REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Niculescu susţine construirea reactoarelor 3 şi 4: Înseamnă oportunităţi - locuri de muncă, societăţi care se vor dezvolta

Niculescu susţine construirea reactoarelor 3 şi 4: Înseamnă oportunităţi - locuri de muncă, societăţi care se vor dezvolta

Replica API 8 noiembrie 2019 | 02:29 298

INTERVIU cu posibilul candidat al PNL la Primăria Constanţa

INTERVIU cu posibilul candidat al PNL la Primăria Constanţa

PNL a funcţionat la Bucureşti, până la trecerea moţiunii de cenzură, după structura actualului guvern, existând nişte comisii în care au fost analizate toate legile, ordonanţele fostului Executiv PSD; au fost iniţiate amendamente la legi şi susţinute în Parlament – spune George Niculescu, consilier judeţean PNL, preşedinte al PNL Năvodari, potenţial prefect al judeţului Constanţa sau candidat al PNL la Primăria Constanţa. Niculescu s-a referit la aceste comisii în contextul în care a făcut parte şi el dintr-o comisie – cea de energie. Aşadar, liberalii se declară pregătiţi să guverneze şi sunt în cunoştinţă de cauză; una din problemele grele pe care Guvernul PNL va trebui să le gestioneze este la Ministerul de Finanţe, fondul de rezervă al statului fiind, în momentul de faţă, gol. PSD şi-a demonstrat lipsa de responsabilitate cheltuind toţi acei bani care, în mod normal, trebuie să fie utilizaţi în situaţii de criză, de calamitate, a precizat Niculescu în cadrul unui interviu acordat cotidianului „Replica” de Constanţa.

În cadrul aceluiaşi interviu, Niculescu s-a referit şi la proiectul reactoarelor 3 şi 4, care, din punctul acestuia de vedere, trebuie să fie implementat. Liberalul constănţean, care este un susţinător al energiei regenerabile, este convins de rentabilitatea centralei nucleare.

„Reactoarele 3 şi 4, pentru judeţul Constanţa şi pentru ţara noastră, nu sunt decât o reafirmare a securităţii noastre energetice şi pentru judeţ înseamnă doar oportunităţi, din toate punctele de vedere: locuri de muncă, societăţi care se vor dezvolta în paralel cu construcţia acestor reactoare, servicii prestate de societăţi din judeţul Constanţa. Sunt doar avantaje. Să încetăm cu poveştile cum că tehnologia nucleară nu este sigură. Cred că în Franţa peste 70% din energia electrică este produsă numai din sursă nucleară. Eu, care cred mult în tehnologiile regenerabile, consider că energia produsă din sursă nucleară este binevenită în judeţul Constanţa. (...) Chiar dacă PNL va lua o decizie, construirea şi punerea în funcţiune a celor două noi reactoare va dura o perioadă îndelungată. Din cunoştinţele mele, până la darea în folosinţă, mai trec încă 6-7 ani. (...) Până atunci, trebuie să găsim variante prin care noi să nu mai fim dependenţi de energia electrică din Ungaria, Cehia sau alte ţări (...)”, a declarat Niculescu.

Interviu integral - VIDEO:

În afară de acest subiect, liberalul constănţean a admis că momentan nu a identificat la Năvodari un candidat viabil pentru primărie, dar că până la urmă o va face, cu speranţa să nu repete „istoria” ultimilor ani: actualul primar PSD de la Năvodari a fost liberal la un moment dat, iar candidatul care în 2016 se bătea cu PSD pentru primărie este acum... tot la PSD, coordonator de campanie chiar.

Mai multe declaraţii despre subiectele amintite, despre cum a decurs campania, despre anunţatul spital regional în parteneriat cu turcii (după cum a susţinut PSD), dar nu numai, în VIDEO!

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614