REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Nicuşor Constantinescu: "Sunt unul dintre susţinătorii regionalizării"

Nicuşor Constantinescu: "Sunt unul dintre susţinătorii regionalizării"

Replica API 26 februarie 2013 | 00:00 73

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a discutat, după finele şedinţei din cadrul Prefecturii, luni, 25 februarie, despre descentralizare şi regionalizare, menţionând că aceste lucruri vor aduce mai mulţi bani la bugetul Constanţei.

"Primarii din judeţul Constanţa aşteaptă, ca şi Consiliul Judeţean Constanţa, publicarea în Monitorul Oficia, bugetul României, ca să putem vota bugetul judeţului, respectiv bugetul primăriilor. Ni se comunică oficial şi apoi facem şedinţă de Consiliu Judeţean şi aprobăm bugetul, lucru pe care îl vor face şi primarii din judeţ la Consiliile Locale. Cred că prin descentralizarea care va avea loc, vor fi mai mulţi bani. Descentralizarea înseamnă, inclusiv, descentralizare financiară. Prin faptul că Guvernul actual, Guvernul Ponta are în programul de guvernare descentralizarea începând cu anul acesta, înseamnă că vor veni, prin descentralizare financiară şi mai mulţi bani. Nu pot să vă precizez cât. Prin legea bugetului sunt aceeaşi bani ca şi anul trecut", a declarat Nicuşor Constantinescu. Cât despre regionalizare, preşedintele CJC a afirmat că este unul dintre susţinători. "Sunt unul dintre susţinătorii regionalizării, alături de ceilalţi preşedinţi de Consilii Judeţene pentru că aşa este în toată Europa. Nu am inventat noi regionalizarea. Aşa trebuie să fie şi în România, pentru că decizia trebuie să fie mai aproape de cetăţeni. Nu trebuie să aprobe un ministru angajarea unei infirmiere. Mi se pare absurd ca în 2013 să se întâmple aşa. E normal să aprobe cel care este aproape de cetăţeni şi în faţa cărora dă socoteală din patru în patru ani, cu ştampila de vot. Aşa e normal. Iar descentralizarea înseamnă şi sarcină, nu numai bani. Trebuie descentralizaţi inclusiv banii din sănătate, ca să ajungă la cetăţeni. Pentru că, după cum bine ştiţi, în timpul guvernării PDL, banii de la sănătate s-au dus în alte direcţii şi am ajuns ca pacienţii să cumpere medicamente în spital pentru că spitalele nu au bani să funcţioneze", a conchis preşedintele CJC.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218