REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Nicolăescu: Alocația trebuie să fie egală pentru toți copiii, indiferent ce venituri au părinții

Nicolăescu: Alocația trebuie să fie egală pentru toți copiii, indiferent ce venituri au părinții

Replica API 30 mai 2015 | 23:43 167

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu respinge ideea acordării unei alocații diferențiate copiilor, în funcție de veniturile părinților.

"O alocație pentru copii trebuie să fie o alocație prevăzută de Constituție, adică egală, universală, pentru toți copiii din această țară, care au dreptul să fie sprijiniți de stat, indiferent cine sunt părinții lor, ce venituri au părinții lor și așa mai departe", a afirmat vineri Nicolăescu, la RFI.

Eugen Nicolăescu a criticat intenția ministrului Muncii, Rovana Plumb, de a solicita lămuriri Curții Constituționale pentru a afla dacă alocația de stat pentru copii este un drept universal egal sau aceasta poate fi acordată diferențiat, în funcție de veniturile unei familii.

"Doamna ministru Rovana Plumb vrea să solicite consultanță Curții Constituționale. Sunt foarte surprins că un om cu atâta experiență politică nu cunoaște Constituția și reglementările legale. Curtea Constituțională nu este organ care face consultanță pentru cine se năzare", a spus deputatul liberal.

El a subliniat că "toată lumea știe că, în Constituție, sunt prevăzute drepturi și libertăți cetățenești fundamentale, una dintre ele fiind sprijinirea copilului".

"Dacă dreptul este universal și este egal pentru toți cetățenii, atunci cred eu că și alocația de stat pentru copii trebuie să aibă această amprentă prevăzută de Constituție. (...) Atunci când s-a pus problema revizuirii Constituției și mai ales în ultimele luni, noi le-am solicitat celor de la PSD să reluăm discuțiile de la principii fundamentale și evident de la drepturi și libertăți cetățenești, cum sunt ele în Constituție, dacă au sau n-au toate prevederile necesare ca ele să fie ușor aplicabile. Această poziție a PSD-ului de acum ne dovedește că noi am avut dreptate, că poziția noastră a fost corectă. Când cineva vine și interpretează în acest fel ciudat prevederile constituționale, mi se pare că nu se urmărește decât un scop strict, strict, strict electoral, pentru un anume electorat, pentru că PSD-ul cred că are în acest moment probleme de imagine în rândul electoratului și vrea să și-l recâștige", a adăugat Nicolăescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614