REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Niţă: Gazele din Marea Neagră vor fi aduse la ţărm, probabil, de un consorţiu de companii

Niţă: Gazele din Marea Neagră vor fi aduse la ţărm, probabil, de un consorţiu de companii

Replica API 29 aprilie 2013 | 00:00 168

Terminal pentru gazele din Marea Neagră, pe un teren al Oil Terminal

Terminal pentru gazele din Marea Neagră, pe un teren al Oil Terminal

Gazele care vor fi extrase din Marea Neagră vor fi transportate la ţărm printr-o conductă ce va fi construită, probabil, de un consorţiu de companii, până la un terminal care ar urma să fie construit pe un teren aparţinând companiei de stat Oil Terminal, afirmă ministrul delegat Constantin Niţă.

"Nu vreau să pierdem această ocazie pentru România, trebuie să gândim totul", a declarat luni ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

Transgaz este operatorul naţional de transport al gazelor naturale şi este controlat de stat.

Niţă a adăugat că a cerut Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale să "gândească" o lege care să reglementeze activităţile de explorare, exploatare şi transport al gazelor din perimetrele off shore.

În Marea Neagră au fost concesionate în ultimii ani mai multe perimetre de explorare a zăcămintelor de hidrocarburi. OMV Petrom şi Exxon (SUA) au anunţat recent că au făcut o descoperire semnificativă de gaze în Marea Neagră.

Potrivit lui Niţă, în momentul în care va începe producţia de gaze în perimetrele din Marea Neagră, va fi nevoie de o conductă care să aducă gazele la ţărm. Conducta ar putea fi construită de un joint venture format "probabil" din OMV Petrom, Exxon şi Transgaz, dar deocamdată nu a fost luată o decizie clară, a afirmat Niţă.

Ministrul delegate pentru Energie a adăugat că, pe lângă această conductă, va mai fi nevoie şi de un terminal în care să fie aduse gazele.

"Oil Terminal are terenuri de 50 hectare. Acolo vrem să facem un terminal pentru gazele din Marea Neagră", a mai spus Niţă.

sursa: rtv.net

Directorul general al Oil Terminal, Sorin Viorel Ciutureanu, a declaqrat, pentru "Replica" de Constanţa, că există un teren în suprafaţă de 40 de hectare, care ar putea fi pus la dispoziţie pentru un terminal. "Am programată o discuţie cu directorul general al Transgaz, pe această temă", a spus Ciutureanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367