REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nicușor Constantinescu, SCANDAL la Curtea de Apel București: "M-au adus cu forța, puteam să mor"

Nicușor Constantinescu, SCANDAL la Curtea de Apel București: "M-au adus cu forța, puteam să mor"

Replica API 2 iunie 2016 | 12:00 194

Scandalurile se țin scai de Nicușor Constantinescu! După episodul de la Spitalul Județean Constanța, de vineri, 20 mai, când acesta a fost luat de jandarmi pentru a-l duce la instanță, acolo unde a și fost arestat, iată că "istoria" se repetă. La acea dată, a chemat de mai multe ori medicii pe motiv că i s-a făcut rău, făcând circ în sala de judecată. Așa s-a întâmplat și joi, 2 iunie, la Curtea de Apel București. Constantinescu a început să țipe la judecători, spunând că putea să moară pe câmp, întrucât a fost adus cu forța. El a fost amendat de către magistrați, de 4 ori, cu suma de 1.000 de lei. Precizăm că a fost adus cu o ambulanță la instanță, de la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, spre nemulțumirea inculpatului, din câte se pare. În plus, nu a vrut să dea declarații. Totodată, Constantinescu a cerut intervenția medicilor, care i-au găsit tensiune ridicată, cerând să fie dus de urgență la spital.

Amintim că magistrații de la Curtea de Apel București, la data de 24 mai a.c., au dispus efectuarea verificărilor la Spitalului Penitenciarului Poarta Albă, acolo unde se află Nicușor Constantinescu. De asemenea, ei au hotărât audierea lui prin videoconferință, termenul fiind fixat pentru joi, 2 iunie a.c.. "Cu privire la măsura preventivă faţă de inculpata RAJDP Constanţa a se vedea ds. nr. 6854/2/2014/a5. În baza art.493 al.1 lit. a C.p.p. ia faţă de persoana juridică inculpată RAJDP măsura preventivă constând în interzicerea iniţierii şi respectiv suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare, pe o perioadă de 60 de zile, de la data pronunţării prezentei până la data de 22.07.2016 inclusiv. Cu contestaţie în 24 ore de la comunicare.", se arată în minuta instanței.

Precizăm că este vorba despre dosarul în care președintele suspendat al CJC a fost trimis în judecată alături de alți 19 inculpați (persoane fizice și juridice), între se află și Adrian Gâmbuțeanu, în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Județean Constanța și a peste 1 milion de lei în dauna statului român. Dosarul a fost înregistrat la CAB la 14 noiembrie 2014.

De menționat este și faptul că Nicușor Constantinescu este trimis în judecată în mai multe dosare, dar în ultima perioadă nu s-a prezentat la instanțe invocând probleme de sănătate. După ce procurorul DNA Andrei Bodean a descoperit că el s-ar fi putut deplasa, a cerut arestarea sa preventivă. Vineri, 20 mai a.c., Curtea de Apel Constanța i-a înlocuit măsura controlului judiciar cu arestul preventiv pentru 30 de zile, inculpatul fiind introdus în Penitenciarul Poarta Albă. Ulterior, el a fost transferat la Spitalului Penitenciarului Poarta Albă, de unde susține în continuare că nu se simte bine, nu se poate deplasa, motiv pentru care a intrat în greva foamei.

Nicușor Constantinescu, suspendat!

Prefectul Constanţei, Adrian Nicolaescu a semnat în cursul zilei de joi, 2 iunie, a.c., ordinul de încetare al mandatului preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu.

Citește și: Nicușor Constatinescu și Adrian Stan, suspendați din funcție

Circ şi haos la instanţă! Nicuşor Constantinescu a fost arestat preventiv! - VIDEO

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367