REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Nicușor Dan trimite executorii judecătorești peste angajații STB

Nicușor Dan trimite executorii judecătorești peste angajații STB

Replica API 20 ianuarie 2022 | 00:00 790

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că vineri dimineața vor merge executorii judecătorești în autobazele și depourile STB: „Vor înștiința oficial că există această hotărâre executorie și că cine nu respectă săvârșește o infracțiune în mod individual”.

Nicușor Dan

„Tribunalul București, care a spus că această grevă este ilegală și a spus că trebuie reluată activitate, deci este o hotărâre a instanței care poate să fie atacată cu apel, dar până atunci este executorie. (...) Pentru ca lucrurile să fie și mai oficiale mâine dimineață (vineri dimineață - n.r.), adică un executor judecătoresc, care are un rol de autoritate de comunicare și de îndeplinire hotărârile judecătorești, se va prezenta la autobază și de depou și va înștiința oficial că există această hotărâre executorie și că cine nu respectă săvârșește o infracțiune în mod individual. Da, deci nu mai este în contextul de azi dimineață, în care niște oameni au putut să pretexteze că este un protest spontan, individual, dar și noi știm și avem toate dovezile și am făcut plângeri penale pentru asta, că a fost organizat de liderii de sindicat, mai precis pe domnul Petrariu”, spune la TVR Nicușor Dan, potrivit Mediafax, citat de stiripesurse.ro.

El spune că decizia a fost luată pentru că angajații STB pot invoca faptul că nu sunt obligați să consulte portalul instanței de judecată.

„În acest moment, el poate să spună că nu este obligat să se uite pe portalul instanței ca să vadă soluția din dosar, dar în momentul în care va avea comunicarea prin executori judecătorești, mâine dimineață (vineri dimineață - n.r.), atunci va fi pasibil de săvârșirea unei infracțiuni de nerespectare a unei hotărâri judecătorești”, conchide primarul general al Capitalei.

Angajații Societății de Transport București au intrat joi dimineață în grevă spontană, după acțiunea de protest de miercuri. Directorul societății Adrian Criț vorbește de interesele personale ale unui lider de sindicat, dar și de faptul că solicitarea angajaților de majorare cu 200 de lei a salariilor nu poate fi îndeplinită, după majorarea cu 10% de anul trecut, pentru că ar duce la insolvența companiei. STB are 10.600 de angajați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614