REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Nicoleta Ploscaru: “În Consiliul Local aș fi câinele de pază al constănțenilor”

Nicoleta Ploscaru: “În Consiliul Local aș fi câinele de pază al constănțenilor”

Replica API 19 septembrie 2020 | 15:37 1853

Nicoleta Ploscaru și-a depus candidatura atât pentru funcția de primar, cât și pentru cea de consilier în Consiliul Local Constanța. Am întrebat-o ce urmărește cu această dublă candidatură. Iată mai jos ce planuri are.

„Mi-am depus candidatura la funcția de primar cu intenția de a câștiga alegerile. Mersul campaniei confirmă această viziune. Sunt singurul candidat cu potențial de creștere, restul fiind plafonați din cauza notorietății prea mari. Nu mai are cine să-i descopere și nu mai au pe cine să mai convingă în această ultimă săptămână. În același timp, rezultatele alegerilor depind de prezența la vot, care este o mare necunoscută, fie din cauza temerii alegătorilor față de Covid, fie pentru că sunt blazați din cauza acestui simulacru de campanie, unde blatul PSD-PNL este vizibil, mai ales la Consiliul Județean, unde se vede din satelit. Eu am ieșit la luptă cu mafia politică. Pentru aceasta lupt și pe celălalt front, cel al alegerilor pentru Consiliul Local. Nu vreau să le dau șansa să răsufle ușurați că au scăpat de mine, în ipoteza unor rezultate imprevizibile la alegerile pentru funcția de primar”, a declarat Nicoleta Ploscaru.

Aceasta s-a arătat dezgustată și de blaturile dintre partide. „Blaturile dintre partide în CL sunt dezgustătoare și sfidează voința cetățenilor, exprimată la alegeri. De exemplu PMP a fost votat la alegerile locale din 2016 în ipoteza că este “de dreapta”, însă odată intrați în CL și CJ, consilierii PMP au asigurat majoritatea care a permis PSD să dețină puterea în Constanța în ultimii 4 ani. Mi se pare un furt, o înșelăciune ce a făcut PMP. Cu siguranță că alegătorii nu pentru asta i-au votat. Măcar PMP a anunțat că face o coaliție cu PSD, până la urmă a fost decizia lor politică, la vedere. Cel mai toxic și scârbos mi se pare însă blatul PNL-PSD. Ca să mintă constănțenii, consilierii PNL votează “contra” la proiecte unde este necesară o majoritate simplă, asigurată de PSD-PMP și proiectele lui Făgădău oricum trec, iar liberalii se vopsesc cu ipocrizie în mari opozanți! Se schimbă însă calimera când votul PNL chiar contează, de exemplu la proiecte de hotărâri de patrimoniu. În asemenea ocazii vajnicii “opozanți” liberali se transformă imediat în preșul de șters pantofii lui Făgădău. Votează cu două mâini proiectele primarului și apoi mint constănțenii că a fost o decizie responsabilă pentru oraș, pentru binele Constanței și că oricum ei au votat condiționat și tinându-se cu mâna de nas”, a mai explicat Ploscaru.

Aceasta a dat chiar și un exemplu. „Anul trecut, în August, liberalii au votat proiectul aberant de Hotărâre CL al lui Făgădău privind cumpărarea de către primărie a conductelor magistrale care aduc agentul termic de la CET Palas la RADET. O pagubă și o mizerie. Ce credeți că au pretins liberalii? Chipurile au votat proiectul lui Făgădău “condiționat”. Consilierii PNL au declarat atunci că pentru votul lor i-au cerut lui Făgădău să prezinte în termen de o lună un plan prin care să atragă fonduri europene de - țineți-vă bine - 65 milioane euro, pentru a repara conductele ciuruite. Minciuni sfruntate. De ce nu au așteptat o lună, să vadă mai întâi planul lui Făgădău și abia mai apoi să voteze? Bineînțeles că a trecut mai mult de un an, Făgădău nu a mai prezentat niciun plan, iar liberalii s-au prefăcut că au uitat povestea. Și cum să-l creadă ei pe cuvânt că va aduce 65 milioane euro fonduri europene, când tot ei îl critică pe Făgădău pentru că nu a atras decât câteva sute de mii în tot mandatul? Praf în ochii constănțenilor ca să justifice blatul cu Făgădău la acest vot”, a menționat candidatul la funcția de primar. Nicoleta Ploscaru a ținut să precizeze că a monitorizat foarte atent activitatea CL.

Ploscaru le cere constănțenilor să iasă la vot pe 27 septembrie. „Le cer constănțenilor să mă voteze pe 27 septembrie atât pentru funcția de primar, cât și pentru cea de consilier local. În CL aș fi “câinele de pază” al constănțenilor. Voi arunca în aer actualul sistem putred. Prin transparență și prin consultarea permanentă a constănțenilor. Ați văzut că înainte de fiecare ședință de CL presa preia de la Primărie ordinea de zi cu denumirea proiectelor de HCL care urmează a fi votate. Nimeni nu înțelege mare lucru. Ca și consilier local, eu voi face o sesiune online cu întrebări și răspunsuri. Voi explica în direct constănțenilor ce se vrea cu fiecare proiect de HCL în parte, al cui este interesul, și așa mai departe. Apoi voi cere părerea oamenilor despre ce ar trebui să fac la ședința CL, dacă să votez pentru sau contra. După ședințele CL primăria simuleaza transparență. Publică stenogramele ședințelor, dar cu săptămâni întârziere, timp în care subiectul “s-a răcit”. Eu însă și după ședințe voi face sesiune online, vă voi spune ce s-a votat, al cui este interesul și mai ales cum a votat fiecare în parte, inclusiv eu”, a mai adăugat Nicoleta Ploscaru.

Aceasta susține că transparența este singura cale prin care poporul își poate exercita suveranitatea și prin care se poate împiedica CL să fie instrumentul grupurilor de interese.

Cod mandatar financiar: 24200297

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218