care a avut tupeul sa dea shpaga sefului Politiei jud Cta este disperat sa prinda macar un post de consilier la Primaria Navodari ! Tot Navodariul vuieste de shpagile si magariile pe care le-a facut in Tabara Navodari cu terenurile , despre imoralitatea cu care si-a promovat pipitzina in post de functionara publica ! Mai , oamenii astia care au furat de au rupt nu se mai satura ! Nesimtitul , mai avea si gradina zoologica cu lei la conacul imens in care se lafaie ! Navodarenii s-au saturat de astfel de specimene disperate dupa bani !
22
3
orice ziceti matei e primar
5
22

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218