REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nicuşor Constantinescu, suspendat din funcţia de preşedinte al CJC! Ce se întâmplă mai departe

Nicuşor Constantinescu, suspendat din funcţia de preşedinte al CJC! Ce se întâmplă mai departe

Replica API 12 august 2014 | 00:00 221

Pe cine vor vota consilierii: Darie sau Dragomir?

Pe cine vor vota consilierii: Darie sau Dragomir?

Prefectul judeţului Constanţa a emis ordinul prin care se constată suspendarea mandatului lui Nicuşor Constantinescu, de preşedinte al Consiliului Judeţean. În condiţiile date, consilierii judeţeni se pregătesc, spun ei, de o şedinţă în care să desemneze preşedintele interimar, până la lămurirea "apelor".

"Cu siguranţă, ambii vicepreşedinţi îşi doresc să fie pe funcţia de preşedinte. Momentan, atribuţiile de preşedinte le asigură Cristinel Dragomir. A fost împuternicit chiar de către Nicuşor Constantinescu, atunci când a plecat în SUA, la tratament. Între timp, ştiţi foarte bine că a apărut o înregistrare cu Dragomir care îl vorbea de rău pe Constantinescu, deci... la PSD s-ar putea ca Dragomir să nu mai fie în graţiile tuturor", a comentat un consilier judeţean PDL. Tot de la PDL, prin gura liderului PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, situaţia este clară: "Constantinescu ar trebui să-şi dea demisia". Însă, susţine avocatul lui Nicuşor Constantinescu, ordinul prefectului va fi atacat în instanţă. "Urmare a respingerii contestaţiei formulate de avocaţii preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti de arestare preventivă, reprezentantul Guvernului în teritoriu a emis ordinul prin care se constată suspendarea lui Constantinescu, de preşedinte al Consiliului Judeţean", a transmis, ieri, Prefectura Constanţa.

"Având în vedere comunicarea Curţii de Apel Bucureşti înregistrată la Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa cu nr. 7988/11.08.2014 a dispozitivului Încheierii Curţii de Apel Bucureşti nr. 588/07.08.2014, prin care a fost înlocuită măsura controlului judiciar cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Constantinscu Nicuşor Daniel, astăzi 11.08.2014, prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, în conformitate cu prevederile art. 102 coroborat cu art. 71 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 26 alin. (1) din Legea nr. 340/2004, republicată, a emis ordinul nr. 431/11.08.2014, prin care se constată suspendarea de drept a mandatului Preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Constantinescu Nicuşor Daniel, până la încetarea măsurii arestării preventive" - se arată într-un comunicat al prefecturii. Compartimentul controlul legalităţii actelor şi contencios administrativ va comunica prezentul ordin domnului Constantinescu Nicuşor Daniel, Consiliului Judeţean Constanţa şi Secretarului General al Judeţului. Prezentul ordin poate fi atacat în faţa instanţei de contencios administrativ în termenele şi condiţiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, mai precizează reprezentanţii Prefecturii. Avocatul lui Nicuşor Constantinescu va contesta ordinul de suspendare în instanţă. "Nu ştiam, nu mi s-a comunicat acest lucru. Probabil că o să contestăm acest ordin de suspendare având în vedere procedura specială în care se află domnul Constantinescu, în sensul că dânsul, dacă se întoarce de bună voie sau dacă va fi extrădat, va mai fi judecat încă odată pentru a se confrima mandatul de arestare", a declarat, pentru "Replica", avocatul lui Nicuşor Constantinesu, Marius Mocanu. De precizat că vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte, Cristinel Dragomir, nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri, în schimb vicepreşedintele Cristi Darie a precizat că în următoarele zile va fi stabilită o şedinţă în care consilierii vor decide persoana care să îl înlocuiască pe Nicuşor Constantinescu. "Va fi un interimat. Ordinul de prefect poate fi contestat", a mai spus Darie, care nu a dorit să comenteze mai mult.

Mirela Sorina PASCAL, Aalexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108