REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Nicolae NICOLA ar putea PIERDE TERENUL aferent Spitalului CFR!

Nicolae NICOLA ar putea PIERDE TERENUL aferent Spitalului CFR!

Replica API 25 octombrie 2021 | 23:32 2631

Terenul de 6000 metri pătraţi aflat în spatele Spitalului CFR Constanţa, situat pe bulevardul 1 Mai face obiectul unui litigiu juridic, în prezent, proprietarul imobilului fiind afaceristul Nicolae Nicola. Conducerea spitalului a acţionat în instanţă Statul Român în vederea recuperării terenului care, cândva, s-a aflat în administrarea unităţii, cu titlu de folosinţă gratuită și care, printr-o dispoziţie semnată de Radu Mazăre, a ajuns la Nicola. Tribunalul Constanța a respins acțiunea unității medicale, însă aceasta a formulat recurs, iar Curtea de Apel a anulat decizia instanței de fond și a decis rejudecarea dosarului. Asta înseamnă că Spitalul Universitar CF mai are o șansă în procesul de recuperare a terenului.

terenul din spatele Spitalului CFR

În perioada în care primar al Constanţei era Radu Mazăre, în baza unei hotărâri de Consiliu Local, s-a aprobat darea în folosinţă gratuită a terenului în suprafaţă de aproximativ 10.000 mp situat în spatele Spitalului Clinic CF. În anul 2009, a fost aprobată hotărârea de consiliu privind retragerea dreptului de folosinţă gratuită a Spitalului CF Constanţa pentru terenul în suprafața de 6092.27 mp, situat pe bulevardul 1 Mai nr. 5-7. Diferenţa, pe care este construită clădirea, rămânând la Spitalul CF. Între timp, în 2015, terenul a fost vândut unor persoane fizice, potrivit unor surse.

În urma unor controale amănunţite ale instituţiilor statului, s-a dispus recuperarea, de către spital, a terenului în cauză. Pe 1 iulie 2019, conducerea unităţii a deschis acţiune în instanţă, solicitând revendicarea terenului și anularea hotărârilor de consiliu care au vizat terenul în cauză. A pierdut, însă Spitalul CF a formulat recurs. Surpriza vine de la Curtea de Apel, care a anulat, pe 20 octombrie, decizia Tribunalului și a dispus rejudecarea dosarului.

În timp ce unitatea spitalicească se chinuia să recupereze terenul, proprietarul a demarat procedurile pentru ridicarea unul bloc cu 8 etaje. Investitorul Cristian Nicolae Nicola a solicitat, anul trecut, de la Primăria Constanța, certificatul de Urbanism în vederea construirii imobilului locuințe colective S+P+8E-spațiu comercial la parter, birou profesiuni liberale la etajul 1”. Administrația locală nu i-a dat undă verde, deoarece conform prevederilor P.U.G., este necesar elaborarea unui plan urbanistic zonal.

În paralel, s-a judecat și procesului în care Spitalul cere recuperarea terenului. Tribunalul Constanța a respins acțiunea, anul trecut, dar Curtea de Apel a anulat, pe 20 octombrie, sentința instanței de fond și a dispus rejudecarea dosarului, de către Tribunal.

” Admite apelurile. Anulează sentinţa civilă apelată şi reţine cauza spre rejudecare în fond. Stabileşte termen de judecată la 12 ianuarie 2022, ora 9,00, cu citarea părţilor. Definitivă”, se arată în minuta Curții de Apel Constanța, din 20 octombrie.

Dar cine este proprietarul terenului!

Cristian Nicolae Nicola este patronul firmei de mobilă Ruana. De câțiva ani, acesta s-a reorientat și a decis să investească și în imobiliare. Acesta intenționează să investească și în cartierul Tomis Nord.

foto: terenul din Tomis Nord

Numai că, nu a primit undă verde de la primărie, având nevoie de PUZ, deoarece terenul se află situat în două zone de reglementare urbanistică ZRL4 și ZRL5 iar Planul Urbanistic General (PUG) al Municipiului Constanța prevede că pentru edificarea construcției solicitate în zonele de reglementare ZRL4 și ZRL5 este necesară întocmirea și aprobarea unui Plan. Nicola vrea să ridice ai un bloc de 8 etaje. Numai că, vecinii s-au revoltat. deoarece imobilul ar urma să fie edificat pe spațiu verde, iar copacii vor fi tăiați.

Nicola a investit și pe strada Perlei din Constanța.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
va este cunoscut? idiotiiiiloorrr care traiti in acest oras
2
1
Cum sa fie terenul spitalului ma daca mascaricul era primar,pai Mazare primar se traduce Mazare proprietar.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102