REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Nicuşor Constantinescu, CITAT la DNA! Are încă două dosare şi acuză că este ŞANTAJAT!

Nicuşor Constantinescu, CITAT la DNA! Are încă două dosare şi acuză că este ŞANTAJAT!

Replica API 16 aprilie 2019 | 08:42 263

Calvarul fostului preşedinte al CJC continuă

Calvarul fostului preşedinte al CJC continuă

Nicușor Constantinescu

Nicușor Constantinescu a fost citat să se prezinte la sediul DNA Constanța, în data de 15 aprilie, la ora 10.00. Precizăm că este vorba de alte două dosare penale ce-l vizează.

”Mâine, 15 aprilie 2019, la ora 10:00, sunt chemat de același procuror la DNA Constanța în calitate de suspect și inculpat în alte două dosare penale! Aștept presa care este interesată de aceste noi abuzuri!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a fostului șef CJC.

La ora 10.00, Nicușor Constantinescu a fost adus la sediul DNA. ”În loc să fie cercetat procurorul de caz pentru represiune nedreaptă și tortură, tot ce mi-a facut mie în dosarele, zeci, pe care le-a instrumentat. Sunt cercetat eu pentru că a aflat că este cercetat, alături de doamna Kovesi, la plângerile mele la Secția pentru Investigarea Magistraților. Nu vedeti că nu mă lasă ăștia să vorbesc?”, a declarat Nicușor Constantinescu, la ieșirea din dubă.

De asemenea, la ieșirea din sediu, acesta a spus: ”Este dosarul în care este vizată firma Tel Drum a domnului Dragnea. Este șantaj pentru a face denunț împotriva domnului Dragnea, cel care deranjează poporul român”.

Menționăm că acesta se află încarcerat în penitenciarul Poarta Albă, fiind condamnat definitiv în două dosare. Ulterior, Curtea de Apel Constanța, la data de 9 aprilie, i-au contopit pedepsele, rezultând cea de 7,4 luni. Decizia nu este definitivă. Menționăm că el a executat, până acum, circa 3 ani.

Ce spune avocatul Marius Mocanu:

"Este vorba de două dosare penale. Unul este un dosar un pic mai vechi, din 2015, iar altul este un dosar din 2017. Ambele dosare sunt disjunse dintr-un raport al Curţii de Conturi ce vizau un control la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri din Constanţa şi vizează plăţi nelegale efectuate de domnul Constantinescu în calitate de ordonator principal de credit la Consiliul Judeţean Constanţa, plăţi care au fost virate către RAJDP pentru efectuarea unor lucrări.

În esenţă a refuzat să dea declaraţii la acest moment procesual, fiind necesar să studieze actele aflate la dosarul cauzei şi în funcţie de concluziile la care vom ajunge, vom formula cereri privind declaraţii, administrarea probelor. Într-unul dintre dosare, cel mai vechi, s-a pus în mişcare acţiunea penală, având calitatea de inculpat, în cel de-al doilea dosar, abia suntem în faza unde s-a dispus începerea urmăririi penale şi dânsul are calitatea de suspect.

Singura referire care ar putea fi făcută legată de această chestiune (n.r. privind declaraţii legate de Liviu Dragnea) este faptul că RAJDP Constanţa a plătit o parte din sumele de bani respective la care am făcut referire către o societate – Tel Drum. De aici a existat o discuţie, dar la modul concret nu a fost formulată o acuzaţie privind persoana la care aţi făcut referire", a spus Mocanu.

Iată ce spun procurorii DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale față o persoană, la data faptelor președinte al unei autorități din administrația publică locală , pentru săvârșirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: în calitatea menționată, suspectul şi-a îndeplinit, cu încălcarea legii, atribuţiile de serviciu privind gestionarea bugetului şi exercitarea funcţiei de ordonator principal de credite, respectiv a dispus, cu încălcarea normelor în materia finanțelor publice, efectuarea, de către Regia Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța, a unor lucrări asupra unor obiective care nu erau administrate de către instituția pe care o conducea, unul dintre aceste obiective aparținând unei persoane juridice de interes privat, iar altul aparținând unei regii autonome de stat (Romsilva). Ca urmare a acestor demersuri s-au achitat, în mod nelegal, cu bani din bugetul Consiliului Județean Constanța, lucrări în valoare de 1.792.370,19 lei la un obiectiv privat , respectiv de 3.778.451,09 lei la un obiectiv aparținând unei regii autonome.

La data de 15 aprilie 2019, suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. La aceeași dată, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale în cauza mediatizată la punctul 1) din prin comunicatul din 15 februarie 2017, care se referă la: în perioada 2011 – 2013, suspectul Constantinescu Nicușor-Daniel, în calitățile de președinte al Consiliului Județean Constanța și ordonator principal de credite, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu în sensul că a achitat în mod nelegal, către Regia Autonomă Județeană Drumuri și Poduri (R.A.J.D.P.) Constanța, suma totală de 40.780.316 lei.

Această sumă de bani, ce reprezenta contravaloarea unor lucrări de modernizare și reabilitare a unor drumuri județene și de consolidare a sistemului rutier, a fost achitată de suspect, în următoarele împrejurări: fără a exista vreo procedură de atribuire dintre cele prevăzute de lege - în absența documentelor justificative legal întocmite, din care să rezulte efectuarea în realitate lucrărilor, fără ca lucrările să fie recepționate de către Consiliul Județean Constanța (întrucât acestea nu îndeplineau cerințele de calitate – într-unul dintre cazuri drumul era deteriorat în proporție de 100%. În dosarul ultim menționat, inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai suina nenorocita se pare ca nu mai pupi libertate cate zile vei mai avea!
0
0
Haideti si cu jegul de MAZARE ! Sa-l vedem si pe ala incatusat si urcand in duba penitenciarului!
2
0
si nimeni nu-l deranjeaza pe tatarul Husein Ozghen,caci el este cel din spatele tuturor manariilor facute de porcusor. Si bobu de mazare e liber si nu-l deranjeaza nimeni si se bucura de banii care i-au furat sfidandu-va
1
0
bai jegurilor in afara de ura mai aveti ceva in creierele alea proaste? Bai cacatilor ati citit doua randuri si acum sunteti justitiarii internetului ? Cate secaturi ca voi mai sunt prin Romania?Ce neam de curve de curve pana acum ii sugeati piticul si ii lingeati curul pentru un banut ,uncontract ceva si acum o ardeti pe aici ca sunteti corecti, jigodiilor !
1
2
Nicu ai sarit parleazu pe la puscarie sau esti virgin la anus.
0
3
sa-ti dea pe VIATA, GUNOIULE!
2
3
fara numar, fara numar pentru Porcuuuu.
1
4
La puscarie cu porcul.la puscarie cu magistratii adina , dragomir, deliorga, barac, nita si toata famiglia
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218