rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 30 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Nicoleta PLOSCARU: Cum să dai vina pe CHIȚAC, când MAFIA politică a condus 20 de ani Constanța? VIDEO

Nicoleta Ploscaru, fondatorul Asociației „Constanța, Dragostea mea“, a fost prezentă în studioul Replica de Constanța, vineri, 22 octombrie. În cadrul interviului au fost abordate subiecte de foc, și la propriu și la figurat. Despre pandemie, despre tragedia de la Boli Infecțioase, vaccin, dar și despre situația politică de la nivel național.

”Pandemia este o situație cu care nu ne-am mai confruntat, ne-a luat prin surprindere, pe noi ne ia prin surprindere și iarna dar o situație atât de tragică, această pandemie. Totuși se fac doi ani de când ne confruntăm cu această pandemie, acest virus ucigaș. De vină sunt autoritățile și am să mă explic. Oricât ar încerca dânșii să dea vina pe popor că nu se vaccinează, că nu e disciplinat, nu, poporul nu este de vină. Ei sunt de vină pentru că guvernanții au dat semnale dintre cele mai contradictorii? Păi când vezi un doctor că îți spune asta, te mai gândești, nu? Nu suntem toți medici, nu suntem toți specialiști. Nu trebuie să te uiți în gura lor. Ăia trebuiau să fie dați afară din sistemul sanitar. Să plece din sistem. Nu poți să iei salariu de la stat și să nu susții politica sanitară. Atunci pleacă, du-te în sistemul privat și să te caute cine te consideră un medic foarte bun, nicio problemă. Sunt trei categorii de cetățeni: cei care s-au vaccinat din prima, au avut încredere în vaccin și astăzi sunt la a treia doză; cei anti-vacciniști și cei care ori din comoditate, din indolență, de teamă nu s-au vaccinat. Când au văzut că vaccinul nu omoară, au început să se vaccineze. În data de 15 mai, data anunțării Mării Relaxări de către premierul iresponsabil Florin Cîțu, în acea zi s-au vaccinat 119.021 de cetățeni, la o săptămână după această relaxare doar 70.000 s-au vaccinat, până la câteva mii. A scăzut foarte tare numărul persoanelor vaccinate. Apoi, oamenii au început să zică ‘de ce să mă mai deranjez dacă am scăpat de virus?’, sau ceilalți care aveau o anumită teamă în urma teoriilor conspiraționiste au spus ‘am scăpat de pandemie, nu mă mai vaccinez’. A fost o declarație iresponsabilă la cel mai înalt nivel. E un genocid care ne-a adus în situația de astăzi, cimitirul Europei. Este îngrozitor. Numai într-o zi au decedat jumătate din morții de la revoluție”, a spus Nicoleta Ploscaru.

”Nu poți să te arunci în fața trenului și să faci mătănii și să scapi”

”Sunt împotriva obligativității de orice fel. Sunt împotriva obligativității vaccinării, a certificatului verde. Nu poți să obligi un om să se vaccineze, nu este în regulă, nu este democrație, dar oamenii trebuie să o facă în cunoștință de cauză. Dacă nu o fac, trebuie să se testeze, să se ferească, să fie conștienți. Nu poți să te arunci în fața trenului și să faci mătănii și să scapi. Nu pot fi plătite de cineva la infinit. Cine să le plătească? Noi de unde să avem bani, cine să le plătească? Guvernul poate să plătească un anumit număr de teste pe an. Nu poți să îi testezi toată ziua. De unde atâtea pretenții? Hai să stăm acasă să ne dea cineva, că acel cineva este obligat. De unde? Că am eu chef să mă duc să fac orice și să nu dau doi bani pe virus? Guvernul este vinovat pentru foarte multe lucruri, în primul rând că au anunțat măsuri de relaxare, că nu a aprovizionat spitalele, farmaciile cu tratamente antivirale. Noi nu vorbim de prevenție niciodată. Nu poți să fii inconștient și să spui, domnule, nu am bani… stai acasă! Unde te miști dacă nu ai bani? Nu ai bani să te testezi dar ai bani să umbli creanga? Unde te duci? Ai bani să te duci la film, la teatru, să mergi la cumpărături, la restaurant, unde… de unde ai bani? Nu merge! Nu poți să fii iresponsabil să îi infectezi pe ceilalți. Așa cum eu mă vaccinez pentru a mă proteja, așa cum decis să nu mă vaccinez pentru că nu știu ce conține vaccinul, atunci da, trebuie să am grijă de propria sănătate. Nu mai e vorba că îi infectez pe ceilalți. Chiar nu le pasă de viața lor? Această categorie care nu crede în nimic este undeva la 10%, o minoritate. Când permiți să fie atât de vocali îi virusează și pe ceilalți. De vină sunt guvernanții”, a spus Ploscaru.

