REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Nicolăescu: Nu putem contesta acum numirea lui Sârbu la Curtea de Conturi; nu avem motive

Nicolăescu: Nu putem contesta acum numirea lui Sârbu la Curtea de Conturi; nu avem motive

Replica API 7 octombrie 2015 | 00:00 230

Liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaților, Eugen Nicolăescu, a declarat, marți, că liberalii nu pot contesta în acest moment numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi, deoarece nu au motive, în condițiile în care nici unul dintre juriștii consultați nu a oferit un răspuns pozitiv în acest sens.

"Am căutat și căutăm argumente de neconstituționalitate. Până în acest moment, toți juriștii pe care i-am consultat nu ne-au dat niciun fel de răspuns pozitiv. În consecință, în acest moment, nu putem contesta, că nu avem motive și numai ca să ne aflăm în treabă nu o facem", a explicat Nicolăescu, la finalul ședinței comisiei de unificare a PNL.

Liberalii iau în calcul să conteste la Curtea Constituțională numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi, declara, în urmă cu trei săptămâni, deputatul PNL Andreea Paul.

"PNL s-a opus nominalizării lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi. Considerăm costisitoare și inutilă pentru români politizarea până la ștrangulare a unor instituții-cheie ale statului român, cum este cazul Curții de Conturi, dar, în paralel, și a Autorității de Supraveghere Financiară pentru care s-a votat ieri în plen. Luăm în calcul pentru ambele cazuri sesizarea la Curtea Constituțională și în prezent juriștii analizează oportunitatea și posibilitatea de succes a unui astfel de demers", afirma Andreea Paul.

sursa: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614