REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nicușor Constantinescu, la Tribunalul Constanța, în dosarul Centrului Militar Zonal: Judecătoarea mi-a cerut buletinul

Nicușor Constantinescu, la Tribunalul Constanța, în dosarul Centrului Militar Zonal: Judecătoarea mi-a cerut buletinul

Replica API 22 octombrie 2015 | 00:05 210

După ce, marți, la Curtea de Apel București, Nicușor Constantinesu a avut termen de judecată în care este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată (6 infracţiuni), spălare a banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat, președintele ales al CJC a ajuns din nou în fața magistraților, de data aceasta la Tribunalul Constanța.

Miercuri s-a judecat un nou termen în dosarul în care Constantinescu a fost deferit judtiției, alături de alte persoane, pentru abuz în serviciu (trei infracţiuni, din care două în formă continuată, constituire a unui grup infracţional organizat şi conflict de interese (nouă infracţiuni, din care cinci în formă continuată). La instanță a venit și Cristian Zgabercea, dar și Felicia Tăicuțu fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa. Nicușor Constantinescu a avut parte de o surpriză, nu tocmai plăcută, în sala de judecată. Judecătoarea care urmează să se pronunțe în dosarul Centrului Militar Zonal, i-a cerut să se legitimize, lucru care l-a cam deranjat. „Judecătoarea Cezara Iulia Suciu mi-a cerut buletinul, mi-a cerut cartea de identitate, după ce este şi dosarul Centrului Militar Zonal de un an şi ceva de zile. Dânsa mi-a dat atâtea mandate de arestare, dânsa mă judecă şi în dosarul ăsta cu finanţările echipelor sportive. Este o chestiune de onorabilitate, Nnu poţi să mă legitimezi după un an jumătate, după ce mi-ai dat atâtea mandate de arestare, după ce eu sunt o persoană publică, cunoscută drept preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Indiferent ce circumstanţe procedurale invoci. Dacă ar fi să respectăm procedura, domnia sa nu ar avea ce căuta în această sală, pentru că nu poate fi şi judecător în celălalt dosar, Centrul Militar Zonal, şi cel care e în camera preliminară, și cel care mă arestează“, a spus, revoltat Constantinescu. Instanța a stabilit termen îna cest dosar pentru 2 decembrie. Potrivit procurorilor, Nicuşor Constantinescu, ajutat de Cristian Zgabercea şi Florentina Oproiu, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi a plătit, în mod nelegal, finanţări nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi fundaţii în sumă de 5.094.836 de lei.

M.S.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367