REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Nicolae Rusu, individul care a încercat să mituiască oamenii legii, liber să părăsească localitatea de domiciliu

Nicolae Rusu, individul care a încercat să mituiască oamenii legii, liber să părăsească localitatea de domiciliu

Replica API 13 iulie 2013 | 00:00 882

Nicolae Rusu, individul cercetat pentru dare de mită, are voie să părăsească localitatea de domiciliu. Acesta a fost, în primă fază, arestat, după care măsura a fost înlocuită cu cea a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Însă, pe data de 12 iulie a.c., Tribunalul Constanţa a dispus şi înlocuirea acestei măsuri cu cea a obligării de a nu părăsi ţara. "Admite cererea formulată de către inculpatul Rusu Nicolae. Înlocuieşte măsura obligării inculpatului Rusu Nicolae de a nu părăsi localitatea de domiciliu, cu măsura obligării de a nu părăsi ţara.", se arată pe portalul instanţelor. De asemenea, şi poliţistul de la Operaţiuni Speciale, Larie Petre, parte din dosar, are voie să părăsească localitatea Valu lui Traian, întrucât domiciliul îl are în municipiu. "Admite cererea formulată de către inculpatul Larie Petre. Înlocuieşte obligaţia de a nu părăsi localitatea Valul lui Traian impusă inculpatului Larie Petre, cu obligaţia de a nu părăsi localitatea în care locuieşte în prezent - Constanţa. Desemnează organ de supraveghere a inculpatului Poliţia Mun. Constanţa.", a fost soluţia dată de Tribunalul Constanţa la data de 30 aprilie a.c.. În dosar mai sunt cercetaţi şi: Paul Ciurea, Vasile Lupaşcu, Mircea Stelian Şomu şi Daniel Stoica.

Reamintim că la data de 28.01.2013 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpaţii Rusu Nicolae, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită şi Larie Petre, agent de poliţie din cadrul Inspectoratului General de Poliţie - S.O.S. Constanţa, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de dare de mită. Din probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale până în prezent a rezultat că, în seara de 22.01.2013 inculpatul Rusu Nicolae a fost depistat la ieşirea din portul Constanţa, la poarta nr.6, împreună cu alte două persoane, în timp ce transporta 50 de saci încărcaţi cu cărbune, fiind întocmit dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. Încă de la momentul depistări sale inculpatul Rusu Nicolae a insistat ca problema depistării sale să fie rezolvată în alt mod, lăsând impresia că doreşte să ofere bani în schimbul neîntocmirii actelor de cercetare penală şi a precizat că, în caz contrar, va avea probleme la locul de muncă. La data de 25.01.2013 Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus declinarea cauzei privind pe Rusu Nicolae la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa întrucât existau indicii de săvârşirea a infracţiunii de dare de mită. De asemenea, la data de 28.01.2013, agentul de poliţie PVA din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, a formulat un denunţ cu privire la faptul că , în dimineaţa de 28.01.2013 a fost contactat de agentul de poliţie Larie Petre din cadrul I.G.P.R. - S.O.S. Constanţa care i-a solicitat să-l ajute în legătură cu învinuitul Rusu Nicolae, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt din portul Constanţa. În aceste condiţii, la data de 28.01.2013 ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, l-au surprins în flagrant pe inculpatul Rusu Nicolae în timp ce oferea suma de 1500 lei unui ofiţer din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa. La data de 29.01.2013 s-a formulat propunere de arestare preventivă faţă de inculpaţii Rusu Nicolae, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prev. de art.255 alin.1 C.p. rap. la art.7 alin.2 din Legea nr.78/2000 şi Larie Petre, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de dare de mită, prev. de art.26 C.p. rap. la art.255 alin.1 C.p. şi art.7 alin.2 din Legea nr.78/2000.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614