REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nicuşor Constantinescu cere revizuirea unui dosar penal

Nicuşor Constantinescu cere revizuirea unui dosar penal

Replica API 7 martie 2017 | 00:12 493

Fostul președinte al CJC, Nicușor Constantinescu, a cerut revizuirea unui dosar penal, fiind vorba despre cel în care a fost condamnat definitiv și asta pentru că, în cererea înregistrată la Tribunalul Constanța, pe 3 martie, apare în calitate de revizuent condamnat. Termenul a fost fixat pentru 27.03.2017. Precizăm că Nicușor Constantinescu este judecat în mai multe dosare şi condamnat definitiv în unul iar în altele două doar de către prima instanţă. Mai exact, el a fost condamnat, definitiv, la 5 ani de închisoare cu executare.

Prima instanță l-a condamnat la 3,6 ani în dosarul Centrului Militar Zonal, cu executare, dar decizia nu a fost definitivă, motiv pentru care a urmat apelul. Miercuri, 29 iunie 2016, magistrații au admis apelul procurorilor și i-au mărit pedeapsa lui Nicușor Constantinescu la 5 ani. De menționat este și faptul că Nicușor a mai „bifat“ o condamnare! Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, luni, 27 iunie 2016, pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, la 6 ani închisoare, cu executare.

Decizia nu e definitivă. Apoi, Curtea de Apel București s-a pronunțat, la finele lunii iulie 2016, în dosarul în care Nicușor Constantinescu este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată (6 infracţiuni), spălare a banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat. Astfel,a cesta a primit 15 ani cu executare, dar nici aici decizia nu este definitivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
prostule o sa ajungi sa scapi sapunul pentru Clownul, Porcul si Strutul la Poarta Alba. Si dupa, o sa vina si mata ai proasta sa le faca cate un "tzubuchi"la toti trei. Ca o stiu eu ca face treaba buna !!!
0
0
au judecat-o pe ma-ta si ai au condamnat-o sa-i suga pula lui radu , in semn de respect !
1
1
parca avea cancer suina si nu putea fara spitale prin sua ... ce nesimtit ... sper sa il manance viermii de viu multa vreme
4
1
Nicusor are conditii de lux la parnaie si a inceput sa ii placa
3
1
Alo! Tov.Grindeanu prim ministru si dl.tudorel toader ministrul justitiei de ce nu se judeca radu mazare fostul primar care a distrus contanta si mamaia si evreul hot elan swartenberg,sau dat peste 135 de termene.Dragi tov.judecatori de ce nu-l judecati pe mazare si elan.ce aveti asa greu de stabilit hotia cei doi, nu au construit constanta si mamaia ei au daramat constanta si mamaia ,iar demolarea se face in cateva secunde in timp ce consturctia se faci intr-o perioada mai lunga.judecatori sunt turnatori nenorociti,asa cum sa-a descoperit ca teroristul isarescu a fost turnatorul MANOLE
6
1
da hotul de mazare ce face ? Bine merci ???
7
1
PORCULUI NU-I PLACE LA COTET? ORI TRAGE DE TIMP POATE FACE CEVA NOUL MINISTRU AL JUSTITIEI ?
6
1
Nu este in stare sa isi asume furtisagurile ce le-a facut. Sa stea 2000 de ani in inchisoare.
7
1
Cine a citit ce amendamente a adus Seban Nicolae la legea gratieri ,ramane mut si surd.Baietii astia din psd vad ca nu se lasa si oare cred ca ,noi cei din strada,ne vom lasa?Se insala amarnic!
9
1
sa nu se mai oboseasca acest individ cu diverse cereri, sa mai aiba putina rabdare pentru ca noul ministru al justitiei lucreaza la greu pentru salvarea tuturor penalilor, indiferent in ce stadiu procesoral se gasesc. partdul de guvernare lucreaza si el din greu la asi pune oamenii executanti pe pozitii cheie. salvarea tuturor este aproape de finalizare
5
0
Uite o javra care a avut ghinion si sta unde trebuie si unde ar trebuii sa stea si prietenii sai: Mazare, Draknea, Serban, Iordache si toata tarla din PSD care a scapat de puscarie. Poata o veni si vremea lor, dar apuca sa va dea si voua ca de aia i-ati votat. Faceti un rahat cu ei.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108