REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nikos Greek Taverna se JUDECĂ cu PRIMĂRIA București pentru o construcţie ILEGALĂ

Nikos Greek Taverna se JUDECĂ cu PRIMĂRIA București pentru o construcţie ILEGALĂ

Replica API 21 octombrie 2020 | 23:27 5875

Nikos Greek Taverna, unul dintre cele mai cunoscute localuri grecești din Constanța, funcționează pe societatea Sufro Company SRL. Patronii, printre aceștia regăsindu-se fostul șef al Gărzii Financiare, Mihail Ciprian Fronea, au reușit rapid să se extindă, având nu mai puțin de 11 restaurante în București, Sectorul 3, și în Constanța. Lucrurile par să nu fie chiar roz în sânul societății, asociații având probleme cu administrația locală din Sectorul 3, după ce s-a constatat că au realizat o construcție provizorie ilegal. În luna august, Sufro Company SRL a fost sancționată și i s-a impus desființarea construcției cu caracter provizoriu în suprafață de 20 m.p. edificată fără autorizație de construire pe terenul aparținând domeniului public al municipiului București. Acum, societatea se chinuie să obțină în instanță suspendarea/anularea dispoziției emisă de Primăria Capitalei.

Pe 19 august a.c., reprezentanții Sufro Company SRL au fost sancționați pentru că au amenajat o construcție provizorie pe domeniul public și privat al municipiului București, Sector 3, fără autorizație. Potrivit unor surse, patronii Nikos Greek Taverna ar fi solicitat încă din luna iunie autorizația pentru intrarea în legalitate, însă reprezentanții primăriei nu au dat curs solicitării. În prezent, SC Sufro Company SRL încearcă să obțină anularea dispoziției emise de primarul Capitalei, în august a.c., privind desființarea construcției, acțiunea fiind depusă pe rolul Tribunalului Constanța. Pe 29 septembrie, i-a fost respinsă cererea, însă societatea a formulat recurs.

Pe 3 octombrie, Direcția Ordine Publică și Control București i-au mai aplicat oa mendă societății. Și pe acasta o contestă, la Judecătoria Sectorului 3 București.

Sufro Company SRL este deținută de fostul șef al Gărzii Financiare Constanța, Mihail Ciprian Fronea, cu 33 %, Daniela Pouliakas, cu 34%, și Mihai Dumitru Șuță-33 % din acțiuni. Toți trei sunt administratorii societății.

Ciprian Mihail Fronea, condamnat

În trecut, Ciprian Mihail Fronea, fostul şef al Gărzii Financiare Constanţa, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, în dosarul în care a fost deferit justiției pentru infracțiuni de corupție. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în zilele de 7 şi 8 iulie 2012, inculpatul Manolachi Dan Emil, în calitatea sa de comisar şef în cadrul DNA a furnizat, pe circuitul format din inculpatul Fronea Ciprian - inculpatul Florea Sorin - inculpatul Tomescu Eduard, informaţii nedestinate publicităţii, care vizau aspecte esenţiale ale unui dosar instrumentat de unitatea de parchet din care făcea parte.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alupigus, armanlii....si ele sa suga sfirca....
2
1
Suta este un excroc. Toxinfectie alimetara garantata daca mananci la Nikos. O mizerie maxima si alimente expirate in frigidere.
7
3
Fost sef la Garda Financiara. De aici provine averea lui Busu Mihai fost comisar la Garda Financiara, mare constructor de blocuri, hoteluri si restaurante. Spagile cerute se ridicau pana la 15.000 de dolari.
17
2
Toti angajati de la stat cu atributii de control, au afaceri. Multi dintre ei desfasoara activitati la negru. Firme cre ar intra in conflict de interese cu activitatea pe care o desfasoara, conduse de interpusi. Este o caracatita de care nu putem scapa si mai grav, se perpetueaza si la generatiile noi.
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367