REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nicoleta Bercaru spune că și Stroe e vinovat pentru că s-au pierdut banii pentru Delfinariu

Nicoleta Bercaru spune că și Stroe e vinovat pentru că s-au pierdut banii pentru Delfinariu

Mirela PASCAL 3 februarie 2023 | 21:01 3858

Nicoleta Bercaru, consilier județean PSD, reacționează în urma scandalului care se învârte în jurul proiectului eșuat de reabilitare a Delfinariului. Consilierul spune că mulți sunt vinovați pentru pierderea banilor, inclusiv Felix Stroe, liderul PSD, care a ales să schimbe candidatul pentru Consiliul Județean în ultimul moment și să candideze personal, pierzând astfel orice șansă la dezvoltare pentru județul Constanța.

Nicoleta Bercaru spune ca si Stroe e vinovat pentru ca s-au pierdut banii pentru Delfinariu

Pe 7 august 2019, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, semna, alături de Ministrul Turismului, Bogdan Trif, contractul de finanțare pentru proiectul „Extindere Delfinariului, municipiul Constanța”. Valoarea totală a proiectului era de aproximativ 5,6 milioane euro, din care 70% erau asigurați de către Ministerul Turismului (conform H.G. nr. 558/2017), iar diferența de 30%  de către Consiliului Judeţean Constanţa. Se urmărea prin acest proiect ca și Constanța să dețină un Complex Muzeal la standarde internaționale. Astăzi, este doar un proiect eșuat.

„S-a dorit o construcție modernă, un Delfinariu care să devină etalon pentru obiectivele de acest tip. Se investea astfel în și pentru viitorul nostru, al copiilor, al județului și al turismului românesc. Domnul Președinte al CJC la acea vreme, Marius Horia Țuțuianu, inițiatorul proiectului, cel care a bătut la ușile ministerelor luni în șir, avea în vedere ca, în aproximativ doi ani, Constanța să aibă cel mai modern Delfinariu din țară și implicit, să crească atractivitatea din punct de vedere turistic, dar și a varietății de specii pe care le puteam aduce aici, la Constanța. În paralel cu derularea acestui proiect, președintele Consiliului Județean Constanța de atunci își propunea și construirea unui acvariu modern cu toate elementele specifice de atractivitate. Se implica, astfel, pentru județul nostru Guvernul României, la acel moment PSD, prin domnul ministru Bogdan Trif, printr-un efort susținut al domnului Țuțuianu. Ce se întâmplă astăzi, când lucrările ar fi trebuit să fie gata, iar constănțenii să se bucure de această investiție majoră? Astăzi, ne demonstrăm (nici nu știu ce cuvânt care începe cu ”i” să folosesc mai întâi) incompetența, inconștiența, ”impotența” la Consiliul Județean Constanța.

Dezamăgirea este uriașă pentru mine ca și constănțean, plătitor de taxe, ca și consilier județean și președinte al Comisiei de Cultură, Culte și Monumente, care, în mandatul trecut, a avut satisfacția că cei mai mulți bani s-au alocat la cultură (alături de sănătate, educație și drumuri județene). Că nu suntem în stare să inițiem proiecte pot înțelege. Nu toți avem idei, deschidere, timp ”de pierdut” pe la ușile ministerelor, interesul de a lăsa ceva în urma noastră. Dar să nu fii în stare să duci la capăt niște proiecte care nu trebuie decât urmărite pentru a fi finalizate cu succes, parcă este prea mult, pentru orice cetățean, nu numai pentru cel mânat de interese politice. Și vorbesc acum în calitate de cetățean”.

Nicoleta Bercaru spune ca si Stroe e vinovat pentru ca s-au pierdut banii pentru Delfinariu

Nicoleta Bercaru: Cine este vinovat de ce se întâmplă?

