rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Niculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri, 15 aprilie. În cadrul emisiunii Replica Zilei, acesta a vorbit despre punctul dureros al românilor, și anume prețul facturilor la energia electrică și gaze. Totodată, au fost abordate și teme politice, teme legate de situația administrativă din Constanța, dar au fost atinse și alte subiecte de interes.

Am prelungit schema de sprijin prin care plafonăm prețurile

”Am continuat seria măsurilor de sprijin pentru populație, pentru consumatorii casnici, cât și pentru agenții economici, și am prelungit schema de sprijin prin care plafonăm prețurile la gaze naturale și energie electrică. Măsurile începute la 1 noiembrie 2021 care erau în vigoare pentru 31 martie 2022, pe fondul sezonului rece și pe fondul crizei energetice. Între timp, văzând că războiul din Ucraina afectează în continuare această situație și că Rusia folosește gazul natural pe care îl are care pe o armă împotriva statelor din UE, am hotărât prelungirea acestor măsuri, de la 1 aprilie până la 31 martie 2023. Am plafonat prețul energiei electrice și a gazelor naturale pentru consumatorii casnici, cât și pentru agenții economici, pentru că degeaba primim acasă o factură cu preț plafonat, dacă în jurul nostru prețul alimentelor este impactat de creșterile de preț la gaze naturale și energie electrică. Și pentru agenții economici am stabilit un plafon, încât să încercăm să oprim aceste creșteri. Nu am rămas pasivi, am acționat, am plafonat, compensăm în continuare facturile. Îmi doresc ca conflictul armat de la granița României să înceteze cât mai curând. Este o situație care a lovit în plin toate țările, iar noi am încercat să vedem ce măsuri au luate celelalte și state și să vedem cum ne putem plia pentru a le introduce și la noi în țară”, a spus George Niculescu.

“Dacă un furnizor nu respectă legea, să se facă reclamații”

Dacă un furnizor care emite o factură alege să nu respecte legea, pentru că legea spune foarte clar, pe tranșe de consum, autoritățile statului din domeniul controlului să-și facă datoria și să sancționeze aceste abateri. Trebuie făcute reclamații la instituțiile statului abilitate în acest sens. Nu aș vrea să se înțeleagă că acest fenomen este unul generalizat, noi, la Ministerul Energiei, tot timpul am sesizat aceste probleme. Noi, la minister, nu putem să mergem și să amendăm astfel de comportamente care nu respectă legea. Termenele sunt foarte clare și aici, operatorii de distribuție, conform legii 123, a energiei electrice și gazelor naturale, știu că au termen 30 de zile pentru emiterea avizului tehnic de racordare. Operatorii de distribuție dacă încalcă legea, autoritățile trebuie să îi sancționeze. Este ilogic genul acesta de comportament din partea operatorilor”, a spus Niculescu.

Liberalizarea nu a fost o măsură greșită

”Liberalizarea nu a fost o măsură greșită. Eu cred în procesul de liberalizare a pieței pentru că în urma acestui proces a intervenit concurența. Furnizorii au început se se lupte între ei pe anumite categorii de portofolii, oferind astfel consumatorilor prețuri din ce în ce mai mici pentru a-și mări numărul de consumatori. Creșterea prețurilor la energie și folosirea gazelor naturale ca armă și monedă de șantaj în țările UE a fost făcută în așa fel încât prețurile să crească și să rămânem dependenți de gazul rusesc. Noi suntem într-un proces continuu pentru ca România să scape de importurile de gaze naturale din Rusia”, a spus secretarul de stat în Ministerul Energiei, George Niculescu.

Ne dorim să ne decuplăm complet de Federația Rusă

“Suntem într-un caz fericit, sunt economii din UE care depind mult mai mult decât depindem noi de gazul rusesc, însă noi ne dorim să ne decuplăm complet de Federația Rusă și de aceea am fost în Azerbaijan, alături de ministrul Virgil Popescu, tocmai pentru a găsi și a identifica surse noi de import de gaze naturale. Am fost și în Turcia pentru a găsi varianta tehnică prin care transportăm gazul natural din Azerbaijan în România. Se pare că suntem pe drumul cel bun. De asemenea, o altă variantă ar fi sursele de LNG din Emiratele Arabe Unite sau din Israel”, potrivit lui George Niculescu.

