REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Nicuşor Constantinescu i-a numărat lui Palaz banii, proprietăţile şi finii

Nicuşor Constantinescu i-a numărat lui Palaz banii, proprietăţile şi finii

Replica API 9 ianuarie 2012 | 00:00 173

Sesizare la ANI: Tatăl prefectului a făcut donaţie la PDL!

Sesizare la ANI: Tatăl prefectului a făcut donaţie la PDL!

După vorba neaoş românească "ba p-a... mă-tii", aşa funcţionează şi luptele politice. Dacă prefectul Claudiu Palaz a făcut o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate, în privinţa lui Claudiu Tusac, fostul primar al Mangaliei (eliberat din funcţie pe motiv de incompatibilitate), iată că răspunsul nu s-a lăsat prea mult aşteptat. Claudiu Tusac a anunţat, anul trecut, că şi Palaz are o sesizare la ANI, formulată însă nu de fostul primar al Mangaliei (sau cine ştie, poate a făcut şi el o astfel de plângere, dar nu ne-a comunicat-o încă), ci de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Documentul este datat 30 noiembrie 2011 şi este adresat preşedintelui ANI, Alexandru Cătălin Macovei. Este o sesizare extrem de interesantă, prin care Nicuşor Constantinescu arată că, potrivit calculelor sale, prefectul nu ar avea cum să se întreţină din suma de... 65 de euro lunar.

Cei 65 de euro calculaţi de preşedintele CJC reprezintă o analiză a veniturilor declarate de prefect pe anul 2009, şi a datoriilor acestuia, care înseamnă 2 credite, "unul în valoare de 65.000 de euro la CEC Constanţa, iar al doilea 32.500 RON la ING Bank". În afară de această discordanţă găsită la capitolul nivel de trai, aşa cum se arată în sesizare, Nicuşor Constantinescu mai expune, în acelaşi document adresat ANI, şi reşedinţa prefectului: "Deşi în CV-ul postat pe site-ul instituţiei numitul Claudiu Iorga Palaz lasă să se înţeleagă faptul că ar domicilia într-un apartament de 3 camere, proprietate a părinţilor Gheorghe şi Vasilica-Silezia (...), în fapt, acesta domiciliază într-o vilă (...). Considerăm că suma totală disponibilă lunar de 65 de euro nu poate acoperi cheltuielile de întreţinere a acestei vile dotată cu piscină, iar punerea la dispoziţia lui Claudiu Palaz a acestui imobil ar fi trebuit consemnată la secţiunea VII a declaraţiei de avere (cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subvenţionate, a căror valoare individuală depăşeşte 500 de euro)", susţine Nicuşor Constantinescu. Iar lucrurile nu se opresc aici, preşedintele CJC alocând un spaţiu generos şi tatălui prefectului, Gheorghe Palaz, despre care arată că... a donat o importantă suma de bani PDL-ului! "Tatăl lui Claudiu Palaz, Gheorghe Palaz, a cheltuit următoarele sume: donaţie 48.000 RON către PDL în anul 2009 (conform Monitorului Oficial nr.203, partea 1, din 31.03.2010); împrumuturi şi majorare capital social la SC Depo Cereal Palaz SRL cu suma de 40.000 RON şi 462.240 RON, adică un total de 502.240 RON", se arată în sesizare, iar motivul pentru care a fost făcut acest calcul este că, potrivit lui Nicuşor Constantinescu: "Observăm că, deşi singura firmă care a avut activitate şi venituri a înregistrat per global o pierdere de 27.388 RON în perioada 1999-2009, familia Palaz a avut resursele de a cheltui sume de peste 550.000 RON!". Facem o paranteză şi ne amintim că, de fapt, anul trecut, şi prefectul Claudiu Palaz solicita preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, respectiv primarului Radu Mazăre, să-şi explice averile. Nu a primit încă un răspuns, în schimb a ieşit la iveală documentul pe care îl prezentăm acum. În cadrul acestuia, sunt menţionate şi autoturismele la volanul cărora a fost văzut Claudiu Palaz, cu nume de înmatriculare cu tot, şi cu următorul comentariu făcut de preşedintele CJC: "Considerăm că suma totală disponibilă lunar de 65 de euro nu poate acoperi cheltuielile de întreţinere a acestor autoturisme, nici măcar rata de leasing (...)". Cu privire la aceste autoturisme, Claudiu Palaz declara, la un moment dat, că nu îi aparţin, ci sunt ale tatălui. În fine, în încheierea sesizării (mult mai amplă decât cele menţionate mai-sus), Nicuşor Constantinescu îi aminteşte şi pe finii lui Claudiu Palaz, despre care susţine că ar avea cam multe proprietăţi.

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218