REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Nicuşor Constantinescu trimite comunicate din puşcărie

Nicuşor Constantinescu trimite comunicate din puşcărie

Replica API 21 octombrie 2016 | 22:53 299

Nicuşor Constantinescu

Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, judecat în mai multe dosare şi condamnat definitiv în unul iar în altele două doar de către prima instanţă, nu se poate acomoda cu ideea că va petrece ceva ani după gratii şi pace. Acesta trimite comunicate din penitenciar, pe care le publică pe pagina sa de Facebook. El consideră, în continuare, că a fost băgat „la zdup” într-un mod abuziv. La un moment dat chiar s-a întrebat: „Dacă voi fi eliberat cine îmi mai dă înapoi zilele petrecute în închisoare pe nedrept?”.

De la începutul lunii octombrie anul curent, postările pe Facebook au devenit rutină pentru Nicușor Constantinescu. Că postează chiar el în ora ce o are la dispoziție sau că are oameni care face asta, nu se știe, însă cert este că mesajele curg și iar curg, legate fiind că i se interzice dreptul la apărare, că este victima unor pronunțări ilegale și neconstituționale și așa mai departe. Pe 19 octombrie, acesta a scris: "Se împlinesc 58 de zile de la depunerea recursului în casaţie şi nici până în ziua de azi nu am primit termen! De ce? Frică că voi fi eliberat? Frică că decizia Curţii de Apel Constanţa de a mă condamna la 5 ani de închisoare cu executare va fi anulată? Fiecare zi în care nu primesc termen este o zi pierdută! Dacă voi fi eliberat cine îmi mai dă înapoi zilele petrecute în închisoare pe nedrept?". Amintim că Nicușor Constantinescu a fost condamnat, definitiv, la 5 ani de închisoare cu executare! Precizăm că prima instanță l-a condamnat la 3,6 ani în dosarul Centrului Militar Zonal, cu executare, dar decizia nu a fost definitivă, motiv pentru care a urmat apelul. Miercuri, 29 iunie, magistrații au admis apelul procurorilor și i-au mărit pedeapsa lui Nicușor Constantinescu la 5 ani. De menționat este și faptul că Nicușor a mai „bifat“ o condamnare! Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, luni, 27 iunie a.c., pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, la 6 ani închisoare, cu executare. Decizia nu e definitivă. Apoi, Curtea de Apel București s-a pronunțat, la finele lunii iulie 2016, în dosarul în care Nicușor Constantinescu este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată (6 infracţiuni), spălare a banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat. Astfel,a cesta a primit 15 ani cu executare, dar nici aici decizia nu este definitivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218