„Noi, toți cei care ne aflăm acum la Consiliul Județean Constanța, reprezentăm 750.000 de constănțeni.  
Domnul președinte Lupu (PNL) care are orice alt interes decât interesul județului Constanța. Domnul Vicepreședinte Enciu (USR) care are în subordine proiectele și care iese la TV cu seninătate și ne spune că vom da în judecată constructorul și îi vom lua ”praful de pe tobă”, în condițiile în care s-au pierdut peste 5 MILIOANE DE EURO prin pierderea acestui proiect și tot ce putea aduce ca valoare în turismul constănțean. Felix Stroe care a ales să schimbe candidatul pentru Consiliul Județean în ultimul moment și să candideze personal, pierzând astfel orice șansă la dezvoltare pentru județul Constanța, orice sprijin pentru primarii acestui județ, știind totuși că sunt pe masă atâtea și atâtea proiecte câștigate pentru constănțeni, devenite azi doar un vis. Așa avea să arate un vis împlinit”
, a conchis Nicoleta Bercaru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
babaciunea asta!
0
0
PSD a fost si va ramane un partid de borfasi, incompetenti si semi analfabeti. Asta este standardul de partid. Daca esti inteligent, cult sau cu constiinta curata, lupii batrani ai partidului te linseaza. Asta este nivelul in Constanta. Ei vor p****i ca sa ii voteze si hoti care sa sustina partidul, din interior. Mizerie mai mare ca in PSD Constanta, nu veti mai gasi in aceasta tara. Dovezile sunt vizibile si ne urmaresc de peste 30 de ani.
3
0
Asta i mai urata ca fisa lui Ana Maria Prodan.
3
0
1. Eu nu am zis ca a furat ,ci doar ca este un nesimtit 2.Cat de bun manager este acest Tutuianu , se poate observa la un click distanta pe Google search : "Neptun Olimp SA si-a chemat in instanta fosta conducere!", printre ei si Tutuianu.Cat despre dezvoltarea judetului cat timp a fost sef la CJC ,doar trebuie sa arunci un ochi pe presa de specialitate : ZF, economica.net, Capitalul etc si pe statisticile oficiale.Cati investitori a atras judetul sau cate investitii s-au facut in infrastructura.Daca facea treaba trebuia sa ne batem la investitii cu Bucurestiul ,Ilfovul ,Clujul sau Timisoara,asa ca ne batem la saracie cu Teleormanul lui Dragnea sau cu Vasluiul lui Buzatu. 3. Trebuie inteleasa frustrarea acestei Clara Petacci de Constanta pe care domn Tutuianu o cara cu el peste tot.6 zile a stat diva lui Tutuianu la conducerea Centrului Cultural "T*****r Burada", asa de bun si performant manager este.
4
0
Sageata Karakostya mai are contracte cu primarii din judet, contracte de cand era la putere sefu gastii de la Anfiteatru?
5
0
cum dati de ceva mai serios, vi se impleticesc piciorele.
0
3
Femeile de serviciu de la TONITZA (boule) sunt femei destepte. Cu unii profesori sunt semne de intrebare pe acolo. Sigur esti dintre ei daca ai scris toniță
1
0
Nu sunt in stare sa facă un parc ca lumea apoi un delfinariu ce investiții sau făcut în Constanța de 30 de ani ?Doar betoane din parte privatilor...și hoților ,orașul arata mai rău ca pe timpul răposatului....rușine..huuua!
11
0
Da o cautare pe Google si gasesti, asta daca stii sa citesti
0
6
Iar tanti asta cu aspiratii de divă,vezi ti au pastrat colegii la Toniță un loc ca femeie de serviciu!
6
0
Spuneti-mi, va rog, ce proiecte a lasat in urma Tutuianu dupa 4 ani de sefie la CJC?
15
1
Esti imbecil, prietene! Tutuianu lasa proiecte in urma, n-are urma de probleme si dosare si tu spui ca e hot? Frustrare, frustrare, frustrare! Hahaha. Saracii de voi!
1
14
In ultimii 15 ani, doar 5% din proiectele CJC au fost finalizate. Multi bani pierduti, promisiuni mincinoase, justificari jalnice, functionari incompetenti platiti extra "pentru proiecte". In echipele de proiect nu exista nici un constructor competent si nici un arhitect cu experienta. doar diletanti de la partide, amante, nepoti, fini si alte obligatii. Nu o sa avem spital nou, acvariu-delfinariu, stadion, etc. Constanta merge la vale fara frane. Jale.
16
0
Ca sa inteleaga tot poporul cu subiect si predicat ,Stroe s-a pus in locul lui Țuțuianu la alegerile ptr CJC.Cine este Țuțuianu? Nesimțitul ala de la PSD ,care isi parca SUV-ul cu numere de CJC pe trotuar cand isi aducea plodul la scoala 30.Soseaua era prea mică ptr hardughia si nesimtirea fostului sef al CJC ,Țuțuianu.Cine este N.Bercaru? Madame de Pompadour al lui Țuțuianu, unde este el acolo este si madam Bercaru.Felix Stroe- tot poporul stie, este tartorul PSD, fost turnator al Securitatii cu acte in regula, adică intr-un cuvânt omul sistemului in C-ța. Ce se intâmplă intre Madame Pompadour ,Țuțuianu si Stroe , se cheama ,reglare de conturi in stil mafiot ,in interiorul clanului PSD.Nu are nicio legatura cu oamenii si dezvoltarea judetului sau a urbei, ci doar cu impărțirea banilor publici. PS. Toți se bucură ca s-au pierdut banii europeni,acum o sa se faca din banul public ,din care pot fura liniștiți cu acordul DNA C-ța care-i ocroteste.Problema este impartirea acestui tort intre PNL,USR si PSD,adica Lupu,Enciu & Stroe ( pe Palaz l-au exclus si acum zgârie ușa CJC precum un pisoi pricăjit si infometat)
24
1
Felix Stroe a fost unul dintre cei mai ratați care a condus Constanta. O căpușa care N-a făcut nimic bun pt oraș. El și Fagadau, doi nemernici.
28
2
i a mai lasa ne cu vrajelile tale si du te sa inveti o meserie
12
9

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367