REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Nicolae Matei, eliberat din arest. De azi revine pe funcţia de primar

Nicolae Matei, eliberat din arest. De azi revine pe funcţia de primar

Replica API 18 aprilie 2013 | 00:00 140

Sute de năvodăreni l-au primit cu aplauze

Sute de năvodăreni l-au primit cu aplauze

Primarul suspendat din Năvodari, Nicolae Matei, a obţinut, eliberarea. Va petrece sărbătorile pascale în sânul familiei, după ce Curtea de Apel Constanţa a admis recursul formulat de apărătorii edilului împotriva deciziei Tribunalului Constanţa care i-a menţinut starea de arest. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi şi este definitivă, asfel că, miercuri, edilul a fost eliberat din arest. Completul de judecată al Curţii de Apel a fost prezidat de Maria Uzună şi a fost format din magistraţii Cristina Eleni Marcu şi Damian Mitea - acesta din urmă făcând opinie separată, în sensul respingerii acţiunii formulate de Matei.

Peste 50 de persoane, rude, prieteni, angajaţi ai primăriei l-au aşteptat pe Nicolae Matei în faţa Penitenciarului Poarta Albă, miercuri. La ieşirea din curtea unităţii, susţinătorii şi rudele edilului l-au primit cu aplauze şi îmbrăţişări. "Ce-i aici, măi?! Şedinţă de consiliu local?", a reacţionat Matei atunci când i-a văzut. După ce a primit felicitările celor din jur, primarul a făcut şi primele declaraţii. "Am trecut prin clipe grele. Nu doresc nici la cei mai mari duşmani să treacă prin ce am trecut eu. Nu este normal să se întâmple ceea ce se întâmplă în ţara asta. Aşa poate a vrut Dumnezeu, poate aşa mi-a fost sortit. Este o experienţă tristă. Am văzut atâta tristeţe şi amărăciune... Mi-e dor de toţi, de fiecare piatră din Năvodari, că fiecare trudă este acolo. Acum, trebuie să învăţ să vorbesc din nou", a spus Nicolae Matei. "Le mulţumesc tuturor care, atunci când m-au arestat, au ieşit în stradă. Le mulţumesc pentru toată încrederea lor şi vă mulţumesc şi vouă, presei, că v-aţi deplasat pentru un biet primar", a mai spus Matei. După declaraţii, şeful administraţiei locale din Năvodari a pornit către Năvodari, iar prima oprire a fost la sediul poliţiei din oraş, acolo unde s-a prezentat pentru a da cu subsemnatul. În faţa secţiei, Matei a fost aşteptat de sute de năvodăreni, susţinătorii îngrămădindu-se, care mai de care, să-l îmbrăţişeze şi să-l sărute, l-au felicitat, i-au urat "bun venit" şi au strigat: "Matei, nu uita, primăria e a ta". Edilul le-a promis că va continua proiectele pe care le-a început înainte de a fi arestat şi le-a mulţumit pentru căldura cu care a fost primit. "Le mulţumesc mult tuturor locuitorilor, tuturor care s-au gândit la mine. Ne vom ocupa de treabă, vom rezolva toate problemele. Nu trebuie să stagneze activitatea din oraş. Toţi, de la toate partidele, au fost peste aşteptările mele şi au făcut treabă bună în oraş. Dacă muream, nu mă întorceam, aşa că... m-am întors", le-a spus edilul. Cel mai probabil, joi, acesta va reveni la primărie pentru a-şi relua atribuţiile. "Dacă iese acum din penitenciar, mâine se poate duce la primărie şi va rămâne până la soluţionarea definitivă a cauzei", a declarat, în cursul zilei de ieri, prefectul Constanţei, Eugen Bola. "Da, voi reveni, probabil mâine (n.red. - joi) la primărie. Conform legii, secretarul oraşului o să facă un referat către prefect. Săptămâna viitoare, joi, poate o să vorbesc cu viceprimarul, ca treaba să meargă înainte, să ducem mai departe proiectul la care am muncit patru ani de zile. Să ducem oraşul mai departe", a conchis Matei.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218