Sezonul rece 2022 - 2023

”Pentru sezonul rece pe care-l vom avea începând cu octombrie 2022 – martie 2023, trebuie să identificăm sursele de gaze naturale la un preț convenabil pentru consumatorii români, fie că sunt cei casnici sau agenți economici, să nu ne lipsească gazul natural, iar acesta să fie la un preț accesibil tuturor. Vom avea gaze naturale, sunt sigur de treaba asta, am avut și iarna trecută, deși au fost voci care au introdus panică printre cetățeni spunând că România nu va avea gaze naturale în iarna aceasta. De nenumărate ori a trebuit să ieșim public pentru a combate aceste zvonuri, cred eu lansat în mass-media cu rea voință doar pentru a provoca panică. Nu pot să-mi dau seama ce s-a întâmplat, dar țin să vă spun că la sfârșitul iernii, din punct de vedere calendaristic 31 martie, în calitate de Președinte al Comandamentului de iarnă, am terminat iarna cu surplus de gaze naturale în depozitele noastre, în condițiile în care specialiști „binevoitori“ anunțau că România rămâne fără gaze naturale și că românii nu au cu ce să se încălzească iarna aceasta, lansând teme false de discuție”, a precizat Niculescu.

Legea Offshore

“Noua lege offshore a fost depusă în Parlament, e un demers legislativ parlamentar, nu este făcut de ministere, ci de parlamentari. Eu cred că a fost o greșeală încă din 2018 când această lege a fost modificată între Senat și Camera Deputaților. Această modificare a legii din 2018 ne-a costat pe noi România independența energetică în ceea ce privește gazele naturale. Vorbim despre o situație în care nu am ce să fac și nu pot să nu mă gândesc câte beneficii ar fi fost și pentru noi, pe plan local, câte oportunități de dezvoltare locală am ratat, dar mă bucur că legea offshore este din nou în Parlament, o îmbunătățire a legii offshore încât investițiile în zăcămintele din Marea Neagră să înceapă cât mai repede. Romgaz va semna în luna mai preluarea acțiunilor alături de OMV – Petrom. După ce vom avea legea aprobată în Parlament, cele 2 companii vor lua decizia finală de investiții și vor începe lucrările de exploatare a zăcămintelor. Demersurile noastre de diversificare sunt pe termen scurt și mediu și nu vom mai depinde de importuri și sper ca România să devină un jucător în piața gazelor naturale”, a explicat Niculescu.

Eu am beneficiat de compensație pe schema veche

“Eu pe schema veche m-am încadrat și am beneficiat de compensație și am avut compensată factura cu 84 de lei, am plătit facturile. Prețurile pe care le-am menționat sunt prețurile care erau aferente anului 2019. Ministrul Virgil Popescu a îndemnat să folosească și să se uite pe comparatorul de prețuri pe site-ul ANRE-ului. În domeniul energetic, în ultimii 8 ani de zile, a fost o secetă în ceea ce privește investițiile în acest domeniu. Eu am urmărit atent activitatea Ministerului Energiei și când eram în opoziție și nu am identificat nicio investiție în domeniul energiei. De când a venit noul ministru al Energiei s-a dorit să se investească în domeniul energiei. Suma pentru investiții este din PNRR”, este de părere secretarul de stat în Ministerul Energiei.

