REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Nicuşor Constantinescu, suspendat de la şefia PSD Constanţa

Nicuşor Constantinescu, suspendat de la şefia PSD Constanţa

Replica API 25 aprilie 2015 | 11:38 259

Am trăit s-o vedem şi pe asta:

Am trăit s-o vedem şi pe asta:

Nicuşor Constantinescu

Ca urmaş al PDSR, PSD a fost moştenitorul milităriei dată jos din pod, al legii tăcerii şi al organizării disciplinare din cale afară. În vremuri ale reformei de proporţii, anunţată de Victor Ponta, se întâmplă, cel puţin la Constanţa, exact invers.

Probabil, ca tentativă de a menţine tăria în cadrul organizaţiei, preşedintele interimar al PSD Constanţa, Nicolae Moga, a readus seriozitatea dusă la extrem în cadrul partidului, aspect vizibil la şedinţa de vineri, din al cărei deznodământ se înţelege că PSD-iştii nu vor discuta cu nimeni, decât oficial, prin doar două voci. „S-a hotărât ca, de-acum încolo, tot ce înseamnă chestiuni legate de PSD Constanţa, cele două voci oficiale care pot să discute despre aceste lucruri este domnul preşedinte interimar, domnul Moga Nicolae şi subsemnatul, Dobre Mircea. Restul, reprezintă păreri personale”, a spus deputatul Mircea Dobre, cel care a organizat amatoreşte conferinţa de presă, de la care toţi „mai-marii” partidului s-au „tirat”. Cu excepţia lui Decebal Făgădău, probabil „trădat” de vârstă, fapt demonstrat prin dorinţa de a participa la început la conferinţă printre ziarişti, „lăfăindu-se” cu diverse cadouri.

PSD-iştii, speriaţi de Nicuşor Constantinescu

Scopul conferinţei de vineri a fost acela de a anunţa cine rămâne şi cine pleacă din PSD. Dacă pentru membrii mai mici ai formaţiunii lucrurile au fost tranşante, de tipul „zboară X, dispare Y”. Când a venit vorba de Niuşor Constantinescu, însă, bâlbâielile au luat locul clarităţii. Nu s-a decis nimic, dar, de fapt, e suspendat. „Nu s-a decis nimic. Domnul Nicuşor Constantinescu se supune rezoluţiilor Consiliului Naţional. Dânsul este suspendat de drept şi acest lucru este clar pentru toată lumea, la fel cum este şi domnul Nicolae Matei. Este suspendat. Este vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Constanţa, dar este suspendat. Dânsul a fost ales într-o conferinţă judeţeană şi este suspendat pe perioada problemelor juridice. (...) Nu putem să mergem pe supoziţii. Aşteptăm întâi să decidă instanţa şi apoi vom discuta în cadrul Biroului Permanent Judeţean”, a mai spus Dobre. Amintim că preşedintele suspendat al CJC, Nicuşor Constantinescu, susţine că este preşedintele executiv, în funcţie, al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa. Partidul i-ar fi confirmat că abuzul în serviciu, pentru care este judecat, nu este faptă de corupţie. „Nu pot fi suspendat din funcţie. Tocmai am primit hârtie de la partid că sunt preşedinte executiv, eu v-am spus dar nu m-aţi crezut. Rămân în continuare preşedinte executiv al organizaţiei judeţene a PSD. (...) Nefiind acuzat decât de abuz în serviciu, sunt preşedinte executiv în funcţie. Doar că sunt arestat la domiciliu, fac o filială la domiciliu. Deşi locuiesc la 100 metri de sediul PSD Constanţa”, declara, marţi, Constantinescu.

Iorguş a demisionat de la conducera PSD Mangalia

Revenind la conferinţa de vineri, au fost anunţaţi şi cei care au fost suspendaţi din funcţiile deţinute în PSD, printre ei fiind şi preşedintele PSD Mangalia, Zanfir Iorguş. „Organizaţia a fost informată de demisiile domnilor Zanfir Iorguş, preşedintele PSD Mangalia, Ioan Suciu, preşedintele PSD Ciobanu, Florin Onescu, de la Lipniţa; Dumitru Dedu, de la Mircea Vodă, Constantin Micu, de la Tuzla. Cu domnul Nicolae Matei nu se poate lua legătura, de aceea el se supune rezoluţiei Consiliului Naţional, adică este suspendat din funcţie. În locul domnului Alexandru Mazăre a fost pus domnul Cătălin Grasa, în funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Constanţa. Totodată, Biroul Judeţean Permanent a hotărât ca, pentru organizarea, pregătirea alegerilor comunale, orăşeneşti, municipale, să se ocupe de acest lucru domnul Cristinel Dragomir. Domnul Cristinel Dragomir ne-a informat în legătură cu demisia domnului Alexandru Mazăre din funcţia de vicepreşedinte. Este simplu membru de partid”, a concluzionat Dobre.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218