REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

NN, sancţionată în scandalul naţionalizării pensiilor private

NN, sancţionată în scandalul naţionalizării pensiilor private

Replica API 14 aprilie 2017 | 00:00 226

Directorul fondului de pensii a rămas fără autorizaţie

Directorul fondului de pensii a rămas fără autorizaţie

Autoritatea de Supravechere Fiscală a decis joi să amendeze cu 750.000 de lei compania NN Pensii pentru furnizarea de informaţii false în scandalul naţionalizării pensiilor private, a anunţat vicepreşedintele ASF Ion Giurescu. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis de asemenea amendarea cu 100.000 de lei a Ralucăi Ţintoiu şi totodată retragerea autorizaţiei de director al NN a acesteia în urma acestui scandal, relatează b1.ro.

NN Pensii a transmis marţi un avertisment contributorilor, printr-un newsletter, afirmând că statul ar putea să treacă la naţionalizarea fondurilor de pensii privată aşa cum s-a întâmplat în Polonia şi în Ungaria, susţinând această informaţie prin anumite discuţii din spaţiul public. Aceste informaţii privind naţionalizarea pensiilor private au fost negate de către ministrul Finanţelor Viorel Ştefan, de preşedintele PSD Liviu Dragnea, dar şi de premierul Sorin Grindeanu.

Ministrul Finanţelor a subliniat că informaţia privind intenţia guvernanţilor de a naţionaliza Pilonul II de pensii nu are „nici un temei” şi a spus că nu există „nici o raţiune, politică, economică, financiară, bugetară” care să determine o astfel de decizie. Vicepreşedintele ASF Ion Giurescu a afirmat în conferinţa de presă în care a anunţat amendă că NN Pensii şi-a recunoscut greşeală. Oficialul a precizat că această amendă pe care trebuie să o plătească cel mai mare administrator de fonduri de pensii private din România nu va afecta cu nimic contribuitorii

. „Înainte să apară această declaraţie a lui Liviu Dragnea eu convocasem consiliul de administraţie al NN Pensii. Este o greşelă impardonabilă din partea NN Pensii. Au recunoscut greşeala. Nu i-a îndemnat nimeni să facă aşa ceva”, a afirmat vicepreşedintele ASF, potrivit b1.ro. În cadrul şedinţei ASF de joi s-a decis şi trimiterea unui control la BCR Pensii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367