rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Nicoleta PLOSCARU: Cum să dai vina pe CHIȚAC, când MAFIA politică a condus 20 de ani Constanța? VIDEO

Nicoleta Ploscaru, fondatorul Asociației „Constanța, Dragostea mea“, a fost prezentă în studioul Replica de Constanța, vineri, 22 octombrie. În cadrul interviului au fost abordate subiecte de foc, și la propriu și la figurat. Despre pandemie, despre tragedia de la Boli Infecțioase, vaccin, dar și despre situația politică de la nivel național.

”Pandemia este o situație cu care nu ne-am mai confruntat, ne-a luat prin surprindere, pe noi ne ia prin surprindere și iarna dar o situație atât de tragică, această pandemie. Totuși se fac doi ani de când ne confruntăm cu această pandemie, acest virus ucigaș. De vină sunt autoritățile și am să mă explic. Oricât ar încerca dânșii să dea vina pe popor că nu se vaccinează, că nu e disciplinat, nu, poporul nu este de vină. Ei sunt de vină pentru că guvernanții au dat semnale dintre cele mai contradictorii? Păi când vezi un doctor că îți spune asta, te mai gândești, nu? Nu suntem toți medici, nu suntem toți specialiști. Nu trebuie să te uiți în gura lor. Ăia trebuiau să fie dați afară din sistemul sanitar. Să plece din sistem. Nu poți să iei salariu de la stat și să nu susții politica sanitară. Atunci pleacă, du-te în sistemul privat și să te caute cine te consideră un medic foarte bun, nicio problemă. Sunt trei categorii de cetățeni: cei care s-au vaccinat din prima, au avut încredere în vaccin și astăzi sunt la a treia doză; cei anti-vacciniști și cei care ori din comoditate, din indolență, de teamă nu s-au vaccinat. Când au văzut că vaccinul nu omoară, au început să se vaccineze. În data de 15 mai, data anunțării Mării Relaxări de către premierul iresponsabil Florin Cîțu, în acea zi s-au vaccinat 119.021 de cetățeni, la o săptămână după această relaxare doar 70.000 s-au vaccinat, până la câteva mii. A scăzut foarte tare numărul persoanelor vaccinate. Apoi, oamenii au început să zică ‘de ce să mă mai deranjez dacă am scăpat de virus?’, sau ceilalți care aveau o anumită teamă în urma teoriilor conspiraționiste au spus ‘am scăpat de pandemie, nu mă mai vaccinez’. A fost o declarație iresponsabilă la cel mai înalt nivel. E un genocid care ne-a adus în situația de astăzi, cimitirul Europei. Este îngrozitor. Numai într-o zi au decedat jumătate din morții de la revoluție”, a spus Nicoleta Ploscaru.

”Nu poți să te arunci în fața trenului și să faci mătănii și să scapi”

”Sunt împotriva obligativității de orice fel. Sunt împotriva obligativității vaccinării, a certificatului verde. Nu poți să obligi un om să se vaccineze, nu este în regulă, nu este democrație, dar oamenii trebuie să o facă în cunoștință de cauză. Dacă nu o fac, trebuie să se testeze, să se ferească, să fie conștienți. Nu poți să te arunci în fața trenului și să faci mătănii și să scapi. Nu pot fi plătite de cineva la infinit. Cine să le plătească? Noi de unde să avem bani, cine să le plătească? Guvernul poate să plătească un anumit număr de teste pe an. Nu poți să îi testezi toată ziua. De unde atâtea pretenții? Hai să stăm acasă să ne dea cineva, că acel cineva este obligat. De unde? Că am eu chef să mă duc să fac orice și să nu dau doi bani pe virus? Guvernul este vinovat pentru foarte multe lucruri, în primul rând că au anunțat măsuri de relaxare, că nu a aprovizionat spitalele, farmaciile cu tratamente antivirale. Noi nu vorbim de prevenție niciodată. Nu poți să fii inconștient și să spui, domnule, nu am bani… stai acasă! Unde te miști dacă nu ai bani? Nu ai bani să te testezi dar ai bani să umbli creanga? Unde te duci? Ai bani să te duci la film, la teatru, să mergi la cumpărături, la restaurant, unde… de unde ai bani? Nu merge! Nu poți să fii iresponsabil să îi infectezi pe ceilalți. Așa cum eu mă vaccinez pentru a mă proteja, așa cum decis să nu mă vaccinez pentru că nu știu ce conține vaccinul, atunci da, trebuie să am grijă de propria sănătate. Nu mai e vorba că îi infectez pe ceilalți. Chiar nu le pasă de viața lor? Această categorie care nu crede în nimic este undeva la 10%, o minoritate. Când permiți să fie atât de vocali îi virusează și pe ceilalți. De vină sunt guvernanții”, a spus Ploscaru.