Domnul Țuțuianu a îmbrăcat foarte bine haina de opoziție

Întrebat ce părere are că deputatul PSD, Horia Țuțuianu, a spus că actuala administrație locală nu-și face treaba, George Niculescu a răspuns: ”Observ că domnul Țuțuianu a îmbrăcat foarte bine haina de opoziție la nivel local și mă bucur că își duce până la capăt acest exercițiu de opoziție locală. Este firesc din punctul unui fost președinte de Consiliu Județean să critice actuala conducere a orașului care este liberal atât la nivelul municipiului Constanța, cât și la nivelul județului. Observ și eu traficul, foarte multe șantiere deschise, observ că se circulă mai greu în oraș la orele de vârf. Nu poți să pornești investiții fără să creezi disconfort. Alternativa ar fi fost să nu facem nimic. Să luăm exemplul străzii Ștefan cel Mare, eu nu vreau să fiu avocatul primarului Constanței, dar care era alternativa, să lăsăm strada în felul în care era lăsată de fosta administrație? Niciodată nu am găsit strada aceea să-mi facă plăcere să merg pe acolo, avea un aspect complet deplorabil. Din păcate, nu s-a găsit altă metodă prin care să putem să modificăm ceva. Ce se întâmplă acum cu lucrările blocate nu am foarte multe detalii, dar pot să vă spun că nu cred că primarul Constanței are vreo satisfacție văzând că lucrările durează mai mult decât ar trebui, nu cred că nu are interes să depună toată eforturile în așa fel încât lucrările să se desfășoare pe o durată foarte scurtă de timp și în sprijinul cetățenilor Constanței. Este o declarație politică, eu sunt obișnuit cu asemenea declarații politice, o declarație a unui partid aflat în opoziție. Mă bucur că se obișnuiesc cu această activitate de opoziție și le doresc o opoziție cât mai lungă în Constanța.”

De ce au fost începute mai multe lucrări pe străzi în același timp

“Dacă sunt finanțate din fonduri care sunt condiționate de timp pierzi banii și de aceea lucrările au început în același timp pentru a nu se pierde finanțarea. Am văzut administrația trecută cum a întârziat lucrările, și aici mă refer la Parcul din spatele Primăriei, iar banii aceia au trebuit să fie returnați. După ce că stăm și că durează lucrările, cum ar fi să le plătim din bugetul primăriei, din banii cetățenilor. O să fie o problemă dacă lucrările nu se vor termina la timp pentru că am văzut orașul dezvoltându-se mult în acea direcție, de mult bulevardul nu mai este o centură a orașului. Din punctul meu de vedere pentru a ajunge în nordul stațiunii Mamaia, îndemn pe toată lumea să folosească varianta ocolitoare de la Ovidiu”, susține George Niculescu.

Relația cu PSD

“Pe plan local, din punctul nostru de vedere, este o relație pur normală, de dialog din sensul nostru, cu astfel de mici înțepături politice, care sunt obișnuit cu ele și sunt inevitabile. În ceea ce privește guvernarea națională, pot să vă dau exemplul OUG 27, cea cu plafonarea prețurilor. Vreau să vă spun că a fost un efort făcut de mai multe ministere, unele conduse de PNL, altele de PSD. S-au lăsat orgoliile și nevoie cetățenilor au primat”, potrivit lui Niculescu.

Clinciurile din interiorul PNL

“Eu sunt convins că decizia PNL a fost una bună (cu noul președinte – n.r.), vorbim de un partid care are maturitatea să declanșeze niște schimbări atunci când situația o cere. Să realizezi că direcția nu e bună și trebuie să faci o schimbare este un lucru bun. Sunt convins că noul președinte al PNL, Nicolae Ciucă, are o capacitate la efort cum rar mi-a fost dat să văd, este foarte aplicat, atent, se informează despre orice situație, revine să vadă cum s-a rezolvat. Am încredere că toată această activitate o va pune și la dispoziția partidului nostru. Pot să vă spun că susținerea noastră vine de la cetățeni. Eu sunt convins că oglinda susținerii este reprezentativitatea pe care o ai. Se poate spune despre o persoană sau alta că este omul cuiva sau că faci parte din echipa cuiva, cu toții trebuie să înțelegem că trebuie să fim oamenii constănțenilor, trebuie să fim cei care le reprezentăm interesele locuitorilor Constanța și mai puțin contează echipele, taberele sau alte forme de organizare din interiorul partidului. Dintotdeauna, la noi în partid, este firesc să susții președintele pe care l-ai votat. Relația mea cu domnul Huțucă este foarte bună, la fel ca și cu primarul Chițac sau cu președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu. O relație foarte bună cu toată lumea, o relație de colegialitate”, a spus Niculescu.

