REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Nicuşor Constantinescu, din nou pe masa de operaţie. Vezi ce spune avocatul

Nicuşor Constantinescu, din nou pe masa de operaţie. Vezi ce spune avocatul

Replica API 12 septembrie 2014 | 00:00 79

Curtea de Apel va decide luni ce se întâmplă cu mandatul de arestare

Curtea de Apel va decide luni ce se întâmplă cu mandatul de arestare

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va fi operat, în zilele următoare de către medicii din SUA, pentru eliminarea unei infecţii apărute în urma primei intervenţii chirurgicale. După această procedură medicală, Constantinescu trebuie să mai stea internat în spital cel puţin două săptămâni, spune avocatul acestuia, Marius Mocanu. Abia atunci, dacă totul va fi bine, clientul său va reveni în ţară, de bună voie. În paralel, la data de 11 septembrie, la Curtea de Apel Constanţa a avut loc un nou termen, fiind vorba de contestaţia depusă de avocaţi, u privire la măsura arestului preventiv. Însă, magistraţii au amânat decizia pentru luni, 15 septembrie, în vederea analizării înscrisurilor depuse.

"Nu ştiu dacă va fi operat astăzi (joi - n.r.). Probabil că în zilele următoare. Este vorba despre acea infecţie, abces abdominal care l-a căpătat în urma operaţiei şi, nevindecându-se până acum cu tratamentul cu antibiotice foarte puternic, medicii au decis efectuarea intervenţiei chirurgicale pentru eliminarea acestei infecţii", a declarat Marius Mocanu. "În principiu, va trebui să mai rămână inetrnat două trei săptămâni să se recupereze, din câte am înţeles din interpretarea tuturor actelor medicale pe care le-am primit până acum", a mai completat avocatul. Totodată, au precizat apărătorii lui Constantinescu, preşedintele suspendat al CJC ar avea în plan să dea în judecată spitalul din SUA, având în vedere infecţia contractată ca urmare a primei operaţii. Cât despre mandatele de arestare în lipsă, dar şi cererea de extrădare depusă de procurori la Tribunalul Constanţa, Mocanu a specificat: "Cererea de extrădare are termen pe 13 octombrie, vom vedea ce se va întâmpla. Este deja o cerere de extrădare împotriva dânsului şi o cerere de arestare provizorie însă, repet, având în vedere situaţia medicală, chiar dacă şi-ar dori să vină în momentul de faţă în România, nu ar face altceva decât să-şi pună în pericol, efectiv, viaţa. Dacă va lua decizia să se întoarcă de bună voie în ţară, va fi după această intervenţie".

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102