Tragedie la ,Boli Infecțioase: Cum să dai vina pe Chițac când ăștia au fost atâția ani?

”Este un episod tragic. M-am dus și eu, am dus o lumânare, am lăsat o iconiță. Este cumplit să te duci la spital să te tratezi și să îți găsești sfârșitul. Când se întâmplă în orașul tău, lucrurile sunt mai profunde. Oricare dintre noi putea fi acolo. Este cumplit. Eu nu mă ocup cu anchete să dau vina pe nu știu ce director de spital. Nu este treaba mea. E o anchetă în curs. Dar știu că de peste 4 ani de zile sunt implicată în analize pentru construirea unui nou spital în Constanța. Am arătat cum absolut toți politicienii sunt vinovați și i-au mințit pe constănțeni și îi mint în continuare. Eu sunt pacient oncologic de 9 ani de zile și știu cu ce se confruntă pacienții, m-am luptat și am trecut prin sistem. Am studiat toți politicienii din Constanța și mint fără rușine. Despre cine vrei să vorbim? Cu cine să încep? Cu Horia Țuțuianu? A fost patru ani de zile președintele Consiliului Județean. A spus numai fantasmagorii, că o să înființeze un spital de oncologie, și el nu era în stare să deschidă buncărul pentru radioterapie. Ne mințea că ‘la vară, la vară’, la anul și la mulți ani. Sunt niște nenorociți, toți sunt criminali. Asta este mafia politică împotriva căreia eu m-am ridicat. Sistemul sanitar nu a bubuit astăzi. De 20 de ani mafia politică a fost preocupată să distrugă. Hai să ne amintim de Căpățână, directorul Spitalului Județean, care e la pușcărie, lua șpagă în curtea spitalului. Nu le este rușine? Sunt niște nenorociți și nu le pasă de constănțeni, doar să fure. Cum să dai vina pe Chițac când ăștia au fost atâția ani? Toate mizeriile le-au făcut mână în mână cu celelalte partide. Ne-au mințit în 2016 că o să construiască 8 spitale, după care au zis că 5 și apoi 3. Țuțuianu, președintele CJC mințea într-una că el îl va construi. Băi, Tuțuianu tu nu îndrăznești nici să respiri în fața unui ministru. I-am scris atunci: `nici măcar să minți frumos nu știi. Arată-mi și mie locația unde să construiești spitalul.` Pintea împreună cu Țuțuianu organizau vizite inopinate la Spitalul Județean și jigneau asistentele, deranja tot actul medical, că îți făcea ea propagandă politică, cu Țuțuianu de mână. A preluat de la Pintea, altă mizerie, că va face spital regional în parteneriat cu Turcia. Păi unde este parteneriatul? Unde este spitalul regional? Nu le este rușine?”, este de părere Nicoleta Ploscaru.

