REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Nicuşor Constantinescu ajunge luni la Curtea Supremă

Nicuşor Constantinescu ajunge luni la Curtea Supremă

Replica API 16 martie 2015 | 00:04 210

A contestat măsura interzicerii de a lua legătura cu experţii din dosarul centrului Militar Zonal, cât şi cu consilierii judeţeni

A contestat măsura interzicerii de a lua legătura cu experţii din dosarul centrului Militar Zonal, cât şi cu consilierii judeţeni

Nicuşor Constantinescu

Nicuşor Constantinescu se va afla, luni, în atenţia Curţii Supreme, în două dosare. Într-unul dintre acestea, preşedintele suspendat al CJC a contestat măsura interzicerii de a lua legătura cu martorii şi experţii din dosarul centrului Militar Zonal, cât şi cu consilierii judeţeni. Curtea de Apel i-a respins, în ianuarie, cererea de explicitare a înţelesului acestei obligaţii. Contestaţia trebuia judecată pe 2 martie, însă magistraţii ICCJ au amânat cauza pentru 16 martie.

Tot pe 2 martie, Nicuşor Constantinescu a avut termen, tot la Curtea Supremă, şi în dosarul în care a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată (6 infracţiuni), spălare a banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat, alături directorul RAJDP, dar şi al soţiei lui Cristian Darie, vicepreşedintele CJC, şi alţii.

Dosarul este instrumentat de Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a respins, pe 13 ianuarie a.c., cererile şi excepţiile formulate de inculpaţi cu privire la regularitatea şi legalitatea actului de sesizare, a administrării probelor şi efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Instanţa a constatat, totodată, legalitatea actului de sesizare, legalitatea administrării probelor şi efectuării actelor de către organele de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii. Împotriva acestei soluţii, inculpaţii au formulat contestaţie. Şi aceasta din urmă va fi analizată luni, 16 martie a.c.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369