Administrația PSD...

“După o perioadă de 20 de ani de administrație PSD, în care orașul a fost privat de investiții, nu am avut nimic de substrat, am avut expunere media prin carnavalul organizat, prin altfel de activități care nu erau date de substrat. Facultățile din Constanța sângerează materie cenușie pentru angajatorii din Cluj, Arad, București sau Timișoara. Aveam prezență media, aveam tot felul de evenimente, samba, carnaval, pe timpul verii, erau bune pentru activitățile de turism, dar de substrat în timpul anului nu am avut nimic. Peste 20 de ani de lipsă de investiții nu poate fi compensat într-un an de mandat, este imposibil. Eu îi doresc primarului multă putere de muncă pentru că municipiul are foarte mult de arătat și are potențial enorm din toate punctele de vedere, avem tot ce ne trebuie în Constanța, doar trebuie să ne mobilizăm și să facem proiecte și să le ducem la bun sfârșit”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Energiei.

Mai multe detalii despre cele discutate puteți urmări în materialul video de mai jos:

Liliana IONIȚĂ

sâmbătă, 16 aprilie 20223125
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Florin Piersic Jr., dezvăluire sfâșietoare: 'Între mine și tata e o ruptură!'
mai mult...Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...2692

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video1318
7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video3715
5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...1636

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video1876
16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video4128
14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3346

12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video3500
9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video2361
7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța, este al doilea om în Primăria Constanța, după primarul...6130

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO11436
24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video5084
Vremea
11.2°11.2° - 12.9° vineri, 20 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 4.83 m/s
Presiune: 1025 milibari

Loto
6/496113217157
5/40282520212419
joker344224173915
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 mai 00:00SportFotbal: Liverpool s-a apropiat la un punct de Manchester City, înaintea ultimei etape din Premier League

Câştigătoarea titlului de campioană a Angliei la fotbal în acest sezon va fi decisă în ultima etapă, după ce FC...85

20 mai 00:00SportFotbal: FC Barcelona nu este dispusă să plătească mai mult de 35 de milioane de euro pentru Lewandowski

Clubul FC Barcelona nu este dispus să plătească mai mult de 35 de milioane de euro pentru Robert Lewandowski,...75

20 mai 00:00SportCiclism: Eritreeanul Biniam Girmay a câştigat etapa a 10-a a Turului Italiei

Ciclistul eritreean Biniam Girmay (Intermarche - Wanty) a câştigat surprinzător, marţi, la sprint, etapa a 10-a a...76

20 mai 00:00SportTenis: Feliciano Lopez a pus capăt unei serii de 79 de turnee de Mare Şlem consecutive

Spaniolul Feliciano Lopez, unul dintre "veteranii" circuitului profesionist de tenis, a pus capăt unei serii de 79 de...80

Local
20 mai 23:15LocalUrmărire ca-n filme pe Aurel Vlaicu: Un șofer a făcut pe zmeul!

La data de 19 mai a.c., în jurul orei 00.10, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au procedat la...469

20 mai 23:15LocalBărbat din Medgidia, reținut pentru furt calificat

Urmare a cercetărilor în 3 dosare penale care vizează săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat, respectiv...338

20 mai 23:15LocalAccident rutier în zona Vivo, victima este un motociclist

479

20 mai 00:00LocalAlertă! O persoană a fost găsită moartă, la o ghenă de gunoi din Poarta 6. Video

Alertă în Poarta 6, după ce o persoană a fost găsită fără suflare la o ghenă de gunoi din apropierea pieței!...2853

20 mai 22:09LocalAccident rutier în Constanța: O motocicletă a derapat

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, joi, 19 mai, în Constanța, la intersecția...477

20 mai 23:15LocalAccident rutier în Constanța: victima, un biciclist

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină joi, 19 mai, la intersectia str. Renașterii cu...320

20 mai 23:16LocalPeste 70.000 de persoane au intrat miercuri în România

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a informat că, în cursul zilei de miercuri, la nivel naţional, prin...273

20 mai 23:16LocalRAJA a finalizat lucrările de remediere a avariei de pe conducta magistrală

Lucrările de remediere a avariei pe conducta magistrală de apă, cu diametrul de 800 mm, din incinta Sursei Cișmea 1C...328

20 mai 23:17LocalConcursul de rachetomodele şi aeromodele „Hermann Oberth”, în perioada 20 – 21 mai, la Tuzla

377

Politică
20 mai 00:00PoliticăPremierul portughez: Rusia să nu aibă nicio îndoială privind determinarea aliaţilor de a apăra teritoriul NATO

Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, a declarat, joi, că războiul din Ucraina, provocat de Rusia, a generat...85

20 mai 00:00PoliticăIohannis: Realitatea actuală ne determină să consolidăm apărarea NATO în regiunea Mării Negre

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că realitatea actuală, determinată de războiul Rusiei împotriva...83

20 mai 00:00PoliticăCiucă: Prezenţa soldaţilor portughezi în România - demonstraţia vie că NATO este alături de toate statele membre

83

20 mai 22:45PoliticăGuvernul vrea TVA diferenţiat pentru diverse produse

Guvernul pregăteşte noi măsuri fiscale. Potrivit unor surse, Executivul ia în calcul recalcularea taxelor şi...294

20 mai 22:45PoliticăAcordul între România şi Portugalia privind cooperarea în domeniul apărării, semnat

Miniştrii Apărării român şi portughez, Vasile Dîncu şi Helena Carreiras, au semnat, joi, la Bucureşti, Acordul...277

20 mai 22:45PoliticăVirgil Popescu, gaură de 50 milioane de euro în bugetul Ministerului Energiei

438

Interviuri
16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4128

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3346

12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

3500

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...1636

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...1876

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3126

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2361

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța, este al doilea om în Primăria Constanța, după primarul...6130

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

11436

Monden
20 mai 00:00MondenŞuie Paparude, Paraziţii, Vama, Damian Drăghici, Taraf de Caliu vor cânta la prima ediție a festivalului MIEZ

Prima ediţie a Festivalului Miez se desfăşoară în perioada 20 - 22 mai, în Bucureşti, pe malul lacului...91

20 mai 00:00MondenAmber Heard se apără în faţa avocaţilor: 'Nu l-am agresat niciodată pe Johnny Depp!'

Amber Heard a respins ferm, marţi, acuzaţiile avocaţilor lui Johnny Depp care o acuză că a fost violentă,...80

20 mai 00:00MondenDiana Ross, cap de afiş la concertul dedicat reginei Elisabeta a II-a

82

20 mai 00:00MondenCum și-a propus Sânziana Buruiană să intre în Cartea Recordurilor? Multe femei consideră gestul bizar

Sânziana Buruiană își dorește cu ardoare să intre în Cartea Recordurilor, cu ajutorul unui obicei neașteptat!...85

20 mai 00:00MondenJohnny Depp este într-o relație cu avocata sa, Camille Vasquez?

Procesul dintre Johnny Depp și Amber Heard se desfășoară deja de mai bine de o lună, iar declarațiile actorilor...83

20 mai 00:00MondenCe bine arată fiul lui Cristiano Ronaldo! Cei doi au abdomenul identic

Ronaldo și-a încântat fanii, dar mai ales fanele, cu o fotografie într-un slip de modă veche. De această dată,...84

20 mai 00:00MondenCharlie Watts, bateristul The Rolling Stones, ar fi lăsat familiei 30 milioane de lire sterline

Charlie Watts, bateristul The Rolling Stones, ar fi lăsat soției și fiicei sale o avere de 30 milioane de lire...83