Nu vor fi alegeri anticipate

”Cine vrea anticipate? Nu vor fi alegeri anticipate. Se întrețin unii pe alții cu poveștile astea. Vor să ne țină pe noi ocupați. Sper ca domnul general Ciucă să se apuce de treabă repede. Avem nevoie de seriozitate și de acțiune. Cine-i bagă în seamă pe cei de la USR? Niște isprăviți. USR-iștii? Păi îi prefer pe hoții de la PSD decât pe neisprăviții de la USR. Eu personal am să mă lupt cu ei. Hai să ne amintim că ei au venit cu sloganul „vrem spitale, nu vrem catedrale”. Păi să vină să îmi spună mie neisprăvitul de Stelian Ion care a distrus coaliția de guvernare, că din cauza lui suntem în criza asta politică, să vină să îmi spună unde sunt spitalele pe care le-a construit cât a fost el ministru și cât a avut colegi miniștrii la Sănătate. Ce au făcut? Să vină să spună... că își tăia venele pentru constănțeni. Stelian Ion, un sărman, un parvenit, cum îl cheamă un afacerist se duce repede și dă fuga la el. Visează că e lider politic, are el o agendă scrisă de unii și de alții. Cine e Stelian Ion? Cine e Țuțuianu? Ei sunt generația nouă din politică? Mai bine rămân cu ăia bătrâni, securiști, hoții ăia vechi. Nu îi bagă nimeni în seamă, cum să-i vrei când ei nu sunt în stare de nimic. Sunt niște cretini toți. Nu sunt în stare de nimic. Ce să facă? Maimuța cu grenadă. Ce să facă, să dea foc la țară? Știu doar să fure banii. Nu vedeți la Consiliul Local ce fac? Își amintesc după un an de zile că city managerul nu e bun, păi dă-ți măi demisia. Ei stau acolo disperați poate le pică și lor ceva. Sunt niște cretini și înfometați, sunt leșinați după bani. Sunt nesătui. Din PNRR voiau milioane pe consultanță. Păi cine sunteți voi să luați atâția bani pe consultanță? Nu vă e rușine? Toți sunt la fel. Cum să stau eu la masă cu ăștia, trebuie să dispară. Să îmi vină băiatul de la școală cu codițe că are o profesoară lesbiană de la USR, păi cum? Ăștia sunt defecți. Îmi pare foarte rău că am ajuns aici. Trebuie să dispară. Trebuie să dispară pentru copiii noștri, pentru tot, pentru țărișoara asta. Hoții de la PSD erau mici copii, luau și ei o șpagă de 5% - 10%, ăștia vor miliarde de euro, pe nimic.”, a mai spus Ploscaru.

Mai multe detalii despre subiectele discutate, puteți urmări în materialul video de mai jos.

Liliana IONIȚĂ

sâmbătă, 23 octombrie 20214104
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Primul pas în războiul polițiștilor cu cei care dau flashuri a fost făcut. Ce îi așteaptă pe șoferi
mai mult...Interviuri
25 noi 00:00InterviuriLa REPLICA se dă REPLICA: CHIȚAC ar RENUNȚA la PROTOCOLUL de COLABORARE locală cu USR. VIDEO (I)

Între jocurile politice de culise, strategiile pentru preluarea noului Guvern și discuțiile pentru o eventuală...5105

13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video2900
23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO1672
26 noi 00:16InterviuriVergil CHIȚAC vrea PASAJ RUTIER la IEȘIRE din ORAȘ, spre CARREFOUR! VIDEO (II)

În partea a doua a interviului acordat de primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, cotidianului Replica,...5974

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video1371
26 noi 00:17InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video2184
10 noi 00:06InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4753

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat1681
28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI3376
27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video

Viorel Teliceanu, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, a fost prezent în studioul Replica,...3126

26 oct 00:19InterviuriAdrian BÎLBĂ speră să TERMINE Acvariul și DELFINARIUL până în 2023! VIDEO2898
23 oct 15:55InterviuriMOTOTOLEA: Un DEZVOLTATOR imobiliar a formulat plângere la DNA, împotriva MUZEULUI de Istorie și a DIRECȚIEI de Cultură3856
Vremea
10.5°10.5° - 12.9° duminică, 28 noiembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 79%
Vânt: 8.11 m/s
Presiune: 1002 milibari

Loto
6/49121731292748
5/4018373640326
joker3111171626
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 noi 00:00SportBorussia Dortmund, lider provizoriu în Bundesliga - Erling Haaland a înscris la revenirea pe teren

Norvegianul Erling Haaland a înscris pentru Borussia Dortmund, care a învins în deplasare, cu scorul de 3-1,...177

28 noi 00:03SportLiverpool – Southampton 4-0

Jota, Thiago și Van Dijk au făcut instrucție cu "sfinții" pe Anfield. A fost 4-0 la final pentru Liverpool care...215

28 noi 00:03SportArsenal a învins-o cu 2-0 pe Newcastle, care rămâne fără victorie în actuala ediţie de campionat

În prima partidă a etapei, "tunarii" au obţinut o victorie indiscutabilă după golurile lui Bukayo Saka (minutul 56)...177

28 noi 00:04SportCupa Davis: Marius Copil, învingător - România, la un pas de victorie (2-0 cu Peru)

Marius Copil (274 ATP) a adus cel de-al doilea punct al României în meciul de Cupa Davis cu Peru (2-0 la general),...314

Local
27 noi 23:50LocalCOVID-19: 8 NOI DECESE, la Constanța

Până vineri, 26 noiembrie, 55.989 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...734

27 noi 23:22LocalLa Constanța, NU mai sunt tichete de masă pentru cei vaccinați

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța anunță că, momentan, nu mai sunt tichete de masă pentru...1135

27 noi 14:40LocalMihai LUPU și-a propus: nicio LOCALITATE FĂRĂ APĂ. VIDEO

924

27 noi 17:21LocalSOARTA operatorilor din Portul Tomis depinde de PUZ-ul PENINSULEI VIDEO

Primăria Constanța a solicitat, încă din vară, Ministerului Transporturilor, trecerea Portului Tomis din domeniul...1732

27 noi 23:49LocalCoronavirus: 1.827 de persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...397

27 noi 23:49LocalCoronavirus la Constanța: 68.257 de persoane, infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 68.257 de persoane...472

27 noi 00:01LocalUNIVERSITATEA OVIDIUS din CONSTANȚA intră în PROCES de REABILITARE

Răsare soarele și pe strada învățământului universitar. Universitatea Ovidius din Constanța urmează să intre...539

27 noi 23:50LocalCONSTANȚA va avea, în sfârșit, o STRATEGIE CULTURALĂ

Municipiul Constanța va beneficia, în sfârșit, de o Strategie Culturală pentru perioada 2021 – 2031. Principalele...595

27 noi 23:53LocalIată cum va fi MARCATĂ ziua de 1 DECEMBRIE la Constanţa!

1413

Politică
27 noi 00:00PoliticăDacian Cioloș, ATAC VEHEMENT după numirea Laurei Vicol

„Le cer președinților PNL și PSD, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, să o retragă imediat pe avocata interlopilor,...753

27 noi 19:31PoliticăMinistrul de Finanțe: 'Taxa de poluare pentru autovehicule nu trebuie să fie primită ca un dușman'

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu (PSD), a declarat vineri că taxarea autovehiculelor care poluează ar trebui...760

27 noi 19:32PoliticăPrima măsură a noului guvern: Ministerul Finanțelor dă 1,4 miliarde de lei împrumut la CEC Bank

513

27 noi 19:33PoliticăSorin Grindeanu promite să revitalizeze Transporturile: 'Nu am venit să caut vinovați'

Sorin Grindeanu, noul ministru al Transporturilor, a declarat la preluarea mandatului că va face o analiză atentă a...479

27 noi 19:33PoliticăRareș Bogdan: Raluca Turcan s-a descalificat ca lider al PNL

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a criticat-o dur pe Raluca Turcan, vicepreședinte al partidului, după ce...736

27 noi 19:34PoliticăNicolae Ciucă: Un militar, chiar dacă trece în rezervă, rămâne pe viață militar

575

Interviuri
10 noi 00:06InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4753

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1681

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

3376

26 noi 00:16InterviuriVergil CHIȚAC vrea PASAJ RUTIER la IEȘIRE din ORAȘ, spre CARREFOUR! VIDEO (II)

În partea a doua a interviului acordat de primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, cotidianului Replica,...5974

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

În ultima perioadă, USR este văzut ca ultima roată la căruță, atât la nivel național, cât și local, în...1371

26 noi 00:17InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2184

27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video

Viorel Teliceanu, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, a fost prezent în studioul Replica,...3126

26 oct 00:19InterviuriAdrian BÎLBĂ speră să TERMINE Acvariul și DELFINARIUL până în 2023! VIDEO

Adrian Bîlbă se află la conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii încă din anul 2012. Într-un...2898

23 oct 15:55InterviuriMOTOTOLEA: Un DEZVOLTATOR imobiliar a formulat plângere la DNA, împotriva MUZEULUI de Istorie și a DIRECȚIEI de Cultură

3856

Monden
27 noi 00:00MondenDe ce a refuzat Tom Hanks oferta multimilionarului Bezos de a face o călătorie în spaţiul cosmic?

Actorul Tom Hanks a primit o şansă care apare o dată în viaţă, aceea de a călători în spaţiul cosmic, dar a...360

27 noi 00:00MondenTudor Gheorghe: Nu mă încurcă că nu vă vaccinați. Muriți în liniște

Mesaj dur al artistului Tudor Gheorghe privind publicul care poate participa la concertele sale. Acesta a declarat, în...627

27 noi 00:00MondenFrancezul Guy Savoy a fost desemnat încă o dată cel mai bun maestru bucătar din lume

319

27 noi 00:00MondenFamilia cântăreţei Celine Dion critică filmul 'Aline', inspirat din viaţa acesteia

Fratele şi sora cântăreţei canadiene Celinei Dion au criticat ferm filmul "Aline", inspirat din viaţa starului din...308

27 noi 02:40MondenPlacido Domingo şi-a anulat spectacolul programat la teatrul Bolşoi din Moscova

Tenorul spaniol Placido Domingo şi-a anulat participarea la spectacolul de operă "La Traviata", de Giuseppe Verdi,...295

27 noi 00:00MondenMario Vargas Llosa, ales membru al Academiei Franceze

236

Mapamond
27 noi 00:00MapamondCoronavirus: Guvernul ceh a declarat stare de urgenţă din cauza creşterii numărului de infectări

Guvernul ceh a declarat joi stare de urgenţă pentru 30 de zile din cauza creşterii semnificative a cazurilor de...264

27 noi 00:00MapamondPost Brexit: Pescarii francezi anunţă blocarea unor porturi şi a tunelului de sub Canalul Mânecii

Comitetul naţional pentru pescuit din Franţa a anunţat vineri blocarea accesului pentru mărfuri în trei porturi de...268

27 noi 00:00MapamondCelebra 'Afghan Girl', de pe coperta revistei National Geographic, s-a refugiat în Italia

336

27 noi 00:03MapamondTurcia: Poliţia a tras cu gaze lacrimogene împotriva unor femei care manifestau. VIDEO

Poliţia turcă a tras joi cu gaze lacrimogene împotriva mai multor sute de femei care manifestau la Istanbul pentru a...467

27 noi 00:03MapamondUE: Certificatul verde, valabil doar nouă luni după vaccinare

Uniunea Europeană vrea să impună valabilitatea certificatului verde la 9 luni pentru cei cu ambele doze de vaccin....1895

27 noi 00:04MapamondȚara din UE în care bolnavii de COVID-19 sunt mai importanți decât cei cu cancer sau cardiaci

653

Sănătate
27 noi 00:00SănătateCe efect are albirea dinților asupra smalțului dentar?

S-a constatat că o aplicare recomandată a doar 10% gel de peroxid de carbamidă pe dinți (în condițiile în care...255

27 noi 02:07SănătateCseke Attila: Aprovizionarea cu medicamente împotriva COVID-19 şi creşterea numărului de paturi ATI, prioritare

Aprovizionarea unităţilor sanitare cu medicamentele necesare pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2,...231

27 noi 02:04SănătateRafila: Parteneriatele cu industria farmaceutică sunt extrem de importante

Ministrul desemnat al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că parteneriatele cu industria farmaceutică...225

27 noi 00:00SănătateCele mai multe cazuri noi de COVID - în Capitală şi în judeţele Cluj şi Timiş

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti -...235

27 noi 00:00SănătateCNCAV: Evenimente de informare privind vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5 - 11 ani, în perioada următoare

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a informat joi, după...215

26 noi 00:14SănătateCoronavirus - Rafila: La acoperire vaccinală de 35 - 40%, pe primul loc este imunizarea celor nevaccinaţi

608

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT