REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nicoleta Pauliuc (PNL): „Sistemul cardurilor de sănătate s-a blocat sau a fost blocat cu bună știință pentru că nu sunt bani?“

Nicoleta Pauliuc (PNL): „Sistemul cardurilor de sănătate s-a blocat sau a fost blocat cu bună știință pentru că nu sunt bani?“

Replica API 22 iulie 2019 | 00:00 227

Nicoleta Pauliuc

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc se întreabă, într-o postare pe Facebook, dacă nu cumva sistemul informatic din spatele cardurilor de sănătate a fost blocat deliberat pentru că nu mai sunt bani în buget: “Sistemul cardurilor de sănătate s-a blocat sau a fost blocat cu bună știință pentru că nu sunt bani?”

Vorbind despre persoanele diagnosticate cu cancer, aceasta arată că nefuncționarea corectă a sistemului poate conduce la plata medicamentelor de către medici, alternativa acestora fiind să nu elibereze rețetele offline și să lase pacienții fără tratamentul esențial: “Peste 50.000 de oameni mor anual de cancer, adică o medie de 140 de persoane în fiecare zi. Cât încă sunt în viață, aceștia au nevoie imediată de tratamente scumpe, pe care medicii le prescriu pe propria răspundere, pentru că nu pot verifica calitatea de asigurat a pacienților. Dacă nu sunt asigurați, atunci medicul trebuie să plătească din buzunar contravaloarea medicamentelor, ceea ce nu este deloc normal.”

Referindu-se la situația creată de nefuncționarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate, senatorul Nicoleta Pauliuc a afirmat că Președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, numit în funcție pe 3 iunie, “se poate lăuda cu faptul că, în 50% din timpul mandatului său, sistemul cardului de sănătate a fost indisponibil”. Situația creată este agravată de lipsa de informare și comunicare din partea instituției, referitor la modul de decontare și efectuare a plăților.

“Mă întreb având în vedere foamea colosală de resurse financiare, Guvernul Dăncilă fiind aproape în pragul falimentului: sistemul s-a blocat sau a fost blocat cu bună știință pentru a nu se face deconturi, pentru că nu sunt bani? Spun asta fiindcă sistemul informatic din spatele cardurilor de sănătate este mare, cu accesări numeroase, dar avem atâtea exemple, din viața cotidiană, de sisteme similare care funcționează ireproșabil. Este de neconceput ca un site mare de cumpărături on-line, un site de știri sau unul de Internet banking să fie indisponibile pentru trei săptămâni. Cât ar fi de incompetenți IT-iștii CNAS, în cele 21 de zile trecute de când sistemul este indisponibil, tot ar fi trebuit să rezolve problema”, a mai arătat senatorul Nicoleta Pauliuc în postarea sa.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si doamna senator va beneficia de pensie speciala . Mare lucru sa te revolti din postura dumneaei . Faceti ceva concret , ca sunteti 588 . Desi populatia a scazut , numarul lor a crescut de la 470 la 588.
0
0
Bai fratilor de la marile proteste din iarna lui 2017 mie imi e KLAR un lucru: PSD e un partid TOXIC ANTIROMANESC care trebuie scosvon afara legii!!! Niste CIUME ROSII saucSOBOLANII ROSII!! DIXIT!
0
0
Intrebari retorice, speculative, care sunt puse doar de persoane neinformate. Aceleasi intrebari pot fi puse si cu privire la OZN uri.
0
2
Are perfecta dreptate,nenorocitii astia se gandesc numai la pensii speciale si alte foloase nu-i intereseaza de nimic altceva.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367