20 mai 00:00MondenKenneth Branagh îl va interpreta pe Boris Johnson în serialul 'This England'

Actorul şi regizorul nord-irlandez Kenneth Branagh îl va interpreta pe prim-ministrul britanic, Boris Johnson, în...80

20 mai 00:00MondenFestivalul de la Cannes a debutat cu vedete elegante, un film cu zombi şi puţine măşti sanitare

81

Mapamond
20 mai 00:00MapamondCoronavirus: 'Zero Covid' în Shanghai, dar măsurile de carantinare continuă

''Zero Covid'': Autorităţile din Shanghai au anunţat marţi că s-a încheiat epidemia de coronavirus (cu excepţia...88

20 mai 00:00MapamondCâteva sute de persoane au manifestat la Londra împotriva extrădării lui Julian Assange în SUA

Între 200 şi 300 de persoane au manifestat marţi la Londra pentru a cere guvernului britanic să refuze să-l...76

20 mai 00:00MapamondCoronavirus: Numărul cazurilor de COVID-19, în creştere în Americi

83

20 mai 00:03MapamondAmbasada Rusiei la București îi ia peste picior pe cei care vorbesc de boala lui Putin

Ambasada Rusiei la Bucureşti cataloghează drept „speculaţii” informaţiile privind starea de sănătate precară...314

20 mai 00:00MapamondRusia anunţă introducerea unei arme noi cu laser în dotarea forţelor sale armate

Rusia susţine că este aproape de a introduce în dotarea armatei sale un laser de mare putere pentru a doborî drone...81

20 mai 00:00MapamondTunel de jumătate de kilometru al traficanţilor de droguri descoperit sub frontiera americano-mexicană

Un tunel lung de 530 de metri care lega oraşul american San Diego, din California, de oraşul mexican Tijuana a fost...79

20 mai 00:00MapamondCoronavirus - Grecia: Măştile de protecţie nu vor mai fi obligatorii în avioane şi spaţii publice închise

Grecia a anunţat miercuri că de la 1 iunie măştile de protecţie în avioane şi în spaţii publice închise nu vor...86

20 mai 00:04MapamondProcuratura italiană: Berlusconi avea 'sclave sexuale' și era supranumit 'sultanul'

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, 85 de ani, avea "sclave sexuale" la petrecerile pe care le organiza în...626

20 mai 00:04MapamondTurcia a blocat negocierile de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei

441

Sănătate
20 mai 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 117 persoane cu COVID-19, la terapie intensivă

Ministerul Sănătăţii a informat că în unităţile sanitare de profil sunt internate 760 de persoane cu COVID-19,...86

20 mai 00:00SănătateIntervenţie dificilă de excizie a unei tumori de 12 kilograme, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mureș

O echipă de medici chirurgi din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU)...77

20 mai 00:00SănătateGuvernul a aprobat un proiect privind metodologia de raportare în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări

82

20 mai 00:00SănătateCum îți poate salva viața monitorizarea tensiunii arteriale

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial, dar și în România, iar...90

20 mai 00:00SănătateBoala înfiorătoare care începe să îngrozească Europa: Zeci de cazuri de variola maimuței

După Marea Britanie, Spania şi Portugalia au anunţat la rândul lor, miercuri, că au identificat aproximativ...83

20 mai 00:00SănătateOamenii de știință dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienții cu cel mai mare risc de deces COVID

Oamenii de știință dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienții cu cel mai mare risc de deces COVID. Pe...76

20 mai 22:46SănătateAmenzi pentru medicii care nu declară cazurile de boli transmisibile

Guvernul României a aprobat miercuri o hotărâre care vizează conținutul și metodologia de colectare și raportare...398

20 mai 22:46SănătateAnularea certificatului digital COVID-19 la nivelul UE, dezbătută

18 europarlamentari, printre care și medicul român Tudor Ciuhodaru, au înaintat Parlamentului European o propunere de...448

20 mai 22:47SănătateRevoltă în sănătate împotriva DSU, condus de Raed Arafat

568

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT