REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Nissan este tot mai aproape de lansarea unui rival pentru VW Golf

Nissan este tot mai aproape de lansarea unui rival pentru VW Golf

Replica API 3 mai 2013 | 00:00 154

Japonezii de la Nissan pregătesc prezentarea unui hatchback de clasă C care are drept scop declarat intrarea în luptă cu best-seller-ul european Volkswagen Golf.

Nissan pare să fi înţeles, în sfârşit, că susţinerea vânzărilor de pe piaţa europeană fără a avea în portofoliu cel puţin un model compact este imposibilă. După ce au renunţat în urmă cu mai bine de şase ani la Almera şi Primera înlocuindu-le cu Tiida, vehicul care s-a dovedit un fiasco total, japonezii au fost nevoiţi să îşi recunoască înfrângerea şi au menţinut pe piaţă doar vehiculele din segmentul SUV şi pe cele de dimensiuni mici.

Încă de anul trecut însă, au apărut tot mai multe zvonuri privind revenirea Nissan în segmentul compact şi, de ce nu, chiar în cel mediu. Dovada că micile indicii lăsate să scape de japonezi au acoperire în realitate a apărut în iarnă când fotografii unor publicaţii auto au reuşit să surprindă în teste un model care pare croit după calapodul celui mai vândut model de pe piaţa europeană: Volkswagen Golf.

Cu câteva zile în urmă, chiar Andy Palmer, şeful diviziei de planificare a constructorului nipon, a admis că în viitorul apropiat va fi lansat un vehicul care are drept scop intrarea în competiţie cu best-seller-ul german. Fără a avea pretenţia de a se lupta de la egal la egal cu Golf, viitorul model ar trebui să atragă clienţii "plictisiţi de designul celei de a şaptea generaţii Golf". "Vom începe prin a nu face compromisuri cu maşina noastră. În ceea ce priveşte dinamica şi calitatea percepută trebuie să egalăm Golful. Putem face diferenţa însă la capitolul design. Trebuie să fim mai proivocatori (n.n. - decât VW Golf), acesta este avantajul celor care vin din urmă", a menţionat Palmer într-o discuţie cu jurnaliştii britanici.

Conform AutoExpress este de aşteptat ca rivalul japnez al lui Golf să preia o parte dintre elementele de design ale conceptului Invitation prezentat la Geneva Motor Show, având o grilă în forma literei "V", şi blocuri optice de mari dimensiuni care se prelungesc până în apropierea stâlpilor A. În privinţa numelui pe care îl va purta viitorul Nissan de clasă C, Andy Palmer a menţionat doar că "va fi unul familiar care va evoca ceva din trecut dar... cu totul nou". Pentru piaţa europeană, modelul va fi produs în Spania.

sursa: capital

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218