REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Niţă: Am încredere că discuţiile cu chinezii pe tema reactoarelor de la Cernavodă se vor finaliza în acest an

Niţă: Am încredere că discuţiile cu chinezii pe tema reactoarelor de la Cernavodă se vor finaliza în acest an

Replica API 21 iunie 2014 | 00:00 161

Discuţiile cu partenerii chinezi pentru investiţia în reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă se vor finaliza în ultima parte a acestui an, a declarat ministrul Economiei, Constantin Niţă, după o întâlnire cu o delegaţie condusă de Ministrul Energiei din China, Wu Xinxiong. Din delegaţia Ministrului Wu Xinxiong au mai făcut parte reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale pentru Energie şi reprezentanţii China General Nuclear Power Group (CGN), conform Agerpres.

'Este a doua întâlnire pe care am avut-o, în ultimele zece zile, cu Ministrul Wu Xinxiong. Avem proiecte importante aflate în negociere, iar în ceea ce priveşte dezvoltarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă suntem într-o fază avansată a discuţiilor şi am încredere că în ultima parte a anului vom finaliza acest proces. Vizita ministrului împreună cu reprezentanţii CGN reconfirmă bunele relaţii dintre ţările noastre şi abordarea constructivă a partenerilor chinezi în procesul de analiză a viitoarelor investiţii. China a făcut zilele acestea un pas important în cooperarea pe piaţa din Marea Britanie în ceea ce priveşte investiţiile, comerţul şi colaborarea la nivelul mediului de afaceri, iar România poate avea un statut similar în Europa Centrală şi de Est', a declarat Constantin Niţă, citat într-un comunicat al ministerului.

Agenda discuţiilor a vizat principalele proiecte din domeniul energiei aflate în atenţia investitorilor chinezi: reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, termocentrala de la Rovinari, hidrocentrala de acumulare prin pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti, modernizarea Complexului Energetic Hunedoara. Cei doi miniştri s-au mai întâlnit şi pe 11 iunie, la Beijing, în cadrul vizitei oficiale efectuate în R.P. Chineză de către ministrul Constantin Niţă. Finalizarea investiţiei Unităţilor 3 şi 4 de la Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă reprezintă soluţia optimă de acoperire a deficitului de putere după 2020, atât din punct de vedere tehnico-economic şi al termenului de realizare, cât şi din perspectiva utilizării resurselor interne şi infrastructurii naţionale existente, dezvoltate pe tipul de tehnologie CANDU, conform Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614