REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

NOI ADĂPOSTURI pentru OAMENII STRĂZII se vor înfiinţa în mai multe localităţi din judeţul Constanţa!

NOI ADĂPOSTURI pentru OAMENII STRĂZII se vor înfiinţa în mai multe localităţi din judeţul Constanţa!

Replica API 20 iunie 2018 | 00:00 323

Persoanele fără adăpost vor fi protejate de autorităţile judeţene. În cursul zilei de marţi, consilierii judeţeni au aprobat înfiinţarea de noi adăposturi pentru oamenii străzii.

Printre proiectele votate în şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa din data de 16 iunie se numără și cel privind înființarea serviciului social cu cazare Adăpostul de Noapte pentru Oamenii Străzii. Pe lângă înfiinţarea adăpostului din municipiul Constanţa, lista a vizat înfiinţarea a astfel de adăposturi cu caracter social şi în alte localităţi precum Topraisar, Lazu şi Negru Vodă.

Reamintim că situaţia devine îngrijorătoare mai ales pe timpul iernii, când oamenii străzii sunt efectiv îngheţaţi din cauza temperaturilor scăzute iar riscul mortalităţii este crescut. De ani buni, medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța au tot atras atenția autorităților că trebuie făcut ceva pentru oamenii străzii. Adică o instituție, un centru sau un adăpost unde oamenii care, dintr-un motiv sau altul, au ajuns să-și trăiască viața pe stradă, să primească sprijinul de care au nevoie. O instituție unde să fie adăpostiți, după ce sunt luați de ambulanțe, la solicitarea cetățenilor de bine. De fiecare dată, sunt duși la Urgența Spitalului Județean Constanța, unde rămân până se întremează, deși, de multe ori, nu au probleme medicale.

Paula SOLOMON

Citeşte şi: https://www.replicaonline.ro/constanta-va-avea-in-sfarsit-un-adapost-pentru-oamenii-strazii-deschis-in-permanenta-347220/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adunatii domnule de pe strazi ca sunt un adevarat focar de infectii si boala pt restul populatiei! Sunt atat de murdari si isi fac nevoile pe ei sau pe unde apuca cum greu este de imaginat. Este una sau unul pe Ferdinand vis-a-vis de Consulatul Turciei de-ti vine sa-i dai foc. Si cerseste de nu scapi de ea. Poate va indurati sa o luati de acolo ca este o rusine pt Constanta!
1
0
Hai sa nu fim rautaciosi ,daca este facuta cu cap devine eficienta si nu va mai fii o problema.DAR sunt atitia batrinii singuri la tara care au ajuns la o etate si muncesc nu stau cu mina intinsa, tine de legislatie,ca si salariile in romania ,,,nu platim cum trebuie omul ca pleaca investitorii,,,,noi suntem vinduti ca scla.....la diverse companii.
1
0
Ar trbui sa li se acorde si o pensie viagera,pentru ca au reusit pana acum sa insele vigilenta autoritatilor locale pana acum,dar aceste venituri sa fie recuperate dela cei ce leau facilitat acest statut privilegiat de ASISTAT,cati dintre ei sunt buni de munca,dar daca statul incurajeaza lenea,dece sa nu profite.ACESTA ESTE REZULTATUL TUTUROR POLITICIENILOR,sa aibe prostime manipulata la votare,indiferent ce partid conduce,toate partidele au condus destinele acestei tari,rezultatele se vad,numai injuraturi,haos,vrajba si ura,toti vor ciolanul sa se mai infrupte din cea mai ramas..
2
0
Pai , astia , boschetarii troscangii , bronzati , sau galbeni de foame , sunt votanti PSD-ALDE , in plm ! Sa-i cazeze limbricii astia in sediile PSD-ALDE , sa-i curete de purici si paduchi , sa-i imbrace , sa-i incalte , sa le dea haleala si beutura , sa le dea si nevestele si fiicele pentru dans la bara si huta-huta ...
1
3
Daca fiecare biserica ia in subzistenta un varstnic si un copil orfan se scapa de fenomen dar le raman hotilor de popi mai putin!
5
1
sa fie castrati mai intai . nu ne permitem sa intretinem si parlamentari
2
0
Trebuie sa avem grija de astfel de oameni si chiar sa-i inmultim cat se poate. Masa de manevra sigura la votare.
6
5
bani se trag din proiectele astea nu gluma. copii abandonati, caini amarati si oameni ai strazii, adevaratele afaceri bugetaresti
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614