REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Noi cazuri de HIV/SIDA depistate la Constanța. Iată cum a fost transmisă boala!

Noi cazuri de HIV/SIDA depistate la Constanța. Iată cum a fost transmisă boala!

Replica API 31 august 2018 | 01:09 522

De la începutul anului 2018, în Constanța au fost depistate 25 de noi cazuri de infectare cu HIV/SIDA, iar în Tulcea, două cazuri. Dintre acestea, 11 cazuri au fost confirmate prin programul de testare desfășurat de Fundația Baylor „Marea Neagră”.

„Deoarece mulți pot identifica singuri riscurile de contactare a infecției, oamenii revin la fundație pentru retestare: dintre cele 11 cazuri noi depistate la Baylor, trei persoane se testaseră anterior, în 2016 și 2017, dar atunci au avut rezultat negativ; a patra persoană a solicitat o retestare pentru reconfirmarea diagnosticului.

Din perspectiva riscurilor – comportament sexual, consum de droguri, risc profesional, contactarea infecţiei prin intermediul instrumentarului medical - două persoane dintre cele nou diagnosticate au declarat că utilizează droguri injectabile, patru au avut contact sexual neprotejat cu persoane de sex opus care trăiesc cu HIV şi una se află în detenţie. La celelate şase persoane cărora le-a fost confirmată infecţia cu HIV, nu a putut fi identificată calea de transmitere”, au precizat specialiștii.

Distribuţia pe sexe a celor 11 noi cazuri depistate la Fundaţia Baylor în cadrul Programului de Consiliere şi Testare Voluntară în primele şase luni ale lui 2018 este astfel: trei cazuri de infecţie cu HIV la femei şi 8 la bărbaţi, iar pe grupe de vârstă, sunt nouă cazuri de HIV la persoane între 20 şi 40 de ani şi două la persoane peste 65 de ani

La Fundaţia Baylor Marea Neagră se poate testa gratuit pentru HIV, hepatita B și hepatita C oricine se programează online sau telefonic din proprie iniţiativă sau îndrumat de medicul specialist în scop de diagnostic. Programul de Consiliere şi Testare Voluntară este un program de depistare activă a infecţiilor, iar cei interesaţi să îşi cunoască starea au posibilitatea de a verifica existenţa unei singure infecţii sau de a alege pachetul COMBO pentru testarea HIV; VHB şi VHC. Testul de sânge este unul rapid, rezultatele fiind comunicate în cca 20 de minute. Testarea este precedată de o sesiune de consiliere în cadrul căreia pacientul are posibilitatea să identifice singur riscurile comportamentale sau profesionale de a contacta o asemenea infecţie.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca s-au cotarlit cu regle,au luat toate de la el..dupa ce l-ati facut castigator, ca era gay,ca sq ne prostiti pe fata,acum va da sa va saturati..offtopic,dar e amuzant
2
1
De ce nu se aproba legalizarea prostitutiei cu obligatia verificarii bolilor transmisibile,ca asa la liber cu fetele pe centura ori pe net daca are una HIV pricopseste juma' de oras!
4
1
Cele mai frumoase femei din lume sunt moldovencele. Si cele mai futacioase, normal...
5
1
Constanta chiar ca e un oras de tarfe feminine si masculine deopotriva!
7
1
Constanta orasul unde toate fetele sunt singure cand le intrebi dar in realitate toata lumea se fute cu toata lumea. Merlos Place de Romania.
14
2
constanta a ajuns un oras de tarfe. numai taraturi in mizeria asta de oras. le vezi peste tot pe strada
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614