REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Nicoleta Ploscaru vrea să CONSTRUIASCĂ un SPITAL MUNICIPAL în CONSTANȚA

Nicoleta Ploscaru vrea să CONSTRUIASCĂ un SPITAL MUNICIPAL în CONSTANȚA

Replica API 7 august 2020 | 14:34 2093

Nicoleta Ploscaru, candidat la postul de primar al municipiului Constanța, anunță construirea unui spital. Este vorba de Spitalul Municipal “Sfântul Pantelimon”.

"Sursa de finanțare este o emisiune de obligatiuni municipale pe piețele internaționale de capital. NU există pe lume oraș care să fi realizat marile investiții cu bani din taxele și impozitele locale plătite de cetățeni. Cine vă spune altceva, vă minte de la obraz. Primăria Capitalei are un buget imens, de peste 1 miliard euro, dar marile proiecte, ca Pasajul Basarab, au fost finanțate prin emiterea de obligațiuni.

Emisiunea de obligațiuni va fi suprasubscrisă, adică investitorii se vor “bate” pe obligațiunile Constanței. Pentru că:

- Voi face mai întâi ratingul Constanței cu o agenție ca Moody’s sau Standard Poor’s. Astfel, investitorii vor cunoaște exact bonitatea Constanței și riscul de neplată.

- Investitorii instituționali știu că impactul în economia locală a spitalului este pozitiv și încasările la bugetul Constanței vor crește. Se numește efect de multiplicare în economie.

- Obligatiunile vor fi atractive și pentru că, în prospectul de emisiune, spitalul va fi “la pachet” cu alte investiții profitabile, între care centrala termoelectrică de 100 MW în cogenerare, la care investiția se va recupera în 7 ani, visul oricărui investitor.

Singurele spitale construite după 1990 în România au fost făcute de primării, la Craiova, București (foto) și Mioveni. Nu de guvern, nu de UE. Dacă nu ne facem noi, nu ne va face nimeni. Voi face marile investiții și voi îmbunătăți viața constănțenilor încă din primul mandat, pentru că oamenii vor bunăstare acum, nu în 2030, sau într-o viață viitoare. Împreună scriem istorie.", a precizat Nicoleta Ploscaru, candidat la postul de primar al municipiului Constanța.

A.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ideea de mai sus este foarte buna, dar nu pentru noi care suntem in urma cu multi ani fata de occident. Pacat, asa nu vom progresa deloc cu astfel de mesaje transmise. Raul este mai vizibil, decat binele. Nu punem umarul sa facem ceva bun, dar sa aruncam cu noroi, ne este la indemana.
0
0
As dori sa stiu ce o recomanda pentru postul de Primar. Ce experienta are???
2
0
...te astept in Germania ...
2
0
Pt astia care o criticati;nici eu nu sunt pentru doamna asta sau domnisoara nu stiu cum sa-i zic,dar totusi ea are un avantaj fata de ceilalti candidati prezentati de replica,ea poate sa fie criticata la alti candidati comentariile sunt interzise.
5
1
Tu de unde a mai aparut?Nu te cunosc si pe viitor nici nu -mi poti cere sa te aleg primar.Pe bune,iesirea asta a ta e chiar ciudata
3
0
Ai mai incercat....te a votat familia ta
4
0
Era bine daca era spitalu facut deja de ea, al salva pe gipsi!
3
0
Poate cautati filmuletul cind i-i cinta Salam la ureche si apoi sa vedeti cine este Ploscaru!!!
10
1
vrea,pentru ca vrea primar!
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614