REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Nicușor Constantinescu a fost AMENDAT cu 2.000 de lei și a cerut RECUZAREA judecătorului

Nicușor Constantinescu a fost AMENDAT cu 2.000 de lei și a cerut RECUZAREA judecătorului

Replica API 17 iunie 2016 | 21:17 349

Încă un episod presărat cu scandal și scântei! Nicușor Constantinescu a fost adus cu o ambulanță, vineri, 17 iunie, la Tribunalul București, însă fostul șef al CJC a precizat că se simte rău, refuzând să dea declarații. În plus, el a ridicat tonul la judecători, motiv pentru care a fost amendat cu suma de 2.000 de lei. Ulterior, el a cerut recuzarea magistratului. Tot vineri, acesta a avut termen și Curtea de Apel Constanța, acolo unde s-a judecat contestația în ceea privește măsura preventivă dintr-un alt dosar, fiind vorba despre controlul judiciar.

Amintim că și joi, 2 iunie, la Curtea de Apel Bucureşti, Constantinescu a început să ţipe la judecători, spunând că putea să moară pe câmp, întrucât a fost adus cu forţa. Și atunci a fost amendat de către magistrați, de 4 ori, cu suma de 1.000 de lei. Însă, totul a pornit de pe 20 mai, când fostul președinte al CJC a fost luat de jandarmi din spital pentru a-l duce la instanţă, acolo unde a şi fost arestat. De fapt, la mijloc sunt mai multe evenimente care au dus la decizia procurorului DNA, Andrei Bodean, de a cere arestarea sa preventivă în dosarul Centrului Militar Zonal, toate legate de faptul că inculpatul a încercat să tergiverseze judecata prin neprezentare. A motivat că nu se simte bine, s-a internat la Sanatoriul Techirghiol, apoi la Spitalul Județean, a refuzat să fie audiat în unitatea medicală și tot așa. Între timp, procurorul a demonstrat că el se putea deplasa, fiind surprins în timp ce participa la un eveniment în calitate de invitat. Dar circul a continuat și după ce a ajuns la Penitenciarul Poarta Albă. S-a certat cu magistrații, a spus că nu se simte bine și chiar a intrat în greva foamei. Apoi, în timp ce se afla în arest și după ce a susținut că i s-a făcut rău în sala de judecată, el a fost iar internat la Spitalul Județean, chiar dacă avea tensiunea 14 cu 9. A doua zi a fost adus iar cu ambulanța la instanță și s-a depistat că inculpatul consuma Coca Cola. Ulterior a venit și ziua mult așteptată de acesta, atunci cânmd CCR trebuia să stabilească dacă abuzul în serviciu va deveni neconstituțional. Lovitura a fost pentru fostul președinte al CJC, întucât noțiunea a fost doar redefinită. Astfel că dosarele lui au rămas pe rol.

Constantinescu a CERUT AMÂNAREA ședinței și recuzarea judecătoarei

În momentul de față se află în arest preventiv, dar continuă să nu colaboreze cu judecătorii și, din câte se pare, amenzile curg. Vineri, 17 iunie, termenul de la Tribunalul București a avut loc în dosarul în care acesta este trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție, parte vătămată fiind Curtea de Conturi a României, iar parte civilă: Marian Turbatu. După ce a fost amendat pentru că a țipat la magistrați, Constantinescu a precizat că vrea amânarea procesului pentru a aștepta motivarea CCR în ceea ce privește abuzul în serviciu pentru a ști ce poate face mai departe. Când judecătoarea a refuzat, Constantinescu a cerut recuzarea ei. Tot vineri, acesta a avut termen la Curtea de Apel Constanța, unde s-a judecat contestația acestuia împotriva controlului judiciar menținut în dosarul fundațiilor Thalia și Fantasio, în care a fost trimis în judecată la data de 16 aprilie 2015, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu (3 infracțiuni, din care 2 în formă continuată), constituire a unui grup infracțional organizat și conflict de interese (9 infracțiuni, din care 5 în formă continuată).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614