REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Nicoleta PLOSCARU: Dacă aș fi fost CANDIDATUL PNL sau al USR, aș fi câștigat PRIMĂRIA!

Nicoleta PLOSCARU: Dacă aș fi fost CANDIDATUL PNL sau al USR, aș fi câștigat PRIMĂRIA!

Replica API 29 ianuarie 2021 | 00:13 4312

Nicoleta Ploscaru a candidat independent la Primăria Constanța, însă a pierdut în favoarea lui Vergil Chițac. În cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, Ploscaru explică motivele care au condus la eșecul de la alegeri și spune că nu se dă bătută, pregătindu-se să intre din nou în cursă, peste patru ani.

”Eu nu am pierdut alegerile. Cetățenii și-au dorit foarte mult schimbarea. Deși ar fi vrut să mă voteze pe mine, au considerat că neavând un partid în spate aș avea șanse mai puține și, de frica faptului că fostul primar ar fi putut rămâne în funcție, s-au orientat către partide mari. Nu au vrut să irosească votul și așa aveam acest rezultat. Eram cotată foarte bine în sondajele de opinie și contracanditații mei au știut lucrul acesta, dovadă că am fost singurul candidat victima unei campanii de defăimare. Mie mi-a fost inventat un videoclip și am fost atacată pentru faptul că sunt femeie. A fost pentru prima dată când am simțit această discriminare, aceasta este soarta noastră, a femeilor. Am fost singurul candidat care am avut parte de o campanie de defăimare pentru că eram foarte bine cotată în sondajele de opinie”, este de părere Nicoleta Ploscaru.

Ploscaru: De ce l-am schimbat pe Făgădău, dar de ce se merge cu proiectele lui?

Ploscaru atacă noua conducere a primăriei, precizând că duce mai departe proiectele inițiate de Făgădău, deși aceasta nu sunt în interesul cetățenilor. ”Nu are nimeni așteptări ca peste noapte să se întâmple ce nu s-a întâmplat în 30 de ani, dar sunt anumite lucruri pe care contracandidații mei le-au criticat la fostul primar și pentru unele chiar s-au dus în instanță și acum nu fac decât să meargă în continuare cu proiectele acestuia. Dacă erau greșite, de ce le continuă? Sala Polivalentă este un proiect greșit al fostului primar, această sală polivalentă de 5.000 de locuri nu o să fie niciodată omologată pentru competiții internaționale. Rostul ei este să ne condamne ca municipiul Constanța să rămână la periferie. Nu se vor desfășura competiții internaționale. Pentru ce aruncăm cu banii pe fereastră? Actuala conducere trebuie să-l oprească și să-l rescrie. Este un proiect greșit. De ce l-am schimbat pe Făgădău, dar de ce se merge cu proiectele lui?”, a precizat Ploscaru.

Aceasta a vorbit și despre proiectul de reabilitare a marilor bulevarde, care lasă șoferii de pe bulevardul Lăpușneanu fără locuri de parcare. ”Așa-zisa modernizare a bulevardelor 1 Decembrie și Lăpușneanu este a lui Decebal Făgădău și a fost foarte criticat. De ce primarul Chițac merge cu acest proiect și se mai și laudă? Este un proiect aberant și ilegal pentru că nu există PUZ-ul pentru zona aceea. Ce facem cu 1.600 de locuri de parcare, ce facem cu acești locuitori, unde vor parca? Am mers și am stat de vorbă cu locuitorii din zonă. Lor nu le pasă, locuiesc la vile și au unde să-și parcheze mașinile. Bogatul nu crede săracul“, a continuat fostul candidat la primărie.

”Dacă aș fi fost candidatul PNL sau candidatul USR, aș fi câștigat”

Întrebată dacă îi pare rău că a candidat independent și că nu a intrat în cursă sprijinită de un partid, Ploscaru a declarat: ”Dacă aș fi fost candidatul PNL sau candidatul USR, aș fi câștigat, asta spuneau sondajele de opinie, dar la USR eu nu mă identific cu doctrina lor și nu aș fi putut să mă duc. Puteam să fiu candidatul PNL, dar au optat pentru altcineva. Eu am avut propuneri și înainte de alegeri de la partide mai mici. Nu am vrut să mă duc la un partid mai mic să fiu doar pe o listă de consilieri. Ei doreau să se folosească de munca mea. Voi fi primar peste patru ani”.

Ploscaru a primit propuneri de a se alătura noii echipe a primăriei, dar a refuzat

Nicoleta Ploscaru spune că a primit propuneri de a se alătura noii conduceri la primărie, însă a refuzat. ”Am și avut propuneri subtile, nu sunt interesată. Nu am dat curs discuției și am retezat-o din start. Unii dintre contracandidați s-au alăturat echipei, să fie sănătoși. Eu nu am o luptă personală cu nimeni. A venit o echipă complet nepregătită care a acuzat vechea conducere, din acest motiv a fost schimbată vechea conducere și se încurcă în tot ceea ce fac”, a precizat Nicoleta Ploscaru.

Nicoleta Ploscaru a vorbit și despre domeniul HORECA, un domeniu grav afectat de pandemie. ”Eu nu înțeleg de ce au fost închise restaurantele, ca să omoare și puținii întreprinzători pe care îi aveam în Constanța? Noi trăim și muncim doar ca să hrănim multinaționalele, facem totul să omorâm micii întreprinzători privați?

Nu au cum să-și mai revină cei din HoReCa. Laptele vărsat nu se mai adună. Nu sunt bani, asta este o altă analiză a mea asupra căreia am atras atenția de peste 2 ani de zile și iar am fost plagiată. Constănțenii sunt pe locul 19 la venit mediu pe economie. Constănțenii sunt săraci. În campania electorală am scris că după 1 ianuarie ne vor exploda facturile și ceea am spus, se și adeverește. Am atras atenția că ANRE nu s-a implicat la prețul energiei”, a spus Ploscaru.

În materialul VIDEO de mai jos, puteți urmări mai multe declarații făcute de Nicoleta Ploscaru, dar și opinia ei cu privire la situația Castelului Regal din Mamaia.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920