REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nicuşor Constantinescu sare în apărarea Elenei Udrea şi cere preşedintelui Iohannis “să stopeze poliţia politică DNA-SRI-Coldea”

Nicuşor Constantinescu sare în apărarea Elenei Udrea şi cere preşedintelui Iohannis “să stopeze poliţia politică DNA-SRI-Coldea”

Replica API 5 februarie 2015 | 23:20 244

Nu se dezice de prietenul Strutinsky şi denunţă „starea de teroare”

Nu se dezice de prietenul Strutinsky şi denunţă „starea de teroare”

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, îi ia apărarea prietenului său, Sorin Strutinsky, reţinut miercuri seara de DNA sub acuzaţiile de trafic de influenţă, fals în înscrisuri şi spălare de bani, spunând că acesta este nevinovat, procurorii nu au nici o dovadă împotriva lui şi că este victima unui abuz, prin care se loveşte în el şi în Radu Mazăre. În mod surprinzător, Constantinescu a sărit şi în apărarea Elenei Udrea, pe care a menţionat-o de mai multe ori în timpul conferinţei de presă organizate aseară la sediul CJC, prezentând-o pe adversara sa politică de odinioară ca o victimă a poliţiei politice instaurate de DNA şi SRI, prin intermediul şefului interimar Florin Coldea.

„Din păcate, în România continuă justiţia televizată, încălcarea principiului de nevinovăţie. Este un circ televizat marca DNA - SRI, aripa Coldea, cu dosare abuzive care nesocotesc ceea ce Iohannis a cerut public să înceteze. Urmăresc încălcarea solicitării preşedintelui României şi sunt convins că acesta va reacţiona, pentru că nu se poate continua. Valer Marian a spus şi el despre ascultarea tuturor, o structură din SRI de ascultare a tuturor preşedinţilor de consilii judeţene, primari, a tuturor liderilor, care a generat acele dosare televizate şi care nu se poate să asculte şi să constituie singurele probe. S-a instituit un regim de teroare şi frică”, a declarat Nicuşor Constantinescu. Liderul PSD a spus că Strutinsky a fost săltat de pe stradă fără să fi existat măcar o citaţie anterioară în acest sens: „Acuzaţii fără nici o probă împotriva acestui prieten (n.r. - Strutinsky), aşa cum nu au fost probe nici la mine, nici la Mazăre. Trebuie să ne întrebăm de ce David Cristian, pe baza a doua declaraţii din puşcărie a fost arestat şi de ce nu se foloseşte acelaşi sistem şi la Boc. Sandu a spus că i-a dat bani, milioane de euro. De ce nu e aceeaşi echitate şi pentru Blaga? Unde sunt dosarele lui Berceanu? În schimb, eu, pentru două hotărâri de Consiliu Judeţean, am fost hăituit, batjocorit public”.

Constantinescu: Are dreptate Elena Udrea. Sunt unii care vor acum s-o sugrume. Unde sunt bărbaţii din politică, să apere democraţia?

„Nu neg prietenia cu Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, nu mă dezic niciodată de el. Am vrut să creăm o staţiune frumoasă, un oraş frumos. Eu am câştigat ca independent, dar nu poţi să faci nimic dacă nu faci parte din partid. Sorin Strutinsky a rămas în domeniul privat, a fost un liberal, este om de afaceri, nu este nici o ruşine. Eu cu Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky am vândut ziare pe stradă, căram marfă cu o Dacie închiriată, am luat-o de la zero. Am câştigat, am dat faliment, am luat-o de la capăt. Numai în ultimii 10 ani am plătit peste 20 de milioane de euro la stat, bani din care se fac aceste abuzuri. Eu sunt urmărit încontinuu de maşini ale SRI, şi acuma sunt. Loganuri roşii, cu numere de Covasna, de Harghita, că le tot schimbă. Îi anunţ că că o să-i deconspir public, îi blochez în trafic şi arăt cine sunt, că s-a mai făcut asta în România. Şi eu şi Radu Mazăre am fost jurnalişti. Dacă nu ai probe, nu ai cum să scrii decât dacă eşti ofiţer acoperit. Şi Udrea a spus că vom fi atacaţi de ofiţeri acoperiţi şi aşa a fost. Are dreptate femeia. Sunt unii care vor acum să o sugrume. Şi eu am spus lucrurilor pe nume, chiar dacă erau împotriva propriului partid sau a lui Victor Ponta. Unde sunt bărbaţii care să apere democraţia?”, a susţinut Constantinescu. „Sorin Strutinsky a fost acuzat că acum şapte ani a determinat pe cineva să facă ceva. Dacă e contract, are termen de plată. Se referea cred la ACN, e de pe vremea Zeicu. Ce legătură au Sorin Strutinsky, Radu Mazăre sau eu cu asta? Canalul nu este o companie subordonată Consiliului Judeţean Constanţa, este la minister. Este mită dacă a cerut mită prin cont, cu factură? Eu ştiu că atunci când faci factură nu e mită. Această batjocură şi reţinere abuzivă a lui Sorin Strutinsky este de fapt o lovitură dată imaginii mele, domnului primar Mazăre, cetăţenilor judeţului şi municipiului Constanţa care ne-au votat de atâtea ori. Şi pentru aceasta îmi cer scuze constănţenilor, pentru aceste injurii. Şi trebuie ca această stare de fapt să înceteze şi să intrăm în normalitate, în legalitate. Care este motivul să fie săltat cu mascaţi?”, a mai spus Nicuşor Constantinescu.