Tragedie la ,Boli Infecțioase: Cum să dai vina pe Chițac când ăștia au fost atâția ani?

”Este un episod tragic. M-am dus și eu, am dus o lumânare, am lăsat o iconiță. Este cumplit să te duci la spital să te tratezi și să îți găsești sfârșitul. Când se întâmplă în orașul tău, lucrurile sunt mai profunde. Oricare dintre noi putea fi acolo. Este cumplit. Eu nu mă ocup cu anchete să dau vina pe nu știu ce director de spital. Nu este treaba mea. E o anchetă în curs. Dar știu că de peste 4 ani de zile sunt implicată în analize pentru construirea unui nou spital în Constanța. Am arătat cum absolut toți politicienii sunt vinovați și i-au mințit pe constănțeni și îi mint în continuare. Eu sunt pacient oncologic de 9 ani de zile și știu cu ce se confruntă pacienții, m-am luptat și am trecut prin sistem. Am studiat toți politicienii din Constanța și mint fără rușine. Despre cine vrei să vorbim? Cu cine să încep? Cu Horia Țuțuianu? A fost patru ani de zile președintele Consiliului Județean. A spus numai fantasmagorii, că o să înființeze un spital de oncologie, și el nu era în stare să deschidă buncărul pentru radioterapie. Ne mințea că ‘la vară, la vară’, la anul și la mulți ani. Sunt niște nenorociți, toți sunt criminali. Asta este mafia politică împotriva căreia eu m-am ridicat. Sistemul sanitar nu a bubuit astăzi. De 20 de ani mafia politică a fost preocupată să distrugă. Hai să ne amintim de Căpățână, directorul Spitalului Județean, care e la pușcărie, lua șpagă în curtea spitalului. Nu le este rușine? Sunt niște nenorociți și nu le pasă de constănțeni, doar să fure. Cum să dai vina pe Chițac când ăștia au fost atâția ani? Toate mizeriile le-au făcut mână în mână cu celelalte partide. Ne-au mințit în 2016 că o să construiască 8 spitale, după care au zis că 5 și apoi 3. Țuțuianu, președintele CJC mințea într-una că el îl va construi. Băi, Tuțuianu tu nu îndrăznești nici să respiri în fața unui ministru. I-am scris atunci: `nici măcar să minți frumos nu știi. Arată-mi și mie locația unde să construiești spitalul.` Pintea împreună cu Țuțuianu organizau vizite inopinate la Spitalul Județean și jigneau asistentele, deranja tot actul medical, că îți făcea ea propagandă politică, cu Țuțuianu de mână. A preluat de la Pintea, altă mizerie, că va face spital regional în parteneriat cu Turcia. Păi unde este parteneriatul? Unde este spitalul regional? Nu le este rușine?”, este de părere Nicoleta Ploscaru.

Nu vor fi alegeri anticipate

”Cine vrea anticipate? Nu vor fi alegeri anticipate. Se întrețin unii pe alții cu poveștile astea. Vor să ne țină pe noi ocupați. Sper ca domnul general Ciucă să se apuce de treabă repede. Avem nevoie de seriozitate și de acțiune. Cine-i bagă în seamă pe cei de la USR? Niște isprăviți. USR-iștii? Păi îi prefer pe hoții de la PSD decât pe neisprăviții de la USR. Eu personal am să mă lupt cu ei. Hai să ne amintim că ei au venit cu sloganul „vrem spitale, nu vrem catedrale”. Păi să vină să îmi spună mie neisprăvitul de Stelian Ion care a distrus coaliția de guvernare, că din cauza lui suntem în criza asta politică, să vină să îmi spună unde sunt spitalele pe care le-a construit cât a fost el ministru și cât a avut colegi miniștrii la Sănătate. Ce au făcut? Să vină să spună... că își tăia venele pentru constănțeni. Stelian Ion, un sărman, un parvenit, cum îl cheamă un afacerist se duce repede și dă fuga la el. Visează că e lider politic, are el o agendă scrisă de unii și de alții. Cine e Stelian Ion? Cine e Țuțuianu? Ei sunt generația nouă din politică? Mai bine rămân cu ăia bătrâni, securiști, hoții ăia vechi. Nu îi bagă nimeni în seamă, cum să-i vrei când ei nu sunt în stare de nimic. Sunt niște cretini toți. Nu sunt în stare de nimic. Ce să facă? Maimuța cu grenadă. Ce să facă, să dea foc la țară? Știu doar să fure banii. Nu vedeți la Consiliul Local ce fac? Își amintesc după un an de zile că city managerul nu e bun, păi dă-ți măi demisia. Ei stau acolo disperați poate le pică și lor ceva. Sunt niște cretini și înfometați, sunt leșinați după bani. Sunt nesătui. Din PNRR voiau milioane pe consultanță. Păi cine sunteți voi să luați atâția bani pe consultanță? Nu vă e rușine? Toți sunt la fel. Cum să stau eu la masă cu ăștia, trebuie să dispară. Să îmi vină băiatul de la școală cu codițe că are o profesoară lesbiană de la USR, păi cum? Ăștia sunt defecți. Îmi pare foarte rău că am ajuns aici. Trebuie să dispară. Trebuie să dispară pentru copiii noștri, pentru tot, pentru țărișoara asta. Hoții de la PSD erau mici copii, luau și ei o șpagă de 5% - 10%, ăștia vor miliarde de euro, pe nimic.”, a mai spus Ploscaru.

Mai multe detalii despre subiectele discutate, puteți urmări în materialul video de mai jos.

Liliana IONIȚĂ

sâmbătă, 23 octombrie 20214111
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Drama bărbatului care a murit în timp ce-și ducea acasă, în sicriu, fiul mort de 35 de ani
mai mult...Interviuri
25 noi 00:10InterviuriLa REPLICA se dă REPLICA: CHIȚAC ar RENUNȚA la PROTOCOLUL de COLABORARE locală cu USR. VIDEO (I)

Între jocurile politice de culise, strategiile pentru preluarea noului Guvern și discuțiile pentru o eventuală...5182

26 noi 00:10InterviuriVergil CHIȚAC vrea PASAJ RUTIER la IEȘIRE din ORAȘ, spre CARREFOUR! VIDEO (II)6312
27 noi 00:11InterviuriVa CANDIDA Vergil CHIȚAC pentru un nou MANDAT, la Primăria CONSTANȚA? Vezi ce zice! (III)2355
10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4822

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video2289
27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO2311
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3036

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO1747
26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video1435
6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1732

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI3448
27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video3168
Vremea
2.4°2.4° - 4.9° marţi, 30 noiembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 72%
Vânt: 9.14 m/s
Presiune: 1007 milibari

Loto
6/49121731292748
5/4018373640326
joker3111171626
Horoscop
mai mult...SPSportRT
30 noi 00:00SportFotbal: Manchester United l-a numit pe germanul Ralf Rangnick ca antrenor interimar

Echipa engleză de fotbal Manchester United l-a numit pe germanul Ralf Rangnick în funcţia de antrenor interimat...190

30 noi 00:09SportNeymar de la PSG, indisponibil opt săptămâni după accidentarea de la gleznă

Atacantul brazilian Neymar va fi indisponibil între şase şi opt săptămâni după entorsa la gleznă suferită...244

30 noi 00:00SportFotbal: FIFA a anunţat 11 candidaţi la câştigarea Premiului Puskas

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a anunţat, luni, care sunt cei 11 candidaţi la câştigarea Premiului...177

30 noi 00:10SportFotbal: Harry Kane au invitat doi fani la meciul cu Brentford

Doi fani ai echipei engleze de fotbal Tottenham Hotspur, care au călătorit 34 de ore din Texas pentru a-i vedea pe...201

Local
30 noi 11:31LocalA CRESCUT numărul SALARIAȚILOR… dar și cel al ȘOMERILOR

Cu toate că pandemia de Coronavirus a îngreunat procesul căutării unui loc de muncă, iată că, potrivit...496

30 noi 22:59LocalObiceiuri şi tradiţii de Sfântul Andrei

Sărbătoarea Sfântului Andrei (30 noiembrie) sau Sântandrei, cum mai este cunoscută în popor, se înscrie în...935

30 noi 22:59LocalProgramul IPS Teodosie de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei

695

30 noi 22:56LocalIncendiu la ieșire din localitatea Cuza Vodă

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină luni, 29 noiembrie a.c., la ieșire din localitatea...271

30 noi 22:56LocalCoronavirus: 6 NOI DECESE, la Constanța

Până luni, 29 noiembrie a.c., 56.382 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...539

30 noi 22:58LocalPersoanele fără certificat verde pot să asiste la ceremonia de Ziua Națională

Accesul persoanelor care doresc să asiste la ceremonia de Ziua Naţională a României se poate realiza fără a avea...541

30 noi 00:01LocalTraficul paralizat în Constanța, din cauza repetițiilor pentru parada de 1 Decembrie!

Repetiția generală pentru organizarea manifestărilor de 1 Decembrie a avut loc luni, astăzi, în intervalul orar...2531

30 noi 22:59LocalCOVID-19: INCIDENȚA pe JUDEȚ a ajuns 1,76!

Până luni, 29 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.778.045 de cazuri de infectare cu noul...1562

30 noi 22:59LocalMeniu special de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie, în spitalele constănțene

481

Politică
30 noi 00:00PoliticăAurescu, despre relevanţa dobândită de Uniunea pentru Mediterana, la Forumul Regional de la Barcelona

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat, luni, la cea de-a VI-a ediţie a Forumului Regional...160

30 noi 00:00PoliticăNicolae Ciucă, vizită fulger la fermierii români: 'Au nevoie de ajutor'

Premierul Nicolae Ciucă, împreună cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian-Ionuţ Chesnoiu, au...290

30 noi 00:00PoliticăCristian Diaconescu anunță înființarea unei comisii pentru aplicarea PNRR

177

30 noi 21:16PoliticăAlexandru Rafila, poziție fermă: 'Nu renunţăm la impunerea certificatului verde la serviciu'

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat duminică, la Antena 3, că nu se va renunţa la impunerea...686

30 noi 19:03PoliticăSorin Cîmpeanu lămurește problema testelor dezasamblate: ”Nu este niciun haos!”

Haosul continuă în privința testelor de salivă pentru elevi. Nimeni nu știe cine va asambla componentele testelor...284

30 noi 19:04PoliticăIlie Bolojan vorbeşte despre viitorul PNL: "Nu este o situaţie bună pentru noi"

320

Interviuri
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3036

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au...1747

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

1435

10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4822

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2289

27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO

Medicul Ionuț Cealera, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, a fost prezent, vineri, 26 noiembrie,...2311

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1732

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

Cristian Cicu, directorul Gărzii de Coastă, a fost prezent în studioul Replica, miercuri, 27 octombrie. În cadrul...3448

27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video

3168

Monden
30 noi 00:00MondenViaţa legendarei Tina Turner este povestită într-o nouă carte de benzi desenate

Viaţa legendarei Tina Turner este povestită într-o nouă carte de benzi desenate, potrivit Reuters. Biografia...168

30 noi 00:00MondenVedeta premiilor Goya este Satira 'El buen patrón', cu Javier Bardem în rol principal

Satira „El buen patrón”, regizată de Fernando León de Aranoa, cu Javier Bardem în rol principal, a obţinut un...138

30 noi 00:00MondenMatthew McConaughey nu-şi prezintă, deocamdată, candidatura pentru funcţia de guvernator al Texasului

155

30 noi 15:16MondenAlec Baldwin, actorul care a ucis accidental o cineastă pe platourile de filmare, şi-a angajat un avocat

Actorul american Alec Baldwin, vizat de două plângeri pentru că a ucis-o accidental pe directoarea de imagine Halyna...194

30 noi 00:00MondenTom Cruise, cascadorie impresionantă pe aripa unui avion de război pentru 'Mission: Impossible 8'

