REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Nicuşor Constantinescu, epistolă din penitenciar

Nicuşor Constantinescu, epistolă din penitenciar

Replica API 4 decembrie 2014 | 00:27 273

Nicuşor Constantinescu

Magistraţii Tribunalului Bucureşti s-au pronunţat miercuri, 3 decembrie, în dosarul în care Nicuşor Constantinescu este acuzat de săvârşirea a 24 de infracţiuni. Astfel, judecătorii au respins proba nouă solicitată de procuror vizând audierea în calitate de martor a numitului Mocanu Marius. Cel mai probabil, este vorba despre unul dintre avocaţii preşedintelului suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa. De asemenea, Tribunalul Bucureşti a admis proba cu înscrisurile depuse de părţile civile la termenul de judecată din data de 31.10.2014, admite în parte proba cu 4 martori solicitată de părţile civile, în sensul că a încuviinţat doar proba cu martorii Richard Turbatu şi Bonsch Alexander. Instanţa a respins, ca nefondată, cererea de instituire a sechestrului asigurator asupra bunurilor inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel, formulată de părţile civile. Decizia nu este definitivă. Pe de altă parte, aflat în arest preventiv, preşedintele suspendat al Coniliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a transmis, prin avocaţii săi, un comunicat de presă prin intermediul căruia îşi exprimă punctul de vedere cu privire la dosarele penale în care este cercetat, la acuzaţiile procurorilor, dar a făcut declaraţii şi în ceea ce priveşte boala de care suferă. „Mă adresez dumneavoastră în speranţa că deontologia profesională vă permite să prezentaţi şi opinia mea, cel care sunt acuzat, atacat mediatic şi arestat preventiv în ciuda faptului că funcţia de Preşedinte de Consiliu Judeţean, sper că nu exclude, în România statului de drept a anului 2014, prezumţia de nevinovăţie acordată fiecărui cetăţean român”, şi-a început Nicuşor Constantinescu pledoaria.

„Vă reamintesc că, după ce instanţele din România au dispus arestarea mea, în lipsă, în două dosare, cu toate că ştiau situaţia mea, din documentele medicale, de necontestat, puse la dispoziţie de către avocaţii care mă reprezintă, am venit în ţară liber şi nesilit de nimeni. Am făcut acest lucru în ciuda recomandărilor grupului de medici care mă tratau, astfel am considerat că pot suporta un zbor pe distanţe lungi, respectiv din S.U.A. în Europa. De altfel, nici Tribunalul Bucureşti, instanţa care mi-a confirmat primul mandat de arestare preventivă, nu a susţinut în motivarea deciziei faptul că nu aş fi venit singur, de bună voie. Din acest motiv contestaţia mea, depusă la Curtea de Apel Bucureşti, a fost admisă, consfinţind eliberarea mea definitiv şi irevocabil. Instanţa de apel a observat că nu sunt probe împotriva mea şi că nici nu m-am sustras justiţiei, motive pentru care mi-a fost anulat mandatul de arestare preventivă, în primul dosar. Prin urmare, în acest moment mă aflu din nou în situaţia incredibilă din luna august, fiind victima deciziilor contradictorii a instanţelor din România, chiar dacă acestea judecă în baza aceloraşi documente. Practic în dosarul de la Bucureşti, s-a dispus eliberarea mea sub control judiciar, iar in cel de la Constanta sunt arestat!?”, a mai continuat preşedintele suspendat al CJC. „Precizez faptul că aceste dosare au fost trimise la instanţă şi a început judecarea pe fond, încă un motiv pentru care nu văd menţinerea stării de arest preventiv, cea mai drastică măsură de acest gen, prevăzută de noul Cod Penal. În dosarul de la Constanţa, cel în care Tribunalul Constanţa a decis menţinerea mea în stare de arest, acuzaţia este cea de abuz în serviciu, pentru faptul că, instituţia pe care o conduc, din poziţia de Preşedinte ales, a hotărât neplata unui post telefonic, în condiţiile în care, acesta nu mai avea obiect, de vreme ce armata a devenit profesionistă iar angajaţii Cercului Militar Zonal nu mai faceau încorporări”, a completat Constantinescu, care a adus în discuţie şi gravitatea bolii de care suferă. „În final, fără a mă prevala de acest fapt, vă reamintesc că sunt bolnav de cancer, operat în Statele Unite şi că această măsură preventivă mă împiedică să imi maximizez şansele de viaţă, cancerul de care sufăr fiind unul agresiv, cu speranţe de viaţă reduse la câţiva ani, în cazul tratării superficiale a acestei boli”. În final, Constantinescu a ţinut să aducă în atenţia „deontologilor, demagogilor de serviciu şi politicienilor de ocazie” că acuzaţia de abuz în serviciu, nu înseamnă corupţie. „Fiind un om politic, vreau să le spun deontologilor, demagogilor de serviciu şi politicienilor de ocazie că abuzul în serviciu, fapta prezumtivă de care sunt acuzat, nu înseamnă corupţie, eu nefiind învinuit în nici un dosar că am pretins şi am primit, vreun folos material pentru vreuna din acţiunile mele în calitate de Preşedinte ales al Consiliului Judeţean Constanţa”, a încheiat Nicuşor Constantinescu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614