REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Nicoleta Ploscaru: “Ca primar, voi elimina diferențele dintre școlile de cartier și cele din centru”

Nicoleta Ploscaru: “Ca primar, voi elimina diferențele dintre școlile de cartier și cele din centru”

Replica API 14 septembrie 2020 | 18:59 1617

Nicoleta Ploscaru, candidat la funcţia de primar al municipiului Constanţa, s-a arătat revoltată de situaţia în care se află şcolile din judeţ, acum, la începerea anului şcolar în toiul pandemiei de Covid.

“Este o zi tristă, a confuziei și fricii. Guvernul a derutat elevii, părinții și cadrele didactice cu declarații inepte și contradictorii”, a declarat Nicoleta Ploscaru. În plus, aceasta susţine că actualul primar, Decebal Făgădău, nu a fost în stare să asigure măști şi tablete elevilor. “Și înainte erau epidemii în scoli, de Hepatita A sau TBC, dar nu exista acest haos, pentru că se luau măsuri eficiente de combatere, fără atâta vorbăraie”, a mai adăugat Ploscaru.

De asemenea, Nicoleta Ploscaru s-a arătat deranjată şi de inegalitatea șanselor pentru copiii din familii cu venituri reduse. “Așa ceva nu e drept! Un copil care nimereste la o școală de cartier are destinul pecetluit pe viață! După 8 clase, la examenul de capacitate va lua o nota mică și va fi repartizat la un liceu prost. Nu va avea nicio șansă să intre la facultate, sau va absolvi o facultate proastă, gen "fabrică de diplome" și va putea găsi doar o slujbă prost plătită și fără perspective”, a declarat candidatul la Primăria Constanţa.

Iată planurile Nicoletei Ploscaru pentru învăţământul constănţean

Ca primar, Ploscaru susţine că va elimina diferențele dintre școlile de cartier și școlile din centru. “Voi face investiții în săli de sport, laboratoare etc. Voi face un plan de pază cu Poliția Locală pentru a preveni violențele dintre elevi, pentru a alunga golanii și traficanții care dau târcoale școlilor și liceelor. Voi face o analiză împreună cu Inspectoratul Școlar, să vedem care sunt cauzele pentru care la unele școli și licee sunt note mici la Capacitate sau Bac. Poate au suplinitori și nu au titulari? Poate nu au condiții materiale? Identificăm problemele și apoi le rezolvăn”, a menţionat aceasta.

Cod mandatar: 24200297

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218