Tom Cruise a realizat o cascadorie impresionantă pe aripa unui avion din al Doilea Război Mondial în timp ce face...199

30 noi 00:00MondenGeorge Clooney despre accidentul din 2018: 'Aşteptam să mor'

George Clooney, 60 de ani, a crezut că va muri în vara anului 2018, pe o stradă din Sardinia. Aflat pe un scooter, el...188

30 noi 00:00Monden„Encanto“ reuşeşte să fascineze publicul şi se clasează pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

Magia noii pepite Disney, "Encanto", a reuşit să farmece publicul, asigurându-i locul fruntaş la box-office-ul...151

30 noi 19:03MondenRomâncă de 19 ani, în prefinala concursului Miss Italia

O româncă de 19 ani se numără printre prefinalistele de la Miss Italia. "Sunt o fată simplă, determinată,...425

30 noi 19:04MondenA murit designerul Virgil Abloh, creator al colecţiilor pentru bărbaţi Louis Vuitton

430

Mapamond
30 noi 14:45MapamondUn migrant a zburat trei ore în trenul de aterizare al unui avion și a supraviețuit. VIDEO

Un migrant care s-a ascuns în compartimentul trenului de aterizare al unui avion al companiei American Airlines a...878

30 noi 14:46MapamondZeci de mii de oameni au protestat din nou în Austria împotriva vaccinării obligatorii anti-Covid

Zeci de mii de persoane au protestat în Austria împotriva vaccinării obligatorii, o măsură pe care cancelarul...325

30 noi 14:46MapamondGermania confirmă trei cazuri de infectare cu Omicron

304

30 noi 14:43MapamondCredincioşii eleni, obligaţi să prezinte un test COVID negativ pentru a putea participa la slujbe

Grecia a introdus noi restricţii prin care credincioşii sunt obligaţi să prezinte un test COVID-19 negativ pentru a...301

30 noi 14:44MapamondAutoritățile olandeze au depistat 13 cazuri de Omicron la pasagerii veniți din Africa de Sud

Autoritățile sanitare olandeze au declarat duminică că 13 cazuri de noua variantă de coronavirus Omicron au fost...312

30 noi 14:44MapamondReferendum în Elveția pentru eliminarea certificatului verde

473

Sănătate
30 noi 00:00SănătatePlanta care ar putea atenua efectele dăunătoare ale obezităţii

O plantă din America de Sud ar putea atenua efectele dăunătoare ale obezităţii, au stabilit cercetătorii de la...166

30 noi 00:00SănătateUn român, profesor de Boli Infecțioase, stabilit în SUA, spulberă toate veștile bune despre Omicron

Un specialist român stabilit în SUA avertizează asupra evoluției noii tulpini a virusului SARS CoV-2 și spune că...310

30 noi 00:00SănătateGCS: Niciun oraş cu incidenţa cazurilor de COVID-19 mai mare de 6 la mia de locuitori

140

30 noi 14:39SănătateUn tip de durere cronică, asociat cu apariția demenței

Un tip de durere cronică este asociat cu un risc crescut de apariție a tuturor tipurilor de demență, inclusiv a...202

30 noi 00:00SănătateMicronoduli pulmonari: simptome, cauze, tratament

Un nodul pulmonar reprezintă o creștere anormală care se formează într-un plămân sau în ambii. Mulți oameni au...199

30 noi 00:00SănătateRafila: Cum ar putea fi accelerată vaccinarea împotriva COVID?

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine că acest sentiment de impunere a vaccinării trebuie să dispară...149

30 noi 14:24SănătateOMS s-a pronunțat: Cine amenință mai tare, între Delta și Omicron

Lumea este în alertă din cauza noii tulpini Omicron, însă majoritatea infecțiilor actuale COVID se datorează în...626

30 noi 14:25SănătateOctavian Jurma: ”Probabilitatea ca Omicron sa ajungă în România cu ocazia sărbătorilor este de 100%”

Cercetătorul Octavian Jurma este de părere că tulpina Omicron va ajunge în România, cu siguranță, în luna...635

30 noi 14:23SănătateCoronavirus: Testele PCR, valabile pentru detectarea variantei Omicron. Ce se întâmplă cu celelalte teste

482

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT