REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Nicolăescu: Aștept ca Cioloș să explice cum se face o democrație reală fără să respecți o majoritate la alegerea primarului

Nicolăescu: Aștept ca Cioloș să explice cum se face o democrație reală fără să respecți o majoritate la alegerea primarului

Replica API 8 februarie 2016 | 00:19 311

Liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților, Eugen Nicolăescu, afirmă că, la dezbaterea care va avea loc luni în Camera Deputaților, premierul Dacian Cioloș trebuie să explice cum se realizează democrația reală fără respectarea majorității la alegerea unui primar.

"Aștept ca dl. Cioloș să vină să ne explice cum se face o democrație reală fără să respecți o majoritate atunci când alegi un primar", a spus Nicolăescu, duminică, într-o conferință de presă, întrebat ce așteptări are de la premierul Dacian Cioloș la dezbaterea inițiată de liberali în Camera Deputaților cu privire la alegerea primarilor.

Premierul Dacian Cioloș va participa, luni, la Camera Deputaților, la Ora prim-ministrului, a informat sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Grupul deputaților PNL a solicitat, la începutul săptămânii, ca luni să se organizeze o dezbatere politică cu tema "Legislația electorală românească trebuie să asigure o mai bună reprezentativitate a cetățenilor", cu prezența prim-ministrului, în temeiul articolului 206 din Regulamentul Camerei Deputaților, care face referire la Ora premierului.

Potrivit solicitării semnate de liderul deputaților liberali, Eugen Nicolăescu, dezbaterea vizează subiecte precum alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar și pregătirea alegerilor parlamentare și garantarea accesului cetățenilor din diaspora la votul prin corespondență, notează agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218