REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Nicuşor Constantinescu: Voi candida la funcţia de preşedinte de regiune

Nicuşor Constantinescu: Voi candida la funcţia de preşedinte de regiune

Replica API 7 martie 2013 | 00:00 131

Prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, sigur pe el

Prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, sigur pe el

Regionalizarea a fost adusă în discuţie, din nou, la Constanţa, unde preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, a recunoscut că va candida la funcţia de preşedinte de regiune, însă este prematur să se dezbată acest subiect, susţine acesta.

"Nu există noţiunea de guvernator. Este vorba despre faptul că, în toamnă, trebuie să se modifice Constituţia prin referendum naţional. După ce discutăm de modificarea Constituţiei şi de introducerea noii noţiuni de regiune, apoi putem să discutăm. Am mai spus-o public şi o spun din nou: noi, românii, nu inventăm roata, regiune există în UE de zeci de ani de zile şi şi-a dovedit eficienţa. Regiunile sunt nişte structuri care cuprind mai multe judeţe. Nu se desfiinţează actualele judeţe, rămân aceleaşi Consilii Judeţene, aceiaşi preşedinţi de Consilii Judeţene. Funcţia de preşedinte de regiune, care va fi o funcţie aleasă ca şi cea de preşedinte de Consiliu Judeţean sau primar de localitate, consilier, va exista un Consiliu regional, ca un Parlament regional, care va fi constituit din consilieri regionali, reprezentanţi ai fiecărui judeţ, care vor vota", a explicat presei Nicuşor Constantinescu.

Însă, a recunoscut că va candida la funcţia de preşedinte de regiune, iar capitala va fi în judeţul cel mai puternic din punct de vedere economic. "Am spus public că o să candidez la această funcţie, nu am nici un fel de problemă şi nici un fel de nesiguranţă, însă vom vorbi la momentul respectiv. Mai este o problemă în discuţie, şi anume unde vor fi capitalele. Păi evident că vor fi în judeţele cele mai puternice din punct de vedere economic. Pentru că, atunci când urci un deal cu maşina, roţile din faţă trag, nu alea din spate. Nu din întâmplare aici avem cel mai mare port de la Marea Neagră, Centrala Nucleară, Canalul Dunăre Marea Neagră, Oil Terminal, Rompetrol", a mai spus preşedintele CJC.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614