REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Noi dezvăluiri din dosarul lui Mircea Govor. Declaraţiile care i-ar putea face probleme lui Victor Ponta

Noi dezvăluiri din dosarul lui Mircea Govor. Declaraţiile care i-ar putea face probleme lui Victor Ponta

Replica API 19 decembrie 2015 | 00:34 377

Liderul PSDSatu Mare, Mircea Govor, aranja alegerile pentru Victor Ponta ameninţându-i pe directorii instituţiilor din judeţ că îşi vor pierde slujbele, potrivit România TV. În plus, în dosarul acestuia este implicat şi deputatul PSD Andrei Dolineaschi, personajul care a cumpărat maşina oferită de Dan Şova lui Victor Ponta, autoturism prin care, spun procurorii DNA, Şova şi Ponta au încercat să ascundă bani obţinuţi ilegal din contracte de consultanţă juridică cu complexele Turceni şi Rovinari.

Mircea Govor a fost unul dintre cei care s-a zbătut să adune cât mai multe voturi pentru Victor Ponta la alegerile prezidenţiale. Personaj cu influenţă în Satu Mare, dar şi în partid, vicepreşedintele Consiliului Judeţean obişnuia să ridice vocea la membrii PSD, conform unei înregistrări de anul trecut.

"Dacă eu te chem la şedinţă şi tu nu vii, pentru că ai fost la dl. primar, eu îi propun domnului prim-ministru, fără nicio ezitare să fii dat afară, să fii dat afară că eu te-am pus director, măi... Dacă te-am chemat aici, aici vii... tu ai fost numit politic. Pentru că nu se poate că oamenii ăştia doi, Dragnea şi Ponta... nu ne-a plătit bani ca să ... Şi o spun foarte clar: directorii de deconcentrate care au fost numiţi politic, directorii de şcoli, toţi care au fost numiţi politic, dacă nu participă efectiv la campanie, pleacă acasă. S-a încheiat", declara atunci vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor controla toată campania electorală din Satu Mare. Mai mult dădea indicaţii clare despre cum să fie convinşi alegătorii. În plus, Govor şi-a alcătuit şi o echipă de feţe bisericeşti pentru o campanie cât mai eficientă, potrivit România TV.

"Am vorbit cu Preasfinţitul, am vorbit cu toţi popii. Exact cum vorbesc cu voi, aşa am vorbit şi cu ei şi am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat. (...) Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, s-aduceţi să votaţi cu dl. Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la uşa nu mai veniţi. Le-am spus verde în ochi. S-a terminat. Fraţilor, NU, la revedere, şi i-am spus la Preasfintit, a spus Preasfintitul trimiţi în fiecare localitate, în fiecare biserica un om, ăla să trimită SMS şi-n localitatea la care n-o spus să votezi cu Ponta să nu-l văd. Dar nu se mai poate. Nu se mai poate. Deci Preasfinţitul o fost de partea noastră total. E un om extraordinar", mai preciza atunci Mircea Govor.

În dosarul de corupţie în care Govor a fost arestat la domiciliu, a fost chemat la audieri în calitate de martor şi Liviu Dragnea. De altfel, numele lui Dragnea a fost deseori menţionat de Govor atunci când le vorbea celor din staff-ul de campanie electorală. Actualul preşedinte al PSD nu şi-a ascuns regretele pentru ce i se întâmplă colegului de partid.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, audiat la DNA în calitate de martor în dosarul lui Govor. Deputatul PSD Andrei Dolineaschi, URMĂRIT PENAL

În 2013, Govor voia să aibă persoane de încredere la conducerea Finanţelor Publice din judeţ astfel încât firmele familiei sale să nu fie controlate. Legăturile lui Govor cu cei de la ANAF erau făcute de Andrei Dolineaschi şi el vizat de procurorii anticorupţie pentru că l-ar fi ajutat pe vicepreşedintele CJ Satu Mare să obţină documente confidenţiale de la ANAF.

Dolineaschi este deputat PSD de Botoşani şi a donat partidului aproape 33.000 de lei în 2012. Tot el este cel care a a plătit şi 18.000 de euro pentru autoturismul Mitsubishi, maşina despre procurorii spun că ar fi reprezentat un camuflaj pentru bani remişi ilegal de Şova lui Ponta, potrivit România TV.

Premierul Victor Ponta este judecat pentru că ar fi încasat un comision din contractele încheiate presupus ilegal de casa de avocatură a lui Şova cu complexurile energetice Turceni-Rovinari.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218