REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Nicuşor Constantinescu, dus din nou la audieri!

Nicuşor Constantinescu, dus din nou la audieri!

Replica API 19 martie 2014 | 00:00 202

DNA Bucureşti face mai multe percheziţii

DNA Bucureşti face mai multe percheziţii

Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost dus din nou la audieri de procurorii DNA. Mai multe percheziţii au loc în acest moment la instituţii publice din judeţul Constanţa, dar, din câte se pare, şi la domiciliul şefului CJC, precum şi la Regia de Drumuri Judeţene. De data aceasta, audierile sunt efectuate de DNA Bucureşti.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011-2013, a unor infracţiuni asimilate celor de corupţie de către funcţionari publici cu funcţii de conducere în plan local.

În cursul dimineţii de 19 martie 2014, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în trei locaţii situate în municipiul Constanţa, dintre care două sunt sediile unor instituţii publice. În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", au spus procurorii DNA Bucureşti, prin intermediul unui comunicat de presă.

Update:

Din câte se pare, precheziţiile care se desfăşoară la domiciliul lui Nicuşor Constantinescu, la sediul CJC şi RAJDP au legătură cu un proiect realizat din fonduri europene, dar şi finanţat de instituţia pe care acesta o conduce, în ceea ce priveşte contractual de drumuri dintre Lipniţa şi Vama Bulgaria, respectiv Dobromir şi Vama Bulgaria. De asemenea, la mijloc ar mai fi vorba şi de hotărâri judecătoreşti definitive care nu au fost respectate de Consiliul Judeţean, cu privire la eliberarea unor certificate de urbanism. În calcul intră şi proiectul cu perdele forestiere, dar şi refuzul preşedintelui Consiliului Judeţean cu privire la mai multe controale ale Curţii de Conturi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218