REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nicuşor Constantinescu: "Motivaţia ZDROBITOARE a arestării mele o reprezintă un filmuleţ de 10 secunde din mediul virtual"

Nicuşor Constantinescu: "Motivaţia ZDROBITOARE a arestării mele o reprezintă un filmuleţ de 10 secunde din mediul virtual"

Replica API 28 august 2014 | 00:00 134

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a ţinut să aducă la cunoştinţa constănţenilor, şi nu numai, motivaţia arestării sale, el spunând că este vorba de un filmuleţ de 10 secunde, aflat în mediul virtual, ceea ce i se pare incredibil. În plus, el consideră aceste acţiuni ale DNA nişte abuzuri, anunţând şi ambasada SUA din România cu privire la acest aspect.

"Balonul DNA, mandatul de arestare preventivă emis împotriva mea, Nicuşor Constantinescu, preşedinte ales al Consiliului Judeţean Constanţa, s-a spart şi desumflat marţi 27 august 2014!!! Întârziată, tergiversată şi ascunsă opiniei publice motivaţia emiterii mandatului a devenit publică. Motivaţia deciziei emiterii mandatului de arestare preventivă, de către judecătoarea Raluca Moroşanu, în data de 7 august, nu se află în dosarul cauzei, nici macar la capitolul probe depuse de către DNA, împotriva mea. Motivaţia zdrobitoare o reprezintă afirmaţia verbală a procurorului DNA, privind existenţa unui filmuleţ de 10 secunde în mediul virtual", a spus Nicuşor Constantinescu. În continuare, acesta susţine că că partea care urmează este mai presus de orice imaginaţie! "Aşa zisa probă invocată verbal de către procurorii DNA şi nedepusă la dosarul judecării mandatului de arestare preventivă a fost anterior, declarată inadmisibilă, în data de 1 august 2014, de către judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran care a vizionat de faţă cu procurorii DNA şi apărătorii mei, declarând proba depusă la dosar ca fiind inadmisibilă, adică nelegală. În baza documentelor medicale, depuse în original, la Curtea de apel Bucureşti, de către apărătorii mei, documente medicale traduse şi legalizate la notariat şi contrasemnate de către Departamentul de Stat al SUA, conform Convenţiei de la Haga din 1961, privind reciprocitatea documentelor oficiale dintre SUA şi România, documente medicale ce confirmă diagnosticul meu de cancer de prostată, complicaţiile post operatorii şi etapele medicale parcurse pentru tratarea afecţiunilor de care sufăr, în spitalele din SUA, precum şi imposibilitatea temporară de a reveni în România, în baza tuturor acestor argumente legale de necontestat, judecătorul, Corneliu Bogdan Ion Tudoran, a decis definitiv şi irevocabil, în data de 1 august 2014, ridicarea controlului judiciar împotriva mea, eu nemaiavând nicio obligaţie legală vizavi de condiţionările impuse de masurile preventive anterioare", a adăugat el.

Constantinescu: Imagini, trunchiate, nedatate, realizate de un autor necunoscut, care mă reprezintă pe mine

"Controlul judiciar, care în opinia DNA ar fi fost încălcat de mine, prin neîntoarcerea în România, argument ce stă la baza cererii emiterii mandatului de arestare preventivă, nu mai exista în momentul aprobării acestuia, în mod logic neputându-se emite un mandat de arestare preventivă, pentru încălcarea unui control judiciar anulat anterior, definitiv de judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, în data de 1 august 2014, la Curtea de Apel Bucureşti. Singura motivaţie, aşa zisa probă menţionată, verbal, nelegal invocată de către DNA şi asumată de către judecătoarea Raluca Moroşanu, este reprezentată de câteva imagini, trunchiate, nedatate, realizate de un autor necunoscut, care mă prezintă pe mine, stând pe o bancă şi apoi parcurgând cu greu câţiva paşi, spre o maşină. În contraponderea acestei afirmaţii a DNA, la dosarul emiterii mandatului de arestare preventivă, de către judecătoarea Raluca Moroşanu, sunt depuse aceleaşi documente medicale, considerate ca fiind valabile, în dosarul anterior, din 1 august 2014, judecat la aceeaşi instanţă, dar ignorate voluntar în data de 7 august, şase zile mai târziu, de către judecătoare. Mai mult, aceasta şi-a permis, fără a avea vreo competenţă profesională, să interpreteze în motivaţie, documentele medicale depuse la instanţă, fără a dispune măcar o expertiză medicală a specialiştilor români, oncologi şi urologi, cei care în luna februarie, la cererea DNA, mi-au confirmat diagnosticul de cancer de prostată şi în baza cărora mi-a fost admisă de către DNA deplasarea în SUA, ca unică şansă de tratare şi supravieţuire. Cu alte cuvinte, documentele medicale apostilate în SUA sunt false, în opinia aceloraşi procurori DNA şi a judecătoarei Raluca MOROANU, aceştia sfidând prevederile Convenţiei de la Haga din 1961, precum şi competenţa prestigioşilor medici americani, care mă tratează, în vreme ce au acordat valoare juridică unui filmuleţ postat pe internet de către o persoană anonimă", a adăugat preşedintele suspendat al CJC, care a adăugat şi faptul că DNA induce opinia publică în eroare.

A anunţat ambasada SUA despre aceste aşa-zise abuzuri

"În fapt, marea păcăleală a DNA o reprezintă inducerea în eroare a opiniei publice, prin deschiderea mai multor acţiuni, pentru instituirea de măsuri preventive diferite, împotriva mea, judecate la date şi complete diferite, cu toate că este vorba despre un singur om, Nicuşor Constantinescu şi o singură boală, cancerul de prostată, de care sufăr, ironia sorţii fâcând sa fiu bolnav într-un dosar şi sănătos în altul, ambele judecate la aceeaşi instanţă, Curtea de Apel Bucureşti. Din respect pentru cetăţenii români, constănţeni şi dobrogeni vă anunţ că am informat instituţiile publice abilitate, din România, despre aceste grave abuzuri, precum şi Ambasada SUA din Bucureşti, respectiv Departamentul de Stat al SUA, solicitând desfiinţarea deciziilor abuzive luate împotriva mea. Sper că justiţia din România va face în cele din urmă dreptate, definitiv şi irevocabil, în cazul meu, cetăţean al statului Român şi preşedinte ales pentru a III-a oară al CJ Constanţa. Solicit acest lucru pe baza probelor şi dovezilor concrete existente la dosar, în detrimentul unor speculaţii apărute în referatele procurorilor DNA. Vă reamintesc că dosarul pentru care am fost reţinut în primăvară şi imediat eliberat în două instanţe, pentru lipsa de probe, a fost trimis în instanţă pe data de 24 aprilie 2014, rechizitoriul care stă la baza dosarului neconţinând nici o probă nouă, apărută după data de 7 aprilie 2014, când am plecat legal, cu acordul DNA, în SUA. Până acum instanţa sesizată nu a dispus nici un termen pentru judecata pe fond, prin urmare, eu nu m-am sustras în nici un moment de la procesul judiciar în dosarul meu", a concluzionat Constantinescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367