Constatinescu: Cum să-l controleze Ghiţă Sebastian pe Coldea, când ei sunt prieteni şi-i căra valizele cu bani?

Liderul PSD acuză poliţia politică făcută de DNA, prin Kovesi şi SRI, prin intermerdiul lui Coldea, dând-o ca exemplu pe Elena Udrea, care a căzut victimă: „Iată că după ce Elena Udrea, o apropiată a fostului preşedinte Traian Băsescu, a demascat implicarea SRI prin Coldea în politică, şi credeţi-mă că ea ştie ce vorbeşte, iată că s-a reinstrumentat dosarul Gala Bute. Aşa şi cu Adrian Sârbu, un alt promotor de presă, a fost luat ca ultimul om şi acuzat de fapte care nu pot fi probate. Această bătălie e în detrimentul românilor, toate aceste grave abuzuri făcute în 2014, cu cătuşe, arestaţi, elicoptere, mascaţi cu mitraliere, inclusiv asupra mea şi a lui Mazăre, au fost sesizate şi de parlamentari, care denunţă şi ei poliţia politică”. „Asta înseamnă viaţa noastră acuma, numai delaţiune şi turnătorie naţională, numai DNA şi SRI? Pentru ce l-am mai împuşcat pe Ceauşescu, dacă după 25 de ani ne întoarcem la inchiziţie, a DNA şi a lui Coldea- SRI? Nu mai putem supravieţui, nu poţi să stai numai în scandal”, a mai spus Constantinescu. Liderul PSD susţine că el, Radu Mazăre, iar mai nou Elena Udrea „suntem supuşi unor presiuni extraordinare din partea Kovesi- Coldea- SRI pentru că deranjăm, pentru că spunem lucrurilor pe nume. Libertatea de opinie deranjează în România, şi în mandatul lui Băsescu şi sub noul mandat. Îl ştiu pe preşedintele Iohannis ca un om serios şi sper să ia atitudine împotriva acestor abuzuri”. „Abuzurile vor continua până când preşedintele Iohannis va folosi pârghiile de putere pe care le deţine pntru a duce şlegea acolo unde îi e locul, în folosul cetăţeanului. Există instituţii de control, care pot aplica legea în cazul abuzurilor SRI, există comisii parlamentare. Dar cum să controleze Ghiţă Sebastian, din acea comisie, pe Coldea, când ei sunt prieteni şi-i căra valizele cu bani?”, a continuat Nicuşor Constantinescu.

Constantinescu: Dacă există o singură probă împotriva mea, îmi dau demisia! Ce facem, mâncăm căcat aşa?

„În acest moment, în spatele lui Coldea nu mai este Traian Băsescu. După 10 ani în care s-a perfecţionat acest sistem abuziv, s-au reorientat către alte forţe. Dacă s-a ajuns ca preşedintele ţării să ceară public serviciilor de informaţii să înceteze abuzurile, dacă şi judecătorii Curţii Constituţionale se plâng şi ei de abuzuri, vă daţi seama ce se întâmplă cu un simplu cetăţean sau o firmă oarecare care intră din greşeală în vizorul lor? Îl spulberă, dispare!”, a mai spus Constantinescu. Preşedintele CJC a mai anunţat că-l va da în judecată pe realizatorul TV Rareş Bogdan pentru calomnie şi insultă, după ce acesta a vorbit despre mafia lui Mazăre şi Constantinescu la Constanţa, în contextul reţinerii prietenului lor, Strutinsky: „Dacă îmi arătaţi o singură probă împotriva mea, îmi dau demisia public! Ce facem, mâncăm căcat aşa, fără să ne gândim şi fără să avem nici o